همزمان با حملات تند نمایندگان عضو پایداری به وزیر خارجه دولت حسن روحانی وصدور چهاردهمین کارت زرد برای وزیر ورزش وجوانان،طرح استیضاح عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی نیز اعلام وصول شد.
خبرگزاری مهر به نقل از حمیدرضا دهقان عضو هیات رئیسه مجلس گزارش داده است: “بر اساس ماده ۲۲۲ و ۲۲۳ آییننامه داخلی و در اجرای ماده ۸۹ قانون اساسی، استیضاح وزیر راه و شهرسازی آقای آخوندی که با امضای ۱۳ نفر از نمایندگان رسمی است، اعلام وصول میشود. عدم اجرای تعهدات زمان اخذ رای اعتماد، مشکلات عمومی حوزه وزارتخانه، مشکلات حوزه زمین، مسکن شهری و روستایی، مشکلات حوزه حمل و نقل و مشکلات حوزه مالی وزارتخانه محورهای اصلی این استیضاح است”.
حمیدرضا فولادگر نماینده اصفهان هم در اینباره گفته است: “نمایندگان مجلس تقاضای استیضاح حدود 7 وزیر را دادهاند که بایستی سیر قانونی خود را طی کند و با افتادن در مسیر اصلی آئیننامهای به کمیسیون مربوط ارجاع داده شود تا پس از برگزاری جلسه کمیسیون مربوطه با حضور وزیر، در صورت قانع نشدن نمایندگان در صحن علنی مجلس اعلام وصول شود. در حال حاضر از بین وزرای پیشنهاد شده برای استیضاح، فقط مسیر استیضاح وزیر راهوشهرسازی طی و به کمیسیون مربوطه ارجاع داده شده است لذا علیالظاهر نمایندگان قانع نشده و میخواهند آن را به صحن علنی مجلس بیاورند؛ جدیترین استیضاحی که پس از دوره تعطیلات مجلس به صحن علنی کشیده میشود، استیضاح وزیر راهوشهرسازی است”.
او افزوده: “دلایل زیادی برای این استیضاح از جمله عملکرد وزیر در حوزههای مسکن مهر، پروژههای راه، مباحث هواپیمایی، وسایل پروازی، خطوط حملونقل ریلی و… است که مسیر استیضاح این وزیر از همه جلوتر و جدیتر است”.
در همین حال یک نماینده اصولگرای دیگر این استیضاح را “سیاسی” خوانده است.
غلامرضا جعفر زاده گفته: “طرح استیضاح وزرا در حالی که تا چند ماه آینده انتخابات مجلس برگزار میشود به صلاح نیست و نتیجه مثبتی هم ندارد و من نمیدانم که چرا برخی از نمایندگان اصرار به این کار دارند”.
وی افزوده: “مستنداتی وجود دارد که وزارت راه در سه ماه اول سال کمتر از یک درصد اعتباراتش را دریافت کرده و در پنج شش ماه اول سال هم به جای اینکه ۵۰ درصد اعتبارات را دریافت کند ۱۷ تا ۱۸ درصد اعتبار گرفته است؛ بنابراین فرصتی برای انجام پروژهها نداشته و با این همه مشکلاتی که این وزارتخانه داشته مشخص نیست استیضاح به چه منظور صورت گرفته است. متاسفانه از این رویهها در مجلس برقرار است و من فکر میکنم مجلس به این استیضاح رای نخواهد داد به ویژه اینکه فحوای صحبت مردم هم این است که استیضاح سیاسی است؛ گرچه شکل و پوستهاش این است که مسائل مردم مطرح میشود اما عقبه آن سیاسی است و من فکر نمیکنم رای بیاورد”.
جعفرزاده همچنین گفته هیأت رئیسه مجلس زیر فشار مجبور به اعلام وصول این استیضاح شده و منطقی بر این استیضاح حاکم نیست.
سایت رجانیوز هم پرونده ای علیه عباس آخوندی و یوسف مولایی، وکیل دادگستری که به سمت مشاور رسانه ای وزیر راه منصوب شده، منتشر کرده و ضمن استقبال از طرح استیضاح نوشته است: “در میان وزرای دولت یازدهم، آخوندی وزیر راه و شهرسازی به دو علت «عملکرد نامناسب» در دوره مسئولیت پیشین خود در وزارت مسکن و شهرسازی در اوائل دهه ۷۰ و همچنین «حضور در متن جریانات فتنه سال ۸۸» جزو کسانی بود که به صورت ناپلئونی و با ارفاق بیش از اندازه نمایندگان مجلس توانست رأی اعتماد بگیرد. اما عملکرد وی در دوسال گذشته اتفاقاً در دو حوزه فوق بسیار چشمگیر بوده است!شاخص منفی عملکرد تخصصی در حوزه مسکن و شهرسازی و راه و ترابری اعم از مسکن مهرهای نیمه تمام و رهاشده، عمل نکردن به وعده های اولیه، انباشت سنگین تقاضای مسکن به علت اجرا نشدن حتی یک طرح عملیاتی در حوزه عرضه مسکن، سوانح متعدد هوایی و ریلی، قراردادهای مسأله دار و … عیان تر آن است که بتوان از آن جشم پوشی کرد”.
این سایت افزوده: “اما شاهکار آخوندی در نصب مشاوران خود «یوسف مولایی» است؛ شخصی که در وزارت راه وشهرسازی جمهوری اسلامی ایران با افتخار تمام به عنوان مشاور وزیر جمهوری اسلامی ایران با کراوات در محل کار خود حاضر می شود و ماهی ۷ میلیون تومان نیز حقوق وی است.عملکرد منفی این شاهکار آخوندی (یوسف مولایی) در مقابل نظام جمهوری اسلامی آنچنان گسترده بوده است که براحتی نمی توان از کنار آن گذشت. همکار شیرین عبادی، مؤسس کانون مدافعان حقوق بشر، وکالت اکبر گنجی، عباس امیرانتظام، اصانلو، رجایی و …”