رییس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی، با هشدار نسبت به افت شدید قدرت خرید کارگران،و با تاکید بر “ضرورت پر کردن شکاف دستمزد به شکل پلکانی” گفته است: “اگر این شکاف طی چهار تا پنج سال پوشش داده شود موجب دلگرمی و امیدواری کارگران خواهد شد.”
فتح الله بیات،رییس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی توضیح داده که در حال حاضر حداقل دریافتی برای تامین معیشت یک خانوار چهارنفره “باید دو میلیون تومان” باشد تا “حداقلهای زندگی” را پوشش دهد.
حداقل دستمزد ماهیانه کارگران ایران در حال حاضر ۷۱۲ هزار تومان است.
اسفندماه گذشته این میزان در حالی به تصویب شورای عالی کار رسید که هزینه ماهانه یک خانوار در ایران حدود سه میلیون تومان اعلام شده بود.
از اصلیترین موارد اعتراضی کارگران در سال ۹۳، اعتراض به میزان حداقل دستمزد در این سال بود که بدون اختلاف با سال ۹۲، تنها ۲۵ درصد افزایش یافته بود.
۱۷ درصد افزایش دستمزد درحالی تصویب شد که کارگران خواهان برابری افزایش دستمزد با نرخ تورم مطابق ماده ۴۱ قانون کار شده بودند.
فعالان کارگری میگویند در ۳۵ سال گذشته دولت هیچگاه به اندازه تورمی که بانک مرکزی، برابر ماده ۴۱ قانون کار، اعلام کرده دستمزد کارگران را افزایش نداده است.
وضعیت نابسامان اقتصادی ایران و نا امنی در فضای کسب و کار، طی سالهای گذشته بیش از هر قشری به کارگران و معیشت آنها آسیب رسانده است.
۴۰ میلیون نفر از جمعیت ایران را کارگران تشکیل میدهند.
مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران وابسته به جهاد دانشگاهی، اخیرا با اعلام نتایج یک نظرسنجی، “تورم و هزینههای زندگی” را مهمترین عامل فشار روانی بر مردم ایران دانسته است.
بر اساس این گزارش، از بین ۲۲ عامل تاثیرگذار بر استرس، تورم و هزینههای زندگی با میانگین ۴.۱ از ۵ مؤثرترین عامل فشار روانی بر مردم است.