ظاهراً احمدی نژاد قصد آن کرده که یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری را که قرار است در تاریخ ۱۴ ژوئن برگزار شود به تأخیر بیندازد. این اتهام ازسوی خبرگزاری مهر و به نقل از حسین مظفر وارد شده. او درحال حاضر معاونت نظارت مجلس شورای اسلامی را برعهده دارد.
مظفر گفت دولت می بایست در اوایل ماه مارس هیأت اجرایی مرکزی انتخابات را تشکیل می داد. ظاهراً احمدی نژاد قصد تعلل در این زمینه را دارد. این هیأت جدا از وزیر کشور و وزیر اطلاعات، از هفت شخصیت دینی و سیاسی تشکیل شده که مورد اطمینان مردم اند.
براساس ماده ۳۱ قانون انتخابات، هیأت اجرایی مرکزی انتخابات باید ۵ ماه قبل از پایان دوران ریاست جمهوری تشکیل شود. این هیأت همچنین باید درنهایت نتیجه انتخابات را که ازسوی وزارت کشور اعلام می شود، مورد تأیید قرار دهد.
نسیم آنلاین، روزنامه نزدیک به سپاه پاسداران، به نقل از حسین صفار هرندی، وزیر سابق فرهنگ و ارشاد جمهوری اسلامی، نوشت: “در دولت اصلاحات نیز کسانی تهدید کردند که انتخابات را به تأخیر می اندازند، که البته با جواب محکم رهبری مواجه شدند.”
فرمانده نیروهای مسلح علیه رییس جمهور
فیروزآبادی، فرمانده نیروهای مسلح جمهوری اسلامی، به رییس جمهور هشدار داده که درحال “تشویش اذهان عمومی” است. احمدی نژاد روز سه شنبه با اشاره ای غیرمستقیم و بدون اینکه نامی از رقیب خود ببرد گفت: “به من گفته اند رویت را زیاد نکن، وگرنه پدرت را در می آوریم.” و اکنون فیروزآبادی به او می گوید این “سخنان شبهه افکن” را قطع کند.
احمدی نژاد در تاریخ ۲۱ آوریل در یک سخنرانی گفت: “هزاران احمدی نژاد فدای یک قطره عدالت و یک موی سر مردم ایران”. او در ادامه افزود: “ما تا پای جان در خدمت عدالت، انقلاب، مردم و راه ولایت و امامت هستیم.” سفرهای استانی احمدی نژاد به این دلیل که اواخر دوران ریاست جمهوری خود را می گذراند، به شدت مورد انتقاد قرار گرفته. هدف او درواقع ارتقای مواضع اسفندیار رحیم مشایی، پدر زن پسرش است که قرار است سکان را از احمدی نژاد بگیرد. و مشایی نیز براین عقیده است که “موقعیت احمدی نژاد پس از انتخابات بسیار بالاتر از مقام یک رییس جمهور خواهد بود”.
انشقاق در میان اصلاح طلبان
مجید محتشمی در هفتمین انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۹۹۷ سخنگوی جبهه اصلاح طلبان بود و ریاست ستاد انتخاباتی محمد خاتمی را برعهده داشت. او در مصاحبه ای با خبرگزاری تسنیم، مواضع خود را از “جنبش سبز” دور کرد و آن را “برانداز” خواند.
محتشمی براین نکته تأکید کرد که “برخی نیروها مایل نیستند که اصلاح طلبان با یکدیگر متحد شوند”. او گروه های سیاسی در ایران را به دو دسته کلی “اصولگرا و اصلاح طلب” دسته بندی می کند. ازطرف دیگر، گروه هایی هستند که به طور کلی با نظام مخالف اند و گروه هایی نیز هستند که اصل ولایت فقیه را قبول دارند.
او معتقد است که میرحسین موسوی و مهدی کروبی جزو آن دسته ای نبودند که خواهان براندازی نظام باشند. آنها به انقلاب اسلامی بسیار خدمت کرده اند. نیروهای جنبش سبز که قصد براندازی داشتند می خواستند از آب گل آلود ماهی بگیرند. با اینکه محمد خاتمی تردیدهایی نسبت به نامزدی خود دارد، ولی هنوز در این زمینه تصمیم گیری نکرده است.
او از این که موسوی و کروبی برای اعتراض از روندهای قضایی و قانونی استفاده نکردند و به اردوکشی خیابانی روی آوردند، انتقاد کرد. ازطرف دیگر، اصلاح طلبان باید بپذیرند که تحولات براساس قانون اساسی انجام خواهد شد.
محتشمی همچنین معتقد است که عبدالکریم سروش، فیلسوف و متفکر، یک فرد “ضد انقلاب” نیست. او براین باور است که نباید سرمایه های ملی را از خود راند و “نباید یک سیب با یک لکه سیاه را دور انداخت”.
محتشمی خواستار یک تغییر لحن کلی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی است. او معتقد است که نباید اوباما را “کاکا سیاه” نامید. اینکه بین سیاه و سفید فرق بگذاریم برخلاف آموزه های اسلامی است.
منبع: یونگه ورلد، ۲۵ آوریل