پس از تعریف و تمجیدهای برخی از اعضای مجلس خبرگان از رهبری آیت الله خامنه ای، وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی در مراسم آغاز دهمین اجلاس دوره چهارم این مجلس مدعی شد که “جریان انحرافی” متشکل از نزدیکان احمدی نژاد در دولت و جنبش سبز برای تقابل جدی با “نظام و ولایت فقیه” تحرکات مشترکی را دنبال می کنند.
وزیر اطلاعات گفت: “دشمنان در رویایی با نظام، دو استراتژی را دنبال میکنند که استراتژی اول خودش دو شاخه دارد؛ تهاجم به ارزشها هویت دینی و فرهنگ اسلامی و تحریمهای اقتصادی و سیاسی. همچنین استفاده از ابزارهای نرم و سخت استراتژی دوم دشمن در جهت مبارزه با نظام است.”
حیدر مصلحی با ادعای “ائتلافات علنی و عمدتاً مخفی جریان فتنه با جریان انحرافی برای مقابله با خط اصلی نظام و انقلاب اسلامی” افزود که “البته وزارت اطلاعات از سطح بالای هوشیاری برخوردار است و نخواهد گذاشت این جریانات، انتخابات 12 اسفند (انتخابات مجلس شورای اسلامی) را به انحراف بکشانند.”
وی درادامه اظهاراتش افزود: “جریان فتنه و جریانات انحرافی هر دو با ویژگیهای مشترکی در راستای تقابل جدی با نظام و ولایت فقیه تحرکاتی را دارند کهدر این تحرکات با تلاش برای القاء فصلالخطاب نبودن ولایت فقیه و تقسیمبندی فرامین رهبری به حکومتی و غیرحکومتی سیاست خود را دنبال میکند.”
هرچند وزیر اطلاعات در این اظهارات مدام از “جریان انحرافی” و “جریان فتنه” یاد کرده اما بطور مشخص اظهارات وی نزدیکان احمدی نژاد در دولت را نشانه رفته است.
از جمله وی گفته: “از نگاه این جریانها، به دست گرفتن کرسی ریاستجمهوری و کرسیهای مجلس شورای اسلامی تنها راه تغییر نظام است؛ مدتی است که با روشهای گوناگون جذب مردم در حال شکلگیری است. بزرگنمایی مشکلات مردم، ایجاد هراس در بین تودههای مردم، اتخاذ سیاست تساهل و تسامح، علاقهمندی جدی در خصوص رابطه با آمریکا به نحو پررنگ در عملکرد این جریانات کاملاً هویداست.”
او که در سال جاری از سوی محمود احمدی نژاد عزل و با دخالت و دستور آیت الله خامنه ای ابقا شد همچنین گفته که “این جریانها میکوشند تا با گفتمان اصلاحطلبانه، تمامی نیروهای نظام (اصلاحطلبان) را به گونهای جذب نمایند. این گروهها در حال شکل دادن لایههای مختلف برای جذب نخبگان هستند. از برنامههای این جریانات، مقابله با سیاستهای مقام معظم رهبری، تأکید بر ملیگرایی افراطی، تأکید بر شبهمدرنیسم، تأکید بر ناکارآمد بودن اسلام و تأکید بر ناکارآمدی روحانیت میباشد.”
محمود احمدی نژاد برخلاف روسای جمهور پیشین از زمان روی کار آمدنش در سال 1384 چند بار به روسای دولت امریکا نامه نوشته است. او سال جاری هم در جریان برکناری مصلحی و سپس دستور آیت الله خامنه ای برای بازگشت به کار مصلحی 11 روز قهر و خانه نشینی پیشه کرد.
همچنین اسفندیار رحیم مشایی رییس دفتر احمدی نژاد که طرفداران آیت الله خامنه ای از او به عنوان لیدر جریان انحرافی یاد می کنند کسی است که بر لزوم گسترش “مکتب ایرانی” بارها تاکید کرده است. مشایی همچنین درباره حرام بودن یا نبودن موسیقی نظریات برخی از روحانیون بلندپایه حکومت را عقب مانده و باطل خوانده بود.
اظهارات مصلحی درباره برنامه “جریان فتنه” برای شرکت در انتخابات در شرایطی بیان می شود که جنبش سبز و تشکل های باقی مانده اصلاح طلب پس از انتخابات 88 تاکنون عدم شرکت در انتخابات آتی را در دستور خود قرار داده اند اما در مقابل نزدیکان محمود احمدی نژاد با تشکیل گروه ها و دسته جات مختلف در حال رایزنی و فعالیت برای حضور در انتخابات مجلس و ریاست جمهوری آینده هستند.
میرحسین موسوی از رهبران جنبش سبز دربیانیه شماره 17 و 18 و همچنین شورای هماهنگی سبز در ویراست دوم منشور جنبش سبز به صراحت شرکت در انتخابات آتی و هرگونه مشارکت برای خارج کردن حکومت از بحران را مشروط به تعیین تکلیف انتخابات بحث برانگیز 88، آزادی زندانیان، رفع توقیف احزاب و رسانه ها و البته تضمین برگزاری یک انتخابات آزاد با نظارت نیروهای بی طرفکرده اند.
سیدمحمد خاتمی رییس دولت اصلاحات نیز از سال گذشته تا کنون در مواضع و اظهارات مختلف شرایطی را برای شرکت در انتخابات آتی مطرح و اعلام کرده است که تنها در صورت برآورده شدن این درخواست ها اصلاح طلبان حاضر به مشارکت در انتخابات خواهند بود.
از سوی دیگر گفته های وزیر اطلاعات در مجلس خبرگان درحالی است که طی ماه های اخیر مشروح همین اظهارات با محتوایی مشترک از زبان فرماندهان سپاه پاسداران نیز بیان شده است. پیش تر در نیمه اردیبهشت ماه محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه در مصاحبه ای با خبرگزاری فارس، از رسانه های نزدیک به نهاد تحت فرماندهی اش گفته بود: “جریان انحرافی یعنی کسانی که از مسیر اصولگرایی منحرف شدند که البته ما تعارف میکنیم به آنها جریان انحرافی میگوییم اما هرچه جلوتر میرویم و زاویه این انحراف با مسیر اصلی انقلاب بیشتر میشود، عمق این شکاف نمایانتر خواهد شد.”
وی همچنین تاکید کرده بود که “جریان انحرافی جدید با سر دادن شعارها و بکارگیری ترفندهای جدید قصد رویارویی با انقلاب را دارد و این جریان در آینده به طور قطع به مقابله با انقلاب بلند خواهد شد.”
او همچنین در خردادماه به صراحت نزدیکان محمود احمدی نژاد را مورد خطاب قرار داده و با اشاره به اینکه “اتکای جریان انحرافی بر پول و مطامع دنیایی” است گفته بود: “این جریان برای دستیابی به اهداف خود و اثرگذاری در انتخابات آینده از طریق پول و رانت بهدنبال یارگیری است.”
همچنین در خردادماه حجت الاسلام علی سعیدی نماینده آیت الله خامنه ای در سپاه در جریان انتصاب و معرفی برخی از نمایندگان ولی فقیه در بسیج نیز گفته بود: “جریانهای اصلاحات فتنهگر و انحرافی در چهارچوب اصول و مبانی اسلام حرکت نکرده و نمیکنند و امروز متاسفانه در جریان انحرافی متغییرهای نگران کنندهای را مشاهده میکنیم که با اصول و مبانی اسلام و انقلاب فاصله دارد.”
او بدون اشاره به نام فرد خاصی “ظهور و بروز ملیگرایی و تکیه بر عنصر ایرانیت” را از جمله متغیر های نگران کننده جریان انحرافی خوانده و اضافه کرد بود که “البته در اسلام با اصل وطن دوستی مخالفت نمیشود بلکه آنجا که وطن دوستی جای خود را به وطنپرستی میدهد خطر بزرگی است که با آموزههای دینی سازگار را ندارد.”
وی با اشاره به اینکه “امروز متاسفانه در اظهارات برخی از شخصیتهایی که در هرم قدرت هستند گفتمان غیردینی مشاهده میشود که این ناشی از اندیشه جریان انحرافی است” همچنین “بهرهگیری غیرمتعارف از بیت المال را برای تحکیم قدرت به سوء استفاده از مقدسات” و “برخورد گزینشی با تدابیر آیت الله خامنه ای” را از دیگر عوامل نگران کننده جریان انحرافی دانسته بود.