امین نیایی فر، دانشجوی ممتاز رشته مهندسی مکانیک دانشکده فنی دانشگاه تهران، بامداد روز دوشنبه به اتهام توهین به محمود احمدینژاد در زندان اوین، ۳۰ ضربه شلاق خورد. همزمان رسانههای حکومتی از محکومیت سه فعال سیاسی دیگر به اتهام توهین و تخریب و تخدیش رییس جمهور خبر دادهاند.
اجرای حکم امین نیایی فر مورد چندم از اجرای احکام مربوط به مجازات شلاق از سوی دستگاه قضایی جمهوری اسلامی در طول دو ماه گذشته است. به غیر از این فعال دانشجویی در این مدت پیمان عارف، دیگر فعال دانشجویی و همچنین سمیه توحید لو، از فعالین ستاد میرحسین موسوی در دهمین انتخابات ریاست جمهوری نیز متحمل این مجازات شدند.
شلاق خورد و به زندان بازگردانده شد
به گزارش وبسایت کلمه، نیایی فر که قرار است هفته آینده با پایان دوران محکومیتش از زندان آزاد شود، صبح روز دوشنبه، ۲۵ مهرماه، همزمان با وقت ملاقات خانوادهها با زندانیان، برای اجرای حکم شلاق به دادسرای اوین فراخوانده شد و همانجا نیز حکمش به اجرا درآمد.
این وبسایت نزدیک به میر حسین موسوی در گزارش خود نوشته است امین نیایی فر “در حالی که بر اثر ضربههای محکم شلاق از درد به خود میپیچیده، بدون دریافت هیچگونه کمک پزشکی و دارویی به بند بازگردانده شدهاست.”
امین نیاییفر، دانشجوی ۲۳ ساله و از زندانیان طرفدار جنبش سبز دارای رتبه برتر در کنکور سراسری و از دانشجویان ممتاز دانشکده فنی دانشگاه تهران است و در حال حاضر در بند ۳۵۰ زندان دوران محکومیت خود را میگذراند.
او که در تظاهرات روز عاشورا، ششم دی سال ۱۳۸۸ تهران بازداشت شده بود، از سوی قاضی پیرعباسی، رییس شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب، به شش ماه حبس تعزیری، یک سال ونیم حبس تعلیقی و تحمل سی ضربه شلاق محکوم شده است.
اجرای حکم امین نیایی فر یک روز پس از گزارش مقطعی گزارشگر ویژه حقوق سازمان ملل متحد در مورد ایران صورت میگرد که در آن نسبت به بازداشت و شکنجه دانشجویان از سوی جمهوری اسلامی، ابراز نگرانی شده است.
یک هفته قبل از اجرای حکم نیایی فر، پیمان عارف، دیگر فعال دانشجویی و عضو جبهه ملی ایران همزمان با پایان دوران محکومیت زندان، متحمل مجازات مشابهی شد.
او به اتهام توهین به محمود احمدینژاد، رئیس جمهوری اسلامی، در دادگاهی به ریاست قاضی پیرعباس، درشعبه ۲۶ دادگاه انقلاب، به تحمل یک سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق و محرومیت همیشگی از فعالیت مطبوعاتی و حضور در تشکلهای سیاسی محکوم شده است.
بعد از اجرای حکم شلاق پیمان عارف، محمود احمدینژاد بدون اشاره به اسم این فعال دانشجویی در مورد اجرای حکم او گفت: “وقتی دانهدرشتها آزادانه به ما افترا میزنند راضی نیستم یک جوان را به خاطر توهین به رییس جمهور شلاق بزنند.”
در همین راستا بیست و سوم ماه گذشته هم حکم پنجاه ضربه شلاق برای سمیه توحیدلو، از فعالان ستاد میرحسین موسوی در دهمین انتخاب ریاست جمهوری، در زندان اوین تهران “به شکل نمادین” اجرا شد.
خانم توحید لو نیز مانند پیمان عارف به جرم توهین به محمود احمدینژاد به تحمل این مجازات محکوم شده بود.
در شرایطی که به نظر می رسد رسیدگی به پرونده منتقدان محمود احمدی نژاد از سوی دستگاه قضایی سرعت بیشتری به خود گرفته، روزنامه ایران ـ روزنامه رسمی دولت ـ به نقل از قاضی پیرعباسی روز دوشنبه، ۲۵ مهرماه، اعلام کرد که سه نفر دیگراز فعالان ستاد انتخاباتی میرحسین موسوی به اتهام “توهین و تخریب و تخدیش رئیسجمهور” به استناد ماده ۶۰۹ قانون مجازات اسلامی به ۶ ماه حبس محکوم شدهاند.
آن طور که این روزنامه اعلام کرده است این سه نفر از فعالان ستاد انتخاباتی “نسیم” میرحسین موسوی در زمان انتخابات بحث برانگیز سال ۱۳۸۸ بوده و در ۲۵ مرداد ماه همان سال با دستور قضایی دادسرای عمومی و انقلاب تهران بازداشت شدهاند.
به نوشته روزنامه ایران این افراد که اشارهای به اسم آنها نشده “در زمان انتخابات برای تخدیش و تخریب عملکرد چهارساله دولت نهم با جمعآوری اخبار کذب و آمارهای دروغ و خلاف واقع” کردهاند.
افزایش مجازات شلاق
صدور و اجرای احکام شلاق در مورد زندانیان سیاسی و اجتماعی در ایران طی دو سال گذشته شدت بیشتری گرفته است.
در همین راستا مرضیه وفامهر بازیگر فیلم “تهران من حراج” نیز هفته گذشته به اتهام بازی در این فیلم به یک سال حبس تعزیری و ۹۰ ضربه شلاق محکوم شد.
تازیانه یا شلاق یکی از انواع مجازات مصرح در قوانین مجازات اسلامی و تعزیرات است. در این مجازات تعداد مشخصی ضربه شلاق به بدن محکوم وارد میگردد. معمولا شلاق به شکل یک نوار چرمی به هم تابیده بطول تقریبی یک متر و به قطر تقریبی ۵/۱ سانتی متر است که بسته به نوع مجازات با شدتهای مختلف زده میشود.
مجازات شلاق انواع مشخصی دارد، اما در قوانین مربوط به مجازات اسلامی به صورت کلی به دو دسته “حدی” و “تعزیری” تقسیم شدهاند.
در نوع حدی این مجازات بر اساس موازین فقهی تعداد ضربات معین شده و پس از اثبات جرم بایستی اجرا شود. نظیر حد شرب خمر که ۸۰ ضربه است. در صورت عدم تحمل کیفر محکوم علیه امکان تبدیل آن به انواع دیگر مجازات وجود ندارد، اما نحوه اجرای حکم قابل تغییر است.
اما در صورت تعزیزی، حداکثر تعداد ضربات شلاق تعیین شده و در صورت اثبات جرم قاضی میتواند حکم به همان تعداد یا کمتر بدهد. دراینجا امکان تبدیل کیفر شلاق به مجازات جایگزین و یا تغییر نحوه اجرای حکم وجود دارد.
در قوانین کیفری جمهوری اسلامی مصداقهایی برای تعیین انواع این مجازات پیش بینی شده که بیشتر آنها در ارتباط با جرایم کیفری و اجتماعی نظیر شرب خمر، لواط و یا تصدیق نامه خلاف واقع هستند.