در شرایطی که برخی از چهره های جناح راست خواستار حمایت جریان های راست از کاندیداتوری محمود احمدی نژاد شده اند، در عین حال یک نماینده این جناح در مجلس پیرامون حضور موسوی گفته است رقابت او با احمدی نژاد بازی برد- برد برای اصولگرایان است. این در حالی است که در چند روز گذشته رسانه ها و چهره های وابسته به جناح راست حملات خود علیه اصلاح طلبان را افزایش داده اند.
کیهان ضمن معرفی موسوی به عنوان “پدیده ای منحصربفرد” از تلاش او برای حفظ “تمایز” خود با اصلاح طلبان دوم خردادی نوشته و تصریح کرده است که او “به همین دلیل تا امروز از هرگونه توافقی با مضمون «یا من یا شما» با خاتمی ابا کرده است”.
اشاره کیهان به اظهارات محمد خاتمی پیش از اعلام رسمی کاندیداتوری اش است که طی آن گفته بود از میان او و میرحسین موسوی تنها یک نفر در انتخابات ریاست جمهوری اعلام نامزدی خواهد کرد.
رجانیوز اما در مطلبی در همین خصوص پیش بینی کرده است که در دقیقه 90 یکی از آنان (خاتمی یا موسوی) کنار خواهد رفت و در عین حال موسوی را به “تقلید” از مدل تبلیغاتی احمدی نژاد در انتخابات 84 متهم کرده است. اشاره اصلی این سایت حامی دولت به آن بخش از بیانیه اعلام کاندیداتوری میرحسین موسوی است که می نویسد: ”در جریان فعالیتهای انتخاباتی، ستاد اینجانب حق چاپ و تکثیر عکس مرا نخواهد داشت.“
در همین ارتباط عماد افروغ، نماینده مجلس هفتم حضور موسوی در انتخابات را نشان دهنده این موضوع دانسته که خاتمی و موسوی تفاوت هایی دارند و بر اختلاف دیدگاه پافشاری می کنند.
افروغ که از منتقدین راست گرای محمود احمدی نژاد است، کاندیداتوری موسوی را به “فال نیک” گرفته و او را چهره ای ”ارزشی” و “اصولگرا” معرفی کرده است. وی با در گفت و گو با فارس از توصیه همیشگی خود به گروه های دوم خردادی مبنی بر کتمان نکردن “اختلافات” بر اساس “منافع” گفته و خاطرنشان کرده: ”در حال حاضر نیز این نگرانی را در میان جریان اصولگرا مشاهده میکنم.“
از سوی دیگر یک عضو شورای مرکزی فراکسیون اکثریت مجلس ضمن آنکه حضور موسوی و انصراف خاتمی در عرصه رقابت را “بازی برد- برد” برای جناح راست توصیف کرده، در عین حال افزوده است: “با این قدام آرزوهای افراطیون که به دنبال اهداف و اغراض سیاسی خود بودند نقش بر آب خواهد شد”. ولی اسماعیلی با تاکید بر اینکه هیچ ”دغدغهای” در اردوگاه اصولگرایان وجود ندارد پیرامون حمایت اصلاح طلبان از کاندیداتوری موسوی هم گفته است: ”به افراد تندرو و اصلاحطلب اجازه نخواهیم داد تا میرحسین موسوی را مصادره کنند.“
پشت سر احمدی نژاد
اما در روزنامه رسالت، کاظم انبارلویی از اعضای شاخص حزب موتلفه، ضمن آنکه محمود احمدی نژاد را “نامزد واحد اصولگرایان” معرفی کرده در عین حال از “عدم تمایل” جریان اصولگرا به حمایت از مهندس میرحسین موسوی خبر داده است.
اما بادامچیان، قائم مقام موتلفه نیز وظیفه جریان متبوع خود را ممانعت از “انشعاب و تفرقه” در میان اصولگرایان توصیف و در عین حال ابراز امیدواری کرده: “اصولگرایان با یک کاندیدا وارد انتخابات شوند.“
در همین راستا به گزارش فارس دبیر کل حزب “عدالت خواه ” از احزاب حامی دولت نیز همزمان با متهم کردن اصلاح طلبان به “تخریب” دولت نهم، از هم قطاران راست گرای خود خواسته است با “وحدت کامل” پشت سر محمود احمدی نژاد قرار گیرند.
درخواست نقی زاده برای حمایت از رئیس دولت نهم در حالی مطرح می شود که همزمان سخنگوی “جبهه پیروان خط امام” از “اعلام احتمالی” کاندیدای جبهه اصولگرایان در اواخر ماه جاری و یا اوایل اسفند خبر داده است. کمال الدین سجادی همچنین از “بلند شدن فریاد عقلای دوم خرداد به خاطر افراط گری ها ” سخن گفته و در همان حال تصریح کرده است:” این عقلا معتقدند یکی از دلایل شکست اصلاحات رفتار افراد رادیکال در این جریان بوده است.”
استراتژی اصلاح طلبان : مظلوم نمایی
محمد نبی حبیبی دبیر کل موتلفه نیز ضمن آنکه استراتژی اصلاح طلبان در انتخابات را “مظلوم نمایی” توصیف کرده،خواستار آن شده است که “افرادی از روی جهل یا غفلت ابزار مظلوم نمایی آقایان” را فراهم نکنند. مقصود دبیر کل موتلفه از مظلوم نمایی احتمالا معطوف به انتقادات جریان های اصلاح طلب نسبت به گزارش کیهان در مورد احتمال ترور خاتمی، اجازه ندادن به کاندیداهای دوم خردادی برای برگزاری نشست در دانشگاه ها و همچنین برقرار نبودن توازن رسانه ای میان جریان راست و اصلاح طلبان است. برای نمونه محمد خاتمی چندی پیش از اینکه یک کاندیدای ریاست جمهوری نمی تواند یک روزنامه داشته باشد ابراز شگفتی کرده بود.
در همین حال مجتبی هاشمی ثمره گفتگو با سایت رجانیوز با متهم کردن اصلاح طلبان به اینکه با اظهارات” کذب” خود سعی در کمرنگ کردن حمایت مردم از دولت فعلی دارند خاطرنشان کرد:“مردم با حضور مکرر خود پاسخ این افراد را میدهند”.
استقبال از تعدد کاندیداها
اما در خبری دیگر مشاور رسانه ای احمدی نژاد از حضور چند کاندیدا در اردوگاه راست استقبال کرده و آن را نشاندهنده ظرفیتهای بالای اصولگرایان دانسته است. مهدی کلهر که سعی می کند چهره ای نوگرا و متفاوت از خود نشان دهد همچنین شیوههای برخی جریانها برای انتقاد از دولت را “شیوههای اسلامی” توصیف کرد.