هوش البته موضوع پیچیده ای است. معمولا هم تستهای هوش به تعداد معدودی از قابلیتهای مغز بشر توجه دارند، به همین خاطر است که شاهد بوده ایم بسیاری از نوابغ بشر که در حوزه فعالیت خود منشا آثار ماندگار بوده اند در اغلب تستهای هوش نمره نه جندان بالایی گرفته اند. یک نمونه عملی تستهای هوش، کنکور سراسری در ایران است که بر مینای آن قرار است با هوشترینها انتخاب شوند اما تجربه من در دانشگاههای تهران و شهید بهشتی میگوید که نفرات اول کنکور ایران در دانشگاه معمولا دانشجویان خیلی متوسطی هستند، مضاف بر آنکه در حوزه عمل و اجرا هرگز نشنیده ایم نفرات خیلی شاخص و برجسته یک حوزه سوابقی همچون رتبه اول کنکور داشته باشند. با این وجود مرور جدول ذیل را مفید میدانم. دست کم از این جهت که بدانیم قاطبه انتلکتوئلهای جهان چه تصوری در باره میزان هوش ما دارند و اینکه به انها حق بدهیم سرخورده از تاثیرات ما در ساحات جهانی!! به میزان هوش ما هم با دیده تردید بنگرند!( از دکتر صدیق زاده که جدول و متن ذیل ان را برای من ایمیل کرده اند تشکر میکنم)
رتبه ضریب هوش کشورهای جهان
رتبه ایران بین ۸۱ کشور که ضریب هوش آنها اندازهگیری شده است، ۵۶ است. عدد ۸۴ ضریب هوش ایران است.
به قول دوست عزیز مهر که زحمت تهیه این جدول را از روی سایت Wikipedia کشیدهاند، دلمون به باهوشی ایرانیها خوشبود که این هم درست از آب در نیامد.و بقول خودم که ما ایرانیها حقه بازهای خوبی هستیم نه انسانهای با هوش!!—-بازم خودمونو گول می زنیم.
باهوش ترین انسان تاریخ ویلیام جیمز سایدیس امریکایی در سال ۱۸۹۸ میلادی (۱۲۷۷شمسی به دنیا آمد او در یک سالگی نوشتن را یاد گرفت و در ۵ سالگی به ۵زبان رایج دنیا تکلم میکرد و در ۱۱ سالگی استاد دانشگاه هاروارد بود او سر انجام در ۴۶ سالگی در سال ۱۹۴۴ میلادی درگذشت جالب توجه اینکه ضریب هوشی او ۲۵۰ بوده است با این توصیف که ضریب هوشی انسان معمولی بین ۸۵ تا ۱۱۵ است و ایم رقم در انسانهای نابغه بین ۱۵۵ تا ۲۰۰ قرار دارد برای مثال ضریب هوشی گالیله را ۱۸۰ تخمین میزنند و ضریب هوشی بیل گیتس بنیان گذار شرکت نرم افزاری مایکرو سافت ۱۶۰ است.
منبع: وبلاگ روزنوشت ها