برای پیروزی موسوی آماده باشید

نویسنده
کیوان بزرگمهر

» افشای نامه باهنر به آیت‌الله خامنه‌ای:

جواد کریمی قدوسی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در جلسه هفتگی انصار حزب‌الله محتوای نامه‏ای را فاش ساخت که در روزهای منتهی به انتخابات ریاست جمهوری سال 88 توسط محمد رضا باهنر به رهبر جمهوری اسلامی نوشته شده است. به ادعای قدوسی، باهنر در نامه خود خطاب به آیت الله خامنه ای، از وی خواسته است خود را برای پیروزی میرحسین موسوی آماده کند.

کریمی قدوسی در این جلسه یاد آور شد که باهنر، وی را از محتوای این نامه مطلع ساخته است. این نماینده مجلس، محمدرضا باهنر را جزو کسانی دانسته که به گفته رهبر جمهوری اسلامی “در فتنه کم آوردند و مردود شدند”، چرا که به اعتقاد او نائب رئیس مجلس جزو کسانی است که “حتی یک کلمه و یک جمله هم بر علیه فتنه در هیچ جایی” نگفته است. جواد کریمی قدوسی به همین دلیل معتقد است افرادی چون محمد رضا باهنر نباید “در رأس لیست اصولگراها و در آن بالا قرار گیرند.”

پیش‌تر گزارش‌هایی درباره ارسال تبریک علی لاریجانی٬ رئیس مجلس به میرحسین موسوی به خاطر پیروزی در انتخابات منتشر شده بود که هیچگاه مورد تائید یا تکذیب رسمی آقای لاریجانی قرار نگرفت. از دو سال و نیم پیش تا کنون قسمت عمده‏ای از راستگرایان تندرو در جمهوری اسلامی، هیات رئیسه مجلس اسلامی را به حمایت پشت پرده از آنچه “فتنه سبز” می‏خوانند متهم کرده‏اند.

در همین زمینه، قدوسی در جلسه حزب‌الله درباره رئیس مجلس شورای اسلامی افزود که وی معتقد به پیروزی جنبش سبز بود و درباره راهپیمایی روز قدس نیز به آیت الله خامنه‏ای گفته بود”روز قدس یکی شما بودید و یکی هم سبز‌ها و همین‌طور دیگران.” کریمی قدوسی همچنین تصریح کرده “در هیات رئیسه و شخص آقای لاریجانی فرمانش به آن طرف (جنبش سبز) بود و در جلسات غیرعلنی در روزهای اول فتنه، به گونه‌ای تحلیل می‌کرد که فتنه پیروز است.”

 

همه چیز زیر سر هاشمی است

این نماینده مجلس در ادامه سخنان خود هاشمی رفسنجانی را برنامه ریز و چهره‏ اصلی پشت پرده “جریان فتنه” دانسته که مسوول خط دهی به امثال باهنر و لاریجانی است.

قدوسی در بخش دیگری از سخنرانی خود از “استراتژی پنج‌گانه” جنبش سبز با مدیریت هاشمی رفسنجانی پس از انتخابات سخن گفته است؛پنج استراتژی که به زعم آقای قدوسی عبارتند از “شورش و بحران”، “غیبت اصحاب فتنه در مراسم تنفیذ” و “تحلیف”٬ “تلاش برای رای نیاوردن کابینه احمدی‌نژاد” و “تلاش برای استیضاح رئیس دولت در مجلس”.

وی افزوده که حبیب‌الله عسگراولادی٬ عضو موتلفه به درخواست عفت مرعشی (همسر هاشمی) با ارسال پیامی به آقای خامنه‌ای از وی خواسته “مشکلات و اختلافاتش با هاشمی را حل کند.“به گفته قدوسی٬ رهبر جمهوری اسلامی در واکنش به این میانجی‌گری تاکید کرده: “مگر من با آقای هاشمی اختلاف شخصی دارم که شما آمدید میانجیگری کنید. یا اینکه بزرگانی بگویند بنشینند اختلافات شخصیتان را در انتخابات حل کنید.”

 

پی‏گیری اهداف فتنه گران

این برای نخستین‌بار پس از گذشت بیش از دو سال از انتخابات جنجال برانگیز ریاست جمهوری سال 88 است که اعلام می‌شود نایب رئیس مجلس در نامه‏ای به رهبر جمهوری اسلامی خواستار پذیرش پیروزی میرحسین موسوی از سوی او شده بود.

کریمی قدوسی توضیحات بیشتری درباره محتوای نامه مورد ادعایش ارائه نکرده است. او البته محمدرضا باهنر را جزو هدایت‏گران جریانی معرفی کرده که طرح‏هایی را در مجلس هشتم “در راستای اهداف فتنه‌گران در دست پیگیری” داشتند.

محمد رضا باهنر دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین پیش از انتخابات سال 88 به صراحت تاکید کرده بود: “میرحسین موسوی را نمی توان خارج از خانواده اصولگرایی ترجمه کرد.”

وی دو ماه پیش نیز اظهار برائت از سران فتنه را “تندروی برخی اصولگرایان” خواند و با اشاره به منتقدان اصولگرای خود گفت: “اینها عده‌ای بودند که فشار آوردند که میرحسین موسوی و مهدی کروبی باید اعدام گردند.”

محمدرضا باهنر در دوسال و نیم اخیر بارها به صراحت تاکید کرده که با وجود اینکه قاطعانه می‌دانسته محسن رضایی نمی‏تواند گزینه مورد انتخاب مردم باشد به  وی رای داده است. این در حالی است که حمید رسایی چندی پیش از حمایت قاطع باهنر از میر حسین موسوی پرده برداشت و مدعی شد این باهنر بود که از شکل گیری اجماع برای حمایت از احمدی نژاد جلوگیری کرد. ادعایی که هیچگاه از سوی باهنر تکذیب نشد.

منتقدان اصولگرای آقای باهنر گفته‏اند در جلسه‏ای که چند ماه قبل از انتخابات سال 88 با حضور برخی از نمایندگان اصولگرا جهت اجماع برای حمایت از محمود احمدی نژاد به عنوان نماینده جریان اصولگرای کشور تشکیل شده بود، گروهی که پرچمداری آن را آقای باهنر بر عهده داشته اقدام به مخالفت با این طرح کردند.

حمید رسایی در این باره توضیح داده “محمد رضا باهنر در آن جلسه مدعی شد که به دلیل آنکه امکان قوی دارد که میر حسین موسوی با آراء بالا در انتخابات پیروز شود گروهی از اصولگرایان باید از موسوی حمایت کنند تا اگر وی در انتخابات پیروز شد، سبد اصولگرایان نظیر اتفاقی که در دوم خرداد افتاد از مواهب قدرت دولت بی نصیب نماند.”

 

نیروی انقلابی یا فتنه گر جدید؟

هم محمدرضا باهنر و هم منتقدان او همواره از شکل گیری “فتنه جدید” صحبت کرده و نسبت به آن هشدار داده‏اند. فتنه‏ای که از دل جریان اصولگرا برمی‏خیزد و قصدش از میدان به در کردن “نیروهای اصیل انقلاب” است. دو طرف دعوا اشتراک نظر دیگری نیز در این منازعه دارند. آنجا که هر کدام خود را مصداق این “نیروی اصیل انقلابی” می‏دانند و طرف مقابل را همان “فتنه گر جدید.”

باهنر در اوایل سال جاری در اجلاس دبیران استان‌های سراسر کشور حزب موتلفه اسلامی گفته بود: “فتنه آینده که در حال اوج‌گیری است فتنه‌ای است که می‌خواهد از درون اصول‌گرایی درآید و بگوید اصول‌گرا است اما حوزه‌های علمیه و شریعت را قبول ندارد.”

این اظهارنظری است که تا به حال بارها از زبان محمدرضا باهنر شنیده شده است. همانطور که علی‏رغم تمایل راستگرایان افراطی، بارها بر ورود اصلاح طلبان به عرصه انتخابات مجلس نهم تاکید کرده است. همان انتخاباتی که درباره آن می‏گوید “اگر مجموعه اصولگرایان تشخیص بدهند وجود من در انتخابات مجلس نهم ضروری است، کاندیدا می شوم در غیر این صورت، کناره گیری می کنم.”

اما آیا کنار رفتن محمدرضا باهنر از رقابت انتخاباتی پیش رو تنها بسته به تشخیص مجموعه اصولگرایان است؟ گر چه اکنون منتقدان نائب رئیس پر نفوذ مجلس ایران به استناد نامه‏ای مربوط به دو سال و نیم پیش، وی را جدا شده‏ای از قطار ولایت و انقلاب می‏دانند. اما حقیقت این است که طی نه ماه گذشته و در جریان مهمترین تحولات صحنه سیاسی ایران، به ویژه درگیری‏های مجلس و دولت، کسی به اندازه او در قامت سخنگوی رهبر جمهوری اسلامی ظاهر نشده است.