مدیسون روپرت
برای پذیرفتن اخبار توطئه اخیری که توسط واشنگتن منتشر شده است، باید هرنوع منطق و استنباط معمول را کنار بگذاریم. همین طور باید تمام دانش خودمان از نحوه عمل نیروی قدس و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را فراموش کنیم.
حتی خود دولت آمریکا هم گویا به این خبر با دیده تردید نگاه می کند و سخنگوی وزارت خارجه گفته است: “وقتی به این جزئیات نگاه می کنید، بیشتر به یاد فیلم های سینمایی می افتید.”
البته باید گفت نه تنها مانند یک فیلم سینمایی است، بلکه فیلمی که توسط فردی نابلد و نا آشنا با ایران و با تروریسم بطور اعم تهیه شده است.
این توطئه بلافاصله از سوی نیروی قدس رد شد.
این عملیات گویا می بایست توسط “بخشهایی از حکومت ایران” هدایت می شد و اوباما گفته است که “افراد دولت ایران از استخدام افرادی برای انجام این عملیات مطلع بوده اند.”
با این وجود بسیاری از افراد متخصص اکنون به نقاط ضعفی در این نظریه اشاره می کنند.علیرضا نادری از موسسه راند در ویرجینیا می گوید این توطئه با نحوه عمل ایران همخوانی ندارد.
وی گفت: “این توطئه در صورت موفقیت سودی برای ایران در بر نداشت و کشتن سفیر عربستان سعودی فشار بین المللی علیه ایران را افزایش می دهد و سعودی ها هم آنرا به عنوان اعلام جنگ تلقی می کردند، ضمن اینکه بی ثباتی رژیم در داخل هم تشدید می شد.”
نادر گفت ایران در حال تلاش برای کاهش تحریم ها و جستجوی متحدی در میان کشورهای غیر غربی است. چنین توطئه ای نمی تواند با این حرکت سازگار باشد چرا که منجر به تحریم ها و انزوای بیشتر می شد و مانعی نیز در سر راه برنامه هسته ای آن کشور ایجاد می کرد.
این به هر حال متاسفانه یک فیلم سینمایی نیست و واشنگتن سعی دارد آن را به تمام دنیا بقبولاند و اتفاق نظری را در مورد ایران به وجود آورد.
گری سیک، متخصص مسائل ایران از دانشگاه کلمبیا نیز ادعاهای واشنگتن را غیر واقعی می خواند.
وی می نویسد: “این توطئه، اگرهم حقیقت داشته باشد با تمام خط مشی ها و سابقه اقدامات ایران مغایرت دارد، بخصوص این نکته که برای انجام این کار آنها بر باند های غیر مسلمان تکیه کرده اند.”
وی همچنین از بی احتیاطی در این عملیات تعجب کرده است و می گوید ابتدایی ترین روش های اطلاعاتی نیز در آن بکار گرفته نشده بود.
او می گوید “چرا باید ایران از یک غیر حرفه ای و یک باند قاچاق مواد مخدر مکزیکی برای این کار استفاده کند؟”
ناظران دیگرمی گویند با موقعیتی که ایران دارد و تلاش های این کشور برای نجات رژیم سوریه و حل تنش های موجود میان این کشور و ترکیه، باز کردن جبهه جدید برای جنگ بعید به نظر می رسد.
کنت کتزمن، از گروه تحقیق کنگره آمریکا می گوید: “ایران معمولا ترجیح می دهد از افراد در استخدام خود ویا از افرادی که اعتقاد به آنها دارند، مانند حزب الله لبنان و حماس، استفاده کنند.”
وی می گوید: “آیا یک ماشین فروش تگزاسی می تواند فرد مناسبی برای نیروی قدس به حساب بیاید؟”
با وجود انکار موضوع از سوی دولت ایران، اوباما معتقد است کل رژیم ایران از این توطئه با خبر بوده است.
کتزمن در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت “حتی بالاترین مقام کشور در جریان این عملیات بوده است.”
او معتقد است که رهبران جهان زمانی که از “جزئیات کامل این توطئه مطلع شوند” متوجه موضوع خواهند شد.
ممکن است اگر رهبران جهان از شیوه عمل نیروی قدس خبر نداشته باشند این مطلب را بپذیرند. ولی اگر به نحو عمل این نیرو توجه کنند و آن را تجزیه و تحلیل کنند فکر نمی کنم به این آسانی خریدار این فکر باشند.
در حال حاضر هم دولت آمریکا ظاهرا به این نتیجه رسیده است که این ماجرا انسجام لازم را ندارد.
به نظر می آید واشنگتن هر چه بیشتر بر اطلاعات و گزارشات طبقه بندی شده تکیه می کند و از همین رو تاکید دارد که «شواهد» کافی موجود است و ماجرا را غیر قابل انکار می کند.
واشنگتن اکنون به عوض ارائه این “شواهد” در حال راضی کردن افکار عمومی بین المللی برای اقدام مشترک است.
اوباما همچنین اشاره کرده است که گزینه نظامی نیز در مورد ایران هنوز بر روی میز قرار دارد.
اکنون خبر هایی از یک مانوورنظامی مشترک گسترده با حضور نیروهای آمریکا و اسرائیل در ماه مه منتشر شده است.
دیک چنی نیز ماه گذشته اعلام کرد اسرائیل نقشه ای را برای حمله نظامی به تاسیسات هسته ای ایران آماده کرده است.
آمریکا همچنین اعلام کرده است که این توطئه در همین جا ختم نمی شده است و جزئی از عملیاتی وسیع تر است.
رئیس کمیته اطلاعاتی سنای آمریکا گفته است که باید به دنبال زنجیره ای از این توطئه ها بود.
حقیقت هر چه که باشد، باید گفت آمریکا این اتهامات را برای افزایش تحریم و فشار بر ایران انجام داده است و اگر توطئه های دیگر هم کشف شود باید انتظار اقدام نظامی علیه ایران را داشت.
من فقط امیدوارم افکار عمومی آمریکا این اتهامات را بدون مراجعه به اطلاعات بیشتر نپذیرد، چرا که در غیر این صورت به دور باطلی از خصومت ها و اتهامات خواهیم غلطید، بدون اینکه اطلاعات موثقی در باره آن داشته باشیم.
منبع: کانادین نشنال - 16 اکتبر