ممنوعیت پخش فوتبال برای مقابله با گسترش بی عفتی

نویسنده
نازنین کامدار

» برخورد نیروی انتظامی با بدحجابی در سینماها

در ادامه موج برخورد با شهروندان به بهانه “بدحجابی”، نیروی انتظامی اعلام کرد دامنه مداخله در نوع پوشش مردم را به جشنواره های سینمایی گسترش خواهد داد.

همزمان با این تهدید، نیروی انتظامی با ابلاغ دستور العملی به شهرداری تهران، پخش مسابقات فوتبال جام ملت های اروپا در پارک ها و سینماها را ممنوع کرد که مبادا موجب “گسترش بی عفتی” و بدحجابی بشود.
 هر چه به روزهای گرم سال نزدیک تر می شویم، تهدید های پلیس نیز افزایش می یابد. در تازه ترین گام، و آنطور که سایت “فرارو” به نقل ازبهمن کارگر، معاون اجتماعی نیروی انتظامی نوشته، قرار است از این پس پلیس به پوشش بازیگران سینما و البته  مخاطبان سینما نیز نظارت کند.
به نوشته فرارو، بهمن کارگر که لحنی به شدت خشمگین داشته، در کنفرانس خبری اش از حضور بازیگران زن در جشنواره کن نیز انتقاد کرده است.
معاون اجتماعی نیروی انتظامی گفته است: “از این پس هر جشنواره و جشنی در حوزه سینما بر مبنای ارزش ها نباشد همانند جشنواره غذا تعطیل می شود. مسئولیت این حوزه برعهده وزارت ارشاد است. این وزارتخانه همان گونه که در مسئله سینما محکم وارد شد در مسائل دیگر نیز باید محکم و دقیق وارد شود. معتقدیم باید به داد سینما رسید و از تشتت و تفرقه جلوگیری کرد و وزیر مشکلات را رفع کند. با متهم کردن یکدیگر هیچ مشکلی رفع نمی شود و باید در همه امور ملاک قانون باشد. ما به عنوان نیروی انتظامی به وضع فعلی سینما معترض هستیم. سینما نباید ترویج دهنده بدپوششی و بدحجابی باشد. جشن ها یا جشنواره هایی که برگزار می شود و سایت های هنرمندان در فضای مجازی ترویج دهنده این موضوع است. وزارت ارشاد باید جلوی فعالیت این سایت ها را بگیرد”.
این فرمانده  پلیس افزوده است: “برخی از زنان هنرمند به جشنواره هایی مانند کن می روند و با کشف حجاب و لباس با مرد نامحرم دست می دهند. این فرد می تواند الگو باشد، ما انقلاب کردیم چطور سینماگران صدایشان در این مورد در نمی آید آن وقت یک هنرمند وقتی راجع به زن در سینما اظهار نظر می کند کلی سر و صدا ایجاد شده و صدای خیلی از این افراد در می آید اما چرا این زن که با این قیافه در جشنواره های خارجی حاضر می شود صدای هیچ سینماگری در نیامد. دختران ما باید از این افراد الگو بگیرند؟ سینماگران باید خودشان در میدان حاضر شوند تا جلوی افراط و تفریط گرفته شود. البته ما اعتقاد نداریم که کسی بیاید و مدعی شود سینمای ما فاسد است. همان قدر که با فساد در سینما مخالف هستیم با انحراف در سینما نیز مخالفیم . با دست کثیف نمی توان به دنبال تمیزکاری بود.واقعا جای تاسف است که زن هنرپیشه ای برای اینکه در خارج مورد قبول قرار گیرد به هر شکلی دربیاید در حالی که زن بوسنیایی که در قلب اروپا زندگی می کند با حجاب در همان جشنواره حاضر شود. باید از این موارد جلوگیری کنیم . به جای پرداختن به اختلافات باید به دنبال اصلاح امور باشیم، جناح بازی می تواند سینما را نابود کند”.

او پس از این انتقاد ها و اعلام نظارت بر پوشش سینماگران و تماشاچیان سینماها، مدعی شده که نگاه اش “امنیتی” نیست و به دنبال “کار فرهنگی” است.
به نوشته فرارو، او افزوده: “اعتقاد پلیس این است که هنر و فرهنگ در زمانی می تواند موثر باشد که به دنبال ارزش ها باشد. هنری که به دنبال ارزش ها و دنباله رو انقلاب و نظام نباشد مضر است.هم اکنون 6 ماه است که بحث خانه سینما مطرح شده و پلیس نیز بنا بر درخواست ارشاد وارد این موضوع شد. سعی ما کمک در این زمینه است و اعتقاد به کارهای امنیتی و انتظامی در حوزه هنر نداریم. می توان با گفتمان به اهداف مورد نظر رسید”.
بهمن کارگر اما در ادامه به تهدید روی آورده و اضافه کرده: “برخی از هنرمندان ادای اپوزیسیون را درنیاورند که مردم آنها را سر جایشان خواهند نشاند. هنر این نیست که برویم و ادای خارجی ها را دربیاوریم هم اکنون بچه مسلمان ها بهترین آثار را تولید می کنند. همان گونه که در هشت سال دفاع مقدس مسئله هسته ای و سلول های بنیادی موفق شدیم با ورود به عرصه فرهنگ نیز می توانیم موفق باشیم”.
همزمان با این سخنان تهدید آمیز، پخش مسابقات فوتبال جام ملت های اروپا نیز در اماکن عمومی و پردیس های شهرداری و پارک ها به دستور نیروی انتظامی ممنوع شد.
به نوشته خبرگزاری فارس، روابط عمومی موسسه تصویر شهر سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرد: “موسسه تصویر شهر پس از ابلاغ دستورالعمل نیروی انتظامی مبنی بر اینکه که تنها آقایان حق دیدن بازی‌های یورو ۲۰۱۲ را در سالن‌های سینما دارند به طور کلی از پخش این بازی‌ها در پردیس‌های تحت پوشش خود انصراف داد. تصمیم ما برای پخش مستقیم فوتبال مبتنی بر تحلیل مشخص فرهنگی توسط کارشناسان بود، این اقدام در درجه اول سالن‌های سینما را در معرض کانون توجه خانواده‌ها قرار می‌داد و از این طریق صنعت فیلمسازی ایران از اقبال بیشتری برخوردار می‌شد.همچنین این اقدام در گام بعدی، فرهنگ مشارکت جمعی را افزایش می‌دهد و می‌توان نشان داد که با حضور خانواده‌ها و با حاکمیت شرم حضور زنان، تخلیه هیجان‌ها شکل سالم و اخلاقی‌تر می‌یابد و این تجربه می‌توانست در آینده بر فرهنگ مخاطبان ورزش نیز تاثیر مستقیم بگذارد که متاسفانه این نکات دقیق در عمل نادیده گرفته شد”.
در ادامه این اطلاعیه آمده: “با توجه به این نکات تصمیم گرفته شد برای حفظ اموال پردیس‌ها که متعلق به شهروندان تهران است و رعایت امنیت اخلاقی از پخش این بازی‌ها صرفنظر شود تا اگر دستاورد اخلاقی لازم کسب نمی‌شود به فضایی فرصت داده نشود تا تضمین سلامت اخلاقی را به مخاطره بیاندازد. با توجه به نکاتی که ذکر شد از کلیه خانواده‌های تهرانی که مایل به حضور در پردیس‌ها جهت تماشای برنامه مسابقات فوتبال جام ملت‌های اروپا بودند پوزش می‌خواهیم”.