میزان ستایش اصولگرایان و چهرههای نزدیک به آیتالله خامنهای از وی طیّ هفتههای اخیر سیر صعودی داشته است.
تهیه کتاب از زندگی رهبر جمهوریاسلامی٬ تدریس واحدهایی نظیر “امام خامنهای پژوهی”٬ تلاش برای مرتبط دانستن وی با امامان شیعه و خداوند و مدیون بودن مردم ایران به او٬ از جمله سخنانی است که در هفتههای اخیر توسط اصولگرایان بیان شده است.
در یکی از آخرین اظهارنظرها از این دست٬ کاظم صدیقی٬ امام جمعه موقت تهران٬ گفته است که “آنقدر قرائن و شواهد وجود دارد” که هر کسی “به آرامش و یقین” برسد که ایتالله خامنهای “رهبر الهی” است.
به گفته صدیقی نباید شک کرد که”خداوند خودش ایشان (مقام معظم رهبری) را برگزیده است چراکه هم انرژی ایشان فوق همه است و در برابر همه طوفانها و فتنهها و از نظر علمی، بینش و بصیرت نیز بالاتر از دیگران هستند”.
چند هفته پیش محمد محمدیگلپایگانی٬ رییس دفتر رهبر جمهوریاسلامی٬ گفته بود که “ملت ایران همواره مدیون تدبیر رهبر انقلاب بودهاند”.
همزمان حسین فدایی٬ دبیرکل جمعیت ایثارگران نیز٬ گفته بود که آیتالله خامنهای “به لحاظ شرعی و عقلی و به لحاظ عرفی و بینالمللی و قانون اساسی” شاخص اعتدال است.
این سخنان در حالی بیان شده است که اصولگرایان تلاش میکنند از نظر تئوریک هم رهبر جمهوریاسلامی و رفتار وی را تدریس کنند. اخیرا اعلام شده که کتابی با عنوان “مثل خمینی” درباره زندگی رهبر جمهوریاسلامی در حال تهیه است که در آن به مساله “سبک زندگی” وی پرداخته میشود. پیش از این نیز یک موسسه اصولگرا با عنوان “طلوع رجعت حق” خبر از آن داده بود که قصد دارد واحدی با عنوان “ضرورتهای نظری امام خامنهای پژوهی” برگزار کند.
پس از اعتراضهای سال ۸۸ به نتایج انتخابات ریاستجمهوری و برخی شعارها علیه رهبر جمهوریاسلامی٬اصولگرایان تلاش کردهاند که با تعریف و تمجید از آیتالله خامنهای٬ برای وی مشروعیت کسب کنند.
پیش از این روحالله قرهی٬ مدیر حوزه علمیه “امام مهدی” گفته بود که “در فتنه ۸۸ اگر خود آقا تنها بودند، اصلاً نمیتوانستند. ایشان مهره هستند و دستور میگیرند”. به گفته قرهی خطاب قرار دادن امام دوازدهم شیعیان از سوی خامنهای در خطبه نماز جمعه سال ۸۸ معلوم میکند که “رهبری از ناحیه حضرت و خدا انتخاب میشوند” و “ما قائل به این هستیم که وقتی نظام، نظام مهدوی است، دیگر معلوم است رهبر این نظام هم انتخاب شده از ناحیه حضرت حجّت است”.
پیش از این برخی رسانهها نیز اقدام به انتشار ویژهنامههایی درباره آیتالله خامنهای کرده بودند. ویژهنامههایی چون “تداوم آفتاب” که توسط روزنامه جامجم و ویژهنامه “سیره امین” توسط معاونت سیاسی نهاد نمایندگی ولایتفقیه در دانشگاهها از جمله این اقدامات بود.
کاظم صدیقی، پیش از این گفته بود که ایتالله خامنهای “در تمام مشکلاتی که برایش پیش میآید قبلش یا بیابان میرود و با حضرت خلوت میکند یا جمکران میرود و یا حرم حضرت رضا میرود، آنجا را در بغل میگیرد و کلید را از آنها میگیرد و دربها را باز میکند. حضور در بیابانها یا در مسجد جمکران برای رفع مشکلات سیره مستمر زندگی حضرت آقا بوده و هست”.
وی همچنین چند سال پیش در سخنانی گفته بود که امام دوازدهم شیعیان در صحرای عرفات آیتالله خامنهای را دعا کرده است: “در عرفات دیدم وجود نازنین امام عصر ارواحنا فداه به مقام معظم رهبری با اسم دعا میکرد”.
چند سال پیش در هنگام سفر آیتالله خامنهای به قم نیز، یکی از سایتهای اصولگرا مدعی شده بود که امام زمان به دیدار آیتالله خامنهای رفته است: “صبح قبل از آنکه کسی متوجه شود، آقا به مسجد جمکران رفتند و بدون برنامه قبلی وارد مسجد جمکران شدند. وقتی آقا وارد شدند نمیدانید چه حال و هوایی بر مسجد حاکم بود، اما میشود فهمید که مولا و سرور همه اهل عالم به استقبال ایشان آمده بودند، وای چه هوایی و چه روحانیتی بر این فضا حاکم است”.
پیش از این محمدعلی رامین، معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد در دولت احمدینژاد، خواستار آن شده بود که رسانهها از آیتالله خامنهای با لفظ “امام” نام ببرند؛ پروژهای که در همان ابتدا شکست خورد.