مسوول ستاد انتخابات کشور، از تجهیز صندوقهای رای با سیستم امنیتی خبر داد و داوود احمدینژاد شرکت در انتخابات را “باعث خشنودی امام زمان” دانست.
در همین حال٬ با نزدیک شدن به زمان اعلام لیستهای انتخاباتی٬ حملات به برخی چهرههای اصولگرا آغاز شده است و سایتهای متعلق به این جریان٬ مشغول حذف منتقدان به بهانههای مختلف هستند.
همزمان برخی از اصولگرایان نسبت به افزایش قدرت مصباح یزدی در قم و شکل گیری تقابل “روحانیت علیه روحانیت” هشدار داده اند.
سیستم امنیتی صندوقها
در پی ابراز نگرانی نیروهای مختلف اصولگرا و حامیان احمدینژاد طی ماههای گذشته، درباره سلامت انتخابات مجلس نهم، رییس ستاد انتخابات کشور از نصب سیستمهای امنیتی برای صندوقهای اخذ رای خبر داد.
صولت مرتضوی گفت که در انتخابات مجلس نهم “امکان رای دوباره و استفاده از شناسنامه جعلی و غیره وجود ندارد”. وی اما توضیحات بیشتری درباره این سیستم امنیتی و نحوه عمل آن نداد.
پیش از این٬ محمود احمدینژاد در نشستی با استانداران سراسر کشور٬ درباره انتخابات مجلس نهم گفته بود که انتخابات باید طوری به انجام برسد که رای و نظر مردم آشکارا اعمال شود و چنانچه نظر مدیران کشور با نظر مردم در دو سوی مختلف قرار بگیرد، دیگر ادامه راه امکانپذیر نخواهد بود؛ اما سایت جهان نیوز - نزدیک به علیرضا زاکانی – در واکنش به ابراز نگرانی رییس دولت یادآوری کرد که او “در همین سیستم انتخاباتی به قدرت رسیده و بنابراین سخن گفتن از صیانت از آرا٬ زیره به کرمان بردن است”.
از سوی دیگر، اصولگرایان نیز بارها ضمن هشدار درباره دخالت نزدیکان احمدینژاد در انتخابات، گفته اند آنها قصد دارند 150 کرسی مجلس را در اختیار خود بگیرند و به همین منظور با تزریق پول و تغییر فرمانداران در سطح گسترده، زمینه این کار را فراهم میکنند.
این هشدارها سرانجام به تشکیل “کمیته پیشگیری از جرایم انتخاباتی” در قوه قضائیه انجامید.
به گفته اصغر جهانگیر٬ رئیس حفاظت اطلاعات کل قوه قضائیه، تیمهای نظارتی این قوه به منظور بازرسی از شعب اخذ رای در تمام استانهای کشور تشکیل خواهد شد.
صولت مرتضوی نیز ماه گذشته در سفری به شهر قم٬ ضمن دیدار با برخی از روحانیون٬ از آنها خواسته بود که در سخنرانیهای خود به مردم توضیح دهند که امکان تقلب در انتخابات وجود ندارد.
نگرانی اصولگرایان از آن است که بحث تقلب در انتخابات٬ باعث شود تا میزان حضور مردم کاهش یابد. این نگرانی از آنجا شدت یافته است که گروههای سبز و اصلاح طلب٬ دست به تحریم گسترده انتخابات مجلس زده و اعلام کردهاند که در این انتخابات٬ نه کاندیدایی دارند و نه در فرایند رایگیری شرکت خواهند کرد.
شاید همین مساله باعث شده است که برخی از اصولگرایان فضای انتخاباتی کشور را سرد بدانند و برخی همچون محمدرضا باهنر خبر از آن دهند که براساس نظرسنجیهای انجام شده٬ نرخ مشارکت مردم تهران در انتخابات آتی مجلس ۱۸ درصد است.
مصباح و بذر اختلاف
مطرح شدن جبهه پایداری - با رهبری مصباحیزدی - و ایجاد شکاف در میان اصولگرایان نگرانی دیگری است که به مرحله “هشدار نسبت به قدرت گرفتن مصباح یزدی” رسیده.
یک سایت اصولگرا٬ با انتشار یادداشتی از یک “استاد حوزه” در اینباره نوشت: “بذر اختلاف یا به عبارتی قرار گرفتن روحانیت برابر روحانیت کاشته شده است. قدرت جبهه جدید در قم کم نیست، شاهد آنکه این جماعت توانستند بخش عمده نیروهای قدیمی جامعه مدرسین را از آن جدا کنند. جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نیز در اختیار شاگردان مصباح قرار گرفته است. تحول جدید این تصور قدیمی برخی را که پیش بینی میکردند جریان آیتالله مصباح روبروی بخشی از حوزه قرار گیرد، بیشتر نزدیک به واقعیت کرده است. قرار گرفتن جبهه جدید در پشت سر آیتالله مصباح، قدرت ایشان را که سابقا محدود بود را به صورت گسترده به حوزه سیاست کشانده و اختلاف مزبور در حوزه روحانیت را میتواند به حکومت بکشاند. بذر این تحول در دوره ریاست جمهوری اول آقای احمدینژاد کاشته شد و امروز تبدیل به یک معضل جدی شده است”.
پیش از این برخی گروههای اصولگرا نسبت به قدرت گرفتن مصباح یزدی وایجاد تشکلهای مختلف از سوی وی برای قبضه کردن قدرت خبر داده بودند.
مصباح یزدی برای انتخابات مجلس نهم٬ دست به تشکیل جبهه پایداری زده و خود رهبری آن را در اختیار دارد. در این جبهه برخی از وزرای سابق و نزدیکان احمدینژاد چون کامران باقری لنکرانی، غلامحسین الهام، مهرداد بذرپاش، مرتضی آقاتهرانی، حمید رسایی، علیاصغر زارعی، مهدی کوچکزاده، کوثری و روحالله حسینیان عضویت دارند.
اعضای این جبهه اعلام کرده بودند که تنها به شرطی حاضر به ائتلاف با جبهه متحد اصولگرایان هستند که “ساکتین فتنه” در این تشکل حضور نداشته باشند. حامیان احمدینژاد از افرادی چون محمدباقر قالیباف و علی لاریجانی با عنوان “ساکتین فتنه” نام میبرند.
عدم اجرای این شرط باعث شد جبهه پایداری جزوهای هشتاد صفحهای علیه جبهه متحد اصولگرایان منتشر کند. انتشار این جزوه با واکنش تند گروههای اصولگرا مواجه شده بود. همچنین مرتضی آقاتهرانی٬ دبیرکل “جبهه پایداری” مدعی شد که رفتار سیاسی جبهه متحد اصولگرایان با مخالفت رهبر جمهوریاسلامی مواجه شده است. به گفته وی، “آنها عدهای را آوردند که آقا راضی نیست آنها در رأس باشند”.