سه ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری، دیروز بسیاری از سایت های اصولگرای مخالف دولت، گزارشی از سایت جهان نیوز را باز نشر دادند که از جزئیات همایش “پر زرق و برق ” حامیان محمود احمدی نژاد خبر می داد؛ همایشی با هزینه ای میلیاردی و با شرکت سه هزار نفر.
بنا بر این گزارش یکی از شرکت کنندگان در این همایش، گردهمایی اخیر را سومین نشست “اتحادیه جوانان” در جزایراستراتژیک ایران در یکی از جزایر جنوب کشور عنوان کرده است؛ جزایر سه گانه تنب کوچک، تنب بزرگ و ابوموسی که در سه دهه حاکمیت جمهوری اسلامی مورد نزاع علنی ایران و امارات متحده عربی بوده است. احمدی نژاد خود امسال به ابوموسی سفر کرد که خشم شیخ نشین جنوب ایران را به همراه داشت.
در حالیکه جزایر استان هرمزگان عموما غیر مسکونی است،به درستی مشخص نیست چرا طرفداران احمدی نژاد سه ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری “اجلاس اتحاد” خود را از تهران به جنوب کشور آورده اند.آن هم نشستی با مختصاتی که حداقل در عالم مبارزات انتخاباتی ایران عجیب است.در همین ارتباط یکی از شرکت کنندگان به جهان نیوز گفته است :” این نشست در جزایر سه گانه و کنار دریا از ساعت ۵ تا ۱۲ شب برگزار شد.”
او تعداد حاضران را ۳۰۰۰ نفر عنوان و تاکید کرده که تبلیغات فراوانی برای آن انجام گرفته است.
به گفته وی “شرکت کنندگان از آقای «الف« خواهش می کردند جلسه آینده را هم در جزایر سه گانه برگزار کند و وی آنجا گفت از طرف من قول بدهید که ما نشست بعدی را هم در جزایر سه گانه برگزار خواهیم کرد.”
سایت جهان نیوز توضیح نداده که آقای “الف” کیست. با این حال به نظر نمی آید منظور این سایت اسفندیار رحیم مشایی بوده باشد، چرا که به گفته شخصی که با جهان نیوز مصاحبه کرده، “لیدر جریان انحرافی” در این اجلاس حاضر نبوده است.
اصولگرایان حامی آیت الله خامنه ای پس از نزاع سال ۹۰ میان وی و محمود احمدینژاد بر سر عزل وزیر اطلاعات، حلقه سیاسی اطراف احمدینژاد در نهاد ریاست جمهوری را “جریان انحرافی” میخوانند و اسفندیار رحیم مشایی را «لیدر» این جریان میدانند. از اسفندیار رحیم مشایی به عنوان اصلیترین گزینه جریان حامی محمود احمدینژاد برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲یاد می شود. گفته می شود محمود احمدی نژاد دنبال مدل روسی پوتین ـ– مدودوف است و می کوشد با تحمیل رحیم مشایی به نظام، حضور جریان خود را در ساختار قدرت جمهوری اسلامی حفظ کند.
اجلاس مذکور حدود 5 میلیارد تومان هزینه برداشته و در پایان آن حامیان احمدی نژاد و رحیم مشایی، در حالیکه دست های یکدیگر را گرفته بودند “بیانیه وحدت” خوانده اند.
بوی انتخابات به مشام می رسد
سایت جهان نیوز در گزارش خود ضمن انتقاد از آنچه “بریز و بپاش” دولت احمدی نژاد خوانده، بر آمدن بوی “انتخابات” از چنین مراسمی را تاکید کرده است: “نشست میلیاردی در جنوب کشور در حالی با پول بیت المال برگزار شده، که دولت محترم به بهانه نبود بودجه، حقوق و پاداش بسیاری از کارمندان دولت را پرداخت نکرده است. همچنین در روزهایی که بودجه بسیاری از دستگاه های مهم و کارآمد فرهنگی به بهانه تحریم، به صفر یا حداقل رسیده، مراسم هایی غیرضروری برگزار می شود که تنها بویی که از آن به مشام می رسد «انتخابات» است.”
باز هم “زنده باد بهار”
همزمان روزنامه شرق نیز که چندین روزنامه نگارش ماه گذشته در حمله نیروهای امنیتی به تحریریه نشریات اصلاح طلب بازداشت شدند، با انتشار گزارشی در همین زمینه نوشته است: “مردم بندرعباس با کارت ملی در نوبت در یافت یک کیسه برنج هندیاند و در چند قدمیشان همایشی پر زرقوبرق میلیاردی با شائبههای انتخاباتی برگزار میشود. هزینه صرف شده برای برگزاری همایش «وحدت جوانان» در بندر شهید رجایی جزایر هرمزگان ۵۰ میلیاردریال برآورد شده و به شعار «زندهباد بهار» زیبنده است.”
شعار “زنده باد بهار” از۲۲بهمن و در جریان سخنرانی محمود احمدی نژاد در سی و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب سال ۵۷ مطرح و جنجالی شد. در آن زمان رئیس دولت جمهوری اسلامی به شدت از اظهارات مقامات سپاه مبنی بر “مهندسی انتخابات آینده” انتقاد کرد و گفت: “اخیرا شنیده شده که برخی می خواهند انتخابات را به اصطلاح مدیریت و مهندسی کنند ملت راه خود به خوبی را می شناسد به دیگران نیازی ندارد اخلاق و قانون باید رعایت شود کسی نمی تواند اراده خود را به مردم تحمیل کند.”
پس از این حملات وی خاطرنشان کرد: “باید همه باهم به استقبال بهار برویم.” سپس سه مرتبه با صدای بلند گفت: “زنده باد بهار”
شعاری که گفته می شود منسوب به اسفندیار رحیم مشایی است و از همین رو بلافاصله با واکنش تند برخی نمایندگان اصولگرای مجلس مواجه شد. افرادی همچون محمد کوثری – از فرماندهان سابق سپاه – و نماینده تهران در مجلس نهم معتقد بود این شعار احمدی نژاد سواستفاده از راهپیمایی حکومتی ۲۲ بهمن برای منافع انتخاباتی اش در بهار آینده بوده است. به باور وی “اگر شعار «زنده باد بهار»، شعار انتخاباتی نامزد دولت باشد، تکرار آن از سوی رئیسجمهور در راهپیمایی عمومی ۲۲ بهمن تخلف و مهندسی انتخابات است.”
مشایی: انتخابات ِ چی؟
اما حلقه احمدی نژاد هنوز برنامه ای برای علنی کردن برنامه انتخاباتی خود ندارد و ترجیح می دهد همچون سال 84 با چراغ خاموش وارد فضای انتخابات ریاست جمهوری شود. از همین رو است که هفته گذشته اسفندیار رحیم مشایی در پایان جلسه هیات دولت و در جمع خبرنگاران در پاسخ به سؤالی درباره اینکه “آیا شما تصمیم نهایی را برای حضور در انتخابات گرفتهاید یا خیر”، گفت: “انتخابات چی؟”
مشایی پیش از این هم در پاسخ به این سؤال که برخی رسانهها صحبت از حضور وی در عرصه انتخابات میکنند خاطرنشان کرده بود: “ما موجیم که آسودگی ما در عدم ماست؛ ما باید برویم.”
گرچه به باور ناظران برگزاری همایش هایی انتخاباتی مجلل و میلیاردی در استان جنوبی نمی تواند از میل احمدی نژاد و یارانش برای “رفتن ” و به زعم مشایی “آسودگی” حکایت داشته باشد.
احمدی نژاد تیرماه سال ۸۸، چند روز پس از سرکوب خونبار شهروندان معترض به نتایج بحث برانگیز انتخابات ریاست جمهوری در روز ۳۰ خرداد، اسفندیار رحیم مشایی را به عنوان معاون اول خود معرفی کرد. اما با بالاگرفتن اعتراض چهرههای سیاسی و رسانه های جناح راست به این انتخاب، آیت الله خامنه ای در نخستین حکم حکومتی خود در دور دوم ریاست جمهوری احمدی نژاد، از او خواست گزینه دیگری به جز مشایی را برای این سمت در نظر گیرد.
پس از آن احمدی نژاد، اسفندیار رحیم مشایی را به عنوان رئیس دفتر خود برگزید.
در همین حال روزنامه شرق با انعکاس مواضع محمد آشوری، نماینده بندرعباس در انتقاد از چنین همایش هایی نوشته است: “مردم با مشاهده همایشهای اینچنینی با صرف هزینههای کلان و میلیاردی دچار تناقضهای جدی میشوند که چطور ۲۰میلیونتومان اعتبار برای برقرار شدن روستایی در هرمزگان در اختیار نیست. این قبیل رفتارها نهتنها موجب از دست رفتن سرمایههای وسیع اجتماعی میشود بلکه اعتماد عمومی را نیز خدشهدار میکند.”