همزمان با اعلام رتبه ۱۴۴ ایران در فساد اداری، علیرضا محجوب،نماینده تهران در مجلس یک روز پس از آنکه در یک کنفرانس خبری میزان تخلفات سعید مرتضوی در دوران ریاست بر سازمان تامین اجتماعی را ۱۵ میلیون مورد اعلام کرد، با انتشار متن گزارش تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی، میزان رشوه های مدیران کلان دولتی از معاون اول احمدی نژاد گرفته تا ۳۷ نماینده مجلس را فاش کرد.
بر اساس گزارش ها آنچه محجوب منتشر کرده تنها ۳۰ درصد از محتویات پرونده ای است که بابک زنجانی و سعید مرتضوی، متهمان اصلی آن هستند.
در گزارش علیرضا محجوب که رسانه های داخلی آن را بازتاب داده اند، میزان رشوه ها، تنها در سال ۹۱ معادل حق بیمه کارگران کارخانه جان نیشکر کشور بوده است.
در گزارش محجوب ارقام رشوه های دریافت شده از سوی مقامات به همراه ذکر نام آنها، اینچنین عنوان شده است: “۱) پانصد میلیون ریال کارت هدیه اختصاصی به آقای رحیمی معاون اول وقت رئیسجمهوری ۲) یک میلیارد ریال به آقای عباسی، سرپرست وقت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ۳) یک میلیارد ریال به آقای شیخ الاسلامی، معاون وقت رئیسجمهور ) ۵۰۰ میلیون ریال کارت هدیه به اقای عباسی سرپرست وقت وزارتخانه ۵– ۲۵۰ میلیون ریال بن فروشگاه رفاه متولی حسینیه شهید مطهری در استان یزد(محل تولد مرتضوی) ۶) ۲۰۰ میلیون ریال به بنیاد خیریه مهربانیها جهت کمک به خانوادههای ایتام شهر ری ۷) یک صد میلیون ریال بن فروشگاه رفاه به آقای دکتر امینی مدیرعامل خبرگزاری موج ۸) ۱۰۰ میلیون ریال آقای امیدی شهرکی مدیر عامل ایرنا ۹) ۵۰ میلیون ریال کارت هدیه به آقای صدوقی دبیر هیات دولت، ۱۰) یکصد میلیون ریال کارت هدیه به آقای شیرمردی ستاد نماز جمعه تهران، ۱۱) یکصد میلیون ریال کارت هدیه به آقای سعیدی مدیر مسئول روزنامه آرمان، ۱۲) اعطای یک میلیارد ریال وام قرض الحسنه به آقای شیخ الاسلامی معاون اجتماعی وقت رئیسجمهور حسب مصوبه هیئت مدیره سازمان۱۳) یکصد میلیون ریال بن رفاه دفتر بازرسی ویژه رئیسجمهوری وقت بابت پاداش گزارش مربوط به تامین اجتماعی، ۱۴) ۴۲۶ میلیون ریال در قالب بن رفاه و ۶۱۸ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال به کانون نخبگان عدل تهران (ایتام) حسب درخواست رئیس کانون هیئت مدیره مذکور،۱۲) هفتصد میلیون ریال به کانون نخبگان عدل تهران (ایتام) که بخشی از آن هزینه خرید ساختمان شده است (مصوبه هیات مدیره) ۱۶) اختصاص دو میلیارد و پانصد میلیون ریال (کمک هزینه ساخت سالن آموزشی) به کانون نخبگان عدل تهران حسب مصوبه هیات مدیره سازمان جهت آموزش ایتام معرفی شده است از سوی روابط عمومی سازمان در سالن مذکور پس از احداث. (قابل توجه این که حسب آگهی تاسیس این کانون در ۱۳۸۸.۰۲.۱۶ و تحت شماره ۲۴۰۵۲ و شناسه ملی ۱۰۱۰۳۹۴۷۶۹۹ آقای سعید مرتضوی به سمت نایب رئیس هیات مدیره این کانون معرفی و ثبت شده است)،… ۲۰) اعطای دو فقره وام قرض الحسنه به آقایان پارسا و رضوانی اعضای هیات امنا صندوق هر یک به مبلغ ۰۰۰،۵۲۷،۵۰۰ ریال و یک فقره وام مسکن به آقای روح بخش به مبلغ پانصد میلیون ریال. ۲۱) پرداخت ۴۸۰ میلیون ریال به چهار عضو هیئت امناء سازمان (علی یوسفپور، غلامحسین رضوانی، سید محمد یاراحمدیان و محمد پارسا) حسب نظر وزیر وقت. ۲۲) پرداخت مبلغ ۳۰۰ میلیون ریال وجه نقد و ۱۵۰ میلیون ریال کارت هدیه جهت توزیع به هر یک از اعضاء هیئت مدیره سازمان در مرداد و شهریور سالجاری”.
درپایان این بخش هیات تحقیق و تفحص این پرداخت ها را غیر قانونی دانسته و نوشته است: “موارد فوق بخشی از مبالغ پرداخت شده در قالب وجه نقد یا کارتها و اوراق بهادار به کسانی است که از هر حیث مجوز قانونی در خصوص آنها وجود ندارد”.
در ادامه این گزارش در خصوص رشوه به نمایندگان مجلس هم آمده است: “مبلغ یک میلیارد و سیصد و سی و پنج میلیون ریال کارت هدیه حسب اسناد ثبت شده مالی از بودجه در اختیار مدیر عامل سازمان به ۳۷ نفر از نمایندگان مجلس (با درج کد در اسناد و بدون ذکر مشخصات) در اردیبهشت ماه سالجاری سند خورده است. هیات جهت تأیید سند مربوطه اعلام اسامی را از امور مالی سازمان درخواست و در پاسخ اعلام گردید هویت نمایندگان محترم فقط در اختیار آقای مرتضوی میباشد. در مذاکره حضوری با ایشان اعلام نمود به شرط عدم افشای هویت نمایندگان لیست مربوطه را تحویل رئیس هیات مینماید که با پاسخ هیات مبنی بر اینکه هیچ سندی در تحقیق و تفحص محرمانه نخواهد ماند، مواجه شد”.
در ادامه این گزارش آمده: “در کل سال ۹۱ مبلغ ۰۰۰،۸۶۶،۹۱۲،۲۰ ریال کارت هدیه خریداری و تحت عناوین مختلف توزیع شده است و این در حالی است که در ۵ ماهه اول سال ۹۲ مبلغ ۰۰۰،۰۰۰،۷۰۲،۱۷ ریال کارت هدیه، خرید و اعطاء شده است. آنچه در شرح عناوین کارتهای هدیه سال ۹۲ مشهود است، اعطای ۰۰۰،۲۲۲،۶۲۲،۴ ریال به کسانی است که جهت امورات حقوقی از جمله پیش نویس قانون تأمین اجتماعی با سازمان همکاری نمودهاند که اختصاص این مبلغ بابت این موضوع جای تعجب فراوان دارد”.
ارقام درج شده در بالا سوای هدایای نقدی، سکه های طلا و هزینه های میلیاردی برگزاری همایش هاست.
این گزارش افزوده است: “هر چند در سال ۹۱ طی ۲۸ ردیف تعداد ۱۲۸ سکه تمام بهار آزادی، ۱۷ نیم سکه و ۱۰ عدد ربع سکه بابت انواع مراسمات و همایشها و تقدیر و تجلیل اختصاص و اعطاء شده است، اما فقط در ۵ ماهه اول سال ۹۲ تعداد ۴۳۵ سکه تمام بهار آزادی و ۴۵ نیم سکه اختصاص و اعطاء شده که در میان دریافت کنندگان سکه نام تمامی مدیران عالی سازمان، دبیر وقت هیئت دولت آقای صدوقی، تیم حفاظت مدیر عامل، آقای محمد پاریاب و دو عضو هیئت امنای سازمان وجود دارد، تعداد ۶۰ سکه تمام بهار نیز بابت جشن شصتمین سالگرد سازمان به برخی افراد اعطا شده که لیست آن به ضمیمه گزارش است.
جالب آنکه در این گزارش مبلغ پرداخت شده به اصلانی، وکیل روزنامه کیهان نیز ، ۱۰۰۰۰۰۰۰۰ ریال اعلام شده است.
این گزارش به تخلف انتخاباتی شیخ الاسلام در انتخابات شورای شهر هم اشاره کرده و آورده است: “مبلغ چهارصد و پنجاه میلیون ریال وجه نقد به آقای ناصر برهانی، دبیر کل جبهه متحد کارگران ایران اسلامی، بابت فعالیتهای فرهنگی و تبلیغاتی و آموزشی پرداخت شده است جبهه مذکور فاقد ثبت، دفتر رسمی و حداقلهای قانونی بوده و در ایام انتخابات تاسیس شده است این جبهه در انتخابات اخیر شورای شهر تهران با سرلیستی آقای شیخ الاسلامی در صحنه سیاسی کشور حاضر شده بود و پس از آن عملا تعطیل شده است همچنین آگهی تبلیغاتی این جبهه شامل لیست نامزد های مورد حمایت در کل صفحه سوم روزنامه خورشید در تاریخهای ۱۸ لغایت ۲۰ خرداد ماه ۹۲ منتشر شده است حسب بررسی اسناد دریافتی از روزنامه خورشید وجه آگهی به مبلغ ۷۲۰ میلیون ریال در اسناد مالی روزنامه مذکور مشاهده نگردید ضمنا روزنامه خورشید در روزهای ۲۱.۲۲ خرداد نیز دو فقره آگهی تمام صفحه( صفحه سوم بهصورت کامل رنگی) با عنوان کاندیدایهای منتخب مهرپویان چاپ نموده که در این خصوص نیز هیچ سند دریافتی مشاهده نشد.”
پس از انتشار این گزارش، علیرضا محجوب با سایت تابناک مصاحبه کرده و گفته است: “بخشی از تخلفاتی که انجام شده است جنبه فردی یا شبه فردی دارد و بخشی جنبه هزینه های اصراف آلود دارد مانند هزینه ای که برای جشن سازمان تامین اجتماعی شده است. فقط ۱۳۰ میلیون تومان هزینه آوردن افرادی شده است که این برنامه را اجرا کرده اند. بیش از ۶ میلیارد تومان پاداش پیش بینی کرده بودند تا به مدیرانی بدهند که از ۸۶ تا ۹۲ مدیریت کرده اند و البته تمام حسابهای آنها قبلا از سوی هیات مسدود اعلام شده بود”.
او افزوده است: “سازمان تامین اجتماعی بر اساس محاسبات دیوان محاسبات در سال ۸۸ از ۳۵ میلیاردی که در بودجه در نظر گرفته شده بود ۳۳ میلیارد آن را وصول کرده اما مدعی است که تاکنون پولی نگرفته و بعد جزو جرایم تلقی کرده و در محاسباتش پولی را که از این بابت گرفته منظور نکرده است. از بیمه کارگران هم دریغ کرده؛ بیمه ای که پولش را از دولت گرفته است. تا سال گذشته اقدامی در مورد بیمه نی برها نی شکر هفت تپه انجام نشده بود و سنوات افراد را به بهانه اینکه پولی دریافت نکرده اند پرداخت نکرده اند. نی برها از محروم ترین افراد هستند و حتی بخشی از بیمه اینها را گرفته اند در حالی که مجلس دو استفساریه در مورد اینها داشت. با این حال هنوز معطل هستند و علی رغم اقدامات مجلس موضوع به جایی نرسیده است و ما مجبور هستیم در این مورد پرونده ای به دادگاه بفرستیم”.
او همچنین گفته: “تخلفات تامین اجتماعی بالاتر از ۵۰ میلیارد تومانی است که برخی می گویند. اینها از آقای زنجانی چک گرفته اند! تا کنون شنیده اید که فروشنده ای به خریدار چک تضمینی بدهد؟ فقط ۱۷ هزار میلیارد مبلغ چکی است که هنوز واصل نشده و آقای زنجانی ۴ فقره از این چک ها را به عنوان بدهی هایش نزد شرکت نیکو -شرکت نفت- گذاشته و یکی را هم از بانک برگشت گرفته است؛ چکی که به عنوان ضمانت داده شده است. هیچ کدام از اصول ایین نامه ای در معاملات رعایت نشده است و معاملات بر هیچ اصولی استوار نیست”.
محجوب تاکید کرده که اسامی نمایندگان را هم به زودی افشاء خواهد کرد: “تعداد محدودی از نمایندگان هم در این پرونده نقش داشته اند که رئیس مجلس دستور داده است که این اسامی را منتشر کنیم اما آقای مرتضوی گفته است که با ۳۹ نماینده در ارتباط بوده اما نامی از آنها نبرده و گفته است که تعهد اخلاقی داده که نامی نبرد! اما دادگاه مکلف است که این اسامی را بدست آورده و منتشر کند. آقای لاریجانی نیز تاکید کرده اند، که نام هرکس تخلف کرده است حتی نمایندگان از تریبون مجلس خوانده شود ولی مساله این است که آقای مرتضوی با کلی گوی از افشای نام نمایندگانی که مدعی بود در دریافت هدایا شریک بوده اند پرهیز کرد”.