تنها چند روز پس از انتخاب فدراسیون فوتبال ایران به عنوان “بهترین فدراسیون فوتبال آسیا” در سال گذشته، علی کفاشیان مجبور شد برای توضیح پیرامون پرونده مشاور بازداشت شدهاش به دادسرای واقع در زندان اوین مراجعه کند. گفته میشود او در نهایت با کفالت “سردار عزیز محمدی”، نایب رییس سابق فدراسیون فوتبال، از بازداشت رهایی یافت.
کفاشیان خود درباره این احضار میگوید که تنها به عنوان “مطلع” و برای “توضیح دادن در پارهای از مسایل” احضار شده بود، اما نشریات ورزشی چاپ تهران نوشتند که وی با کفالت عزیز محمدی، امشب را در زندان به سر نخواهد برد.
رییس فدراسیون فوتبال با تایید اینکه این احضار مربوط به بازداشت “شهاب دادگرنژاد” – مشاور عالی وی – بوده، گفته است: “برخی مسائل دیگر هم وجود داشت. من به عنوان مطلع رفتم تا به این سؤالات پاسخ بدهم. ممکن است دوباره مرا برای سؤال و جواب و تحقیقات بیشتر بخواهند، آنها باید تحقیقاتشان را تکمیل کنند”. رییس فدراسیون فوتبال، اما ادعا کرده که از 9 ماه پیش روابط خود با دادگرنژاد را قطع کرده است.
از سوی دیگر در محافل ورزشی، شایعه استعفای کفاشیان به گوش میرسد و گفته میشود که وی طی روزهای آینده، استعفای خود را به مجمع عمومی فدراسیون ارائه خواهد داد. این استعفا به دلیل مشکلاتی است که در زمان حضور دادگرنژاد در فدراسیون فوتبال به وجود آمده است.
شهاب دادگرنژاد، مشاور و دستیار علی کفاشیان در فدراسیون فوتبال بود که چندی پیش بازداشت شد. پیش از بازداشت وی، نامهای به فدراسیونهای ورزشی ارسال شده و هرگونه همکاری با او، ممنوع اعلام شده بود. گفته میشود که همکاری کفاشیان با وی از همین زمان قطع شده بود.
دادگرنژاد، که سابقه فعالیت در کمیته ملی المپیک، ستاد بازیهای آسیایی دوحه، قطر، امور ورزش بسیج شرکت ملی حفاری ایران و فدراسیون فوتبال را دارد، در یکی از وبلاگهایش نوشته بود که همزمان دارای پنج شغل “کارمند شرکت عملیات غیر صنعتی بهشر، مدیر هماهنگی شرکت حفاری شمال، مدیر بازار یابی شرکت حفاری شمال، مدیر امور بین الملل شرکت حفاری شمال و مشاور عالی رئیس فدراسیون فوتبال” بوده است.
سابقه همکاری دادگرنژاد با علی کفاشیان به کمیته ملی المپیک بر میگردد و وی از همان زمان همکاری با کفاشیان را آغاز کرد. با انتخاب کفاشیان به عنوان رییس فدراسیون فوتبال، دادگرنژاد هم به فدراسیون فوتبال رفت و به عنوان یکی از افراد نزدیک به کفاشیان مشغول به کار شد. انتصاب دادگرنژاد به عنوان مشاور ارشد و ریاست دفتر پیگیری های ویژه فدراسیون فوتبال با انتقادهای زیادی همراه بود.
حضور دادگرنژاد در فدراسیون فوتبال، البته بیحاشیه هم نبود. از آن جمله میتوان به ماجرای فروش امتیاز باشگاه سرخپوشان دلوار افزار به تیم اتحاد شمیرانات اشاره کرد که بنا بر ادعای مدیر این تیم: “شخصی به نام شهاب دادگرنژاد با ما تماس گرفت و گفت که از طرف علی کفاشیان تماس میگیرد و میخواهد امتیاز تیم را به شخصی به نام ابوالحسن غلامی(نفت و گاز گچساران) واگذار کنیم. دادگرنژاد مشاور علی کفاشیان رئیس فدراسیون است و اگرچه شرکت ما ارتباطی با کفاشیان ندارد اما به احترام رئیس فدراسیون امتیاز تیم را به آقای غلامی واگذار کردیم زیرا دادگرنژاد به ما گفته بود این شخص مورد تائید فدراسیون است”.
از دادگرنژاد همچنین به عنوان یکی از افراد نزدیک به تیم رحیممشایی – که اصولگرایان از آنها با عنوان جریان انحرافی یاد میکنند – نام برده میشود. وی زمانی درباره فعالیتهای خود در فدراسیون گفته بود: “یکی از دغدغههایی که رییس جمهور، رحیم مشائی و گروه مشاوران جوان دارند، مشکلات فرهنگی است. ما جلوتر از بقیه کار کردیم و در برخی از هیاتها مشاوران را انتخاب کردیم. مشاوران بازوی اجرایی هستند و با توجه به اینکه در سایهاند و از خطرات زیاد در امان هستند میتوانند خیلی کارها انجام دهند”.
دادگرنژاد که کارمند شرکت ملی حفاری شمال بوده و با مرخصی بدون حقوق از این مجموعه در فوتبال حضور یافته بود، در نهایت توسط نهادهای امنیتی به دلیل اتهامهای مالی بازداشت و خودروی لوکس وی نیز توسط این نهادها توقیف گردید. از جمله دلایل بازداشت وی، انتقال 4 میلیارد تومان پول به یکی از حسابهایش بود. گفته میشود که در زمان بازداشت دادگرنژاد، کفاشیان تلاشهایی را برای آزادی او انجام داد، اما این تلاشها در نهایت به نتیجهای نرسید.
گفته میشود فرزند کفاشیان نیز از دیگر متهمان این پرونده است که مدت کوتاهی نیز بازداشت شد، اما در نهایت با برخی رایزنیها از زندان رها شد.
هنوز مشخص نیست که پرونده رییس فدراسیون فوتبال سرانجام چه خواهد شد، اما به نظر میرسد که روزهای خوش برای مرد خندان فوتبال به پایان رسیده است.