به گزارش گروه سیاسی روزنامه همشهری روز 28 آبان 83 وزیر کشور دیروز پس از جلسه هیات وزیران از پیشنهاد برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در تاریخ بیستم اردیبهشت 1384 به شورای نگهبان خبر داد. بیشترین حجم اخبار انتخاباتی دیروز بر روی خروجی خبرگزاریها در خصوص هاشمی بود. رئیس سازمان ملی جوانان و حزب اسلامی کار هدف از تشکیل شورای هماهنگی جوانان ایران اسلامی را حمایت از کاندیداتوری هاشمی عنوان کرد. حسین مرعشی معاون رئیس جمهور و عضو حزب کارگزاران نیز خبر از دیدار کارگزاران و ۱۲ حزب و تشکل دیگر با هاشمی را در جمع خبرنگاران بعد از جلسه هیات دولت داد. دبیر ستاد انتخابات ریاست جمهوری مجمع متخصصین نیز خبر این دیدار را اعلام نمود. نوری محمدی دبیر کل جمعیت جوانان انقلاب اسلامی نیز در جمع مسئولان ستاد انتخاباتی این جمعیت از هاشمی بعنوان چهره خدوم و مخلص نظام یاد کرد و از شایعاتی که علیه هاشمی گفته می شود بشدت انتقاد نمود. قائم مقام جمعیت ایثارگران هم خبر از ادامه بحث و تبادل نظر و رایزنی با نخبگان از سوی این جمعیت داد و افزود: تا ماههای آینده به حلقه محدودتری از کاندیداها خواهند رسید. دارابی تصریح کرد: ما هنوز با بعضی از کاندیداهای مورد نظر خود بصورت جدی گفتگو نکرد ه ایم و با بعضی دیگر نیز در حال رایزنی هستیم.
دعوت از هاشمی
دبیر ستاد مجمع موسوم به متخصصین ایران، از نشست فوق العاده چهارده حزب سیاسی برای بررسی نامزدی هاشمی رفسنجانی در انتخابات نهمین دوره ریاست جمهوری خبر داد. طورانی در گفت وگو با خبرگزاری جمهوری اسلامی گفت : در این نشست فوق العاده، پس از رایزنی ها مقرر شد 14 حزب شرکت کننده از هاشمی رفسنجانی برای حضور در عرصه انتخابات ریاست جمهوری سال 84 دعوت کنند. وی بدون اشاره به اسامی 14 حزب سیاسی تاکید کرد : در این نشست همچنین مقرر شد با تشکیل کمیته های تخصصی، فرآیند این دعوت در سطح گسترده نهادینه شود.
همچنین جمعیت ایران فردا با صدور بیانیه ای از آقای هاشمی رفسنجانی خواست، به عنوان نامزد در انتخابات نهمین دوره ریاست جمهوری فعالانه حضور یابد. در این بیانیه که بخشی از آن از طریق خبرگزاری جمهوری اسلامی مخابره شده در واکنش به انتشار لیست چهارنفره منسوب به شورای هماهنگی نیروهای انقلاب اسلامی، تصریح شده است ”سکوت جایز نیست”. برخی مطبوعات روز دوشنبه از “علی اکبر ولایتی، احمد توکلی، علی لاریجانی و محمود احمدی نژاد” به عنوان نامزدهای این شورا در انتخابات نهمین دوره ریاست جمهوری نام بردند.
موسوی لاری: ستادهای مشورتی انتخابات در استان ها تشکیل شود
به گزارش گروه سیاسی روزنامه ایران روز 28 آبان 83 حجت الاسلام والمسلمین موسوی لاری، وزیر کشور، دیروز در همایش استانداران سراسر کشور با اشاره به سخنان عید فطر مقام معظم رهبری جهت مشارکت حداکثری مردم در انتخابات نهم ریاست جمهوری، از استانداران خواست تا با تشکیل ستادهای مشورتی و دعوت از صاحبنظران، تمهیدات لازم برای مشارکت حداکثری و سلامت انتخابات را فراهم کنند.
موسوی لاری با اشاره به این نکته که اعلام داشته اند احکام قضایی نمایندگان مجلس ششم به خاطر نطق هایشان به معرض اجرا درخواهد آمد، گفت: “در شرایطی که کشور نیازمند آرامش و حفظ وحدت ملی است بیان این سخنان جای تأمل دارد و معلوم نیست چرا برخی سخنان بدون توجه به تبعات آن مطرح می شود.“
یک رسانه ترک از احتمال حضور هاشمی در رقابت های انتخاباتی خبر داد
به موازات طرح مباحث رقابت های انتخابات ریاست جمهوری در فضای سیاسی داخلی، محافل مطبوعاتی خارجی نیز به ارزیابی و گمانه زنی پیرامون این اتفاق پرداختند. روزنامه حریت در صفحه اول دیروز خود نوشت: “هاشمی رفسنجانی بار دیگر نامزد انتخابات ریاست جمهوری ایران خواهد بود.” این روزنامه نوشت: “هاشمی رفسنجانی که به عنوان یک سیاستمدار میانه رو شناخته می شود از جمله قوی ترین کاندیداها در انتخابات آینده ایران بوده و به اعتقاد تحلیلگران اقبال وی برای انتخاب شدن بیش از ۵۰ درصد است.” به نوشته حریت رفسنجانی در دو دوره ریاست جمهوری خود تا حدودی باعث پیشرفت روابط تهران و واشنگتن شده، از بازار آزاد دفاع کرده و پایان دهنده جنگ ایران و عراق بوده است.
/strong>نوسازی معنوی دغدغه رئیس جمهور آینده باشد
محمد علی حیاتی، نماینده لامرد و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، در گفت وگو با خبرنگار “شبکه خبر دانشجو” با اشاره به انباشته شدن مشکلات مردم گفت: “نوسازی معنوی باید از دغدغه های اصلی رئیس جمهور آینده باشد.” وی تصریح کرد “همچنان که رهبر معظم انقلاب تاکید داشتند، تنها در سایه رئیس جمهوری با کفایت، دلسوز، مومن و وفادار به آرمان های انقلاب و ملت است که سطح کارایی نظام افزایش می یابد و مردم به حل مشکلات مادی و معنوی خود امیدوار می شوند.
او همچنین از احزاب و شخصیت های ذی نفوذ در انتخاب کاندیداهای انتخابات نهم خواست با مطالعه دقیق عملکرد قوای مجریه در ادوار گذشته و تهیه فهرستی از اولویت های جامعه، انگشت خود را متوجه نخبگانی کارآمد، بابرنامه و از خانواده انقلابی بکنند تا بتوانند با روحیه جهادی بر مشکلات مادی و معنوی مردم فائق آمده و حضور حداکثری مردم را نیز رقم بزنند
آیا مسافری از پکن در راه است؟
سایت “بازتاب” روز 28 آبان 83 از ورود احتمالی فریدون وردی نژاد به عرصه انتخابات ریاست جمهوری خبر داد. به ادعای این سایت، احتمال ورود فریدون وردی نژاد، مدیرعامل سابق خبرگزاری جمهوری اسلامی و سفیر فعلی ایران در چین به عرصه انتخابات ریاست جمهوری، از آنجا قوت گرفته است که شورای نگهبان تلویحا نظر مساعد خود را نسبت به دارا بودن شرایط رجل سیاسی درباره فریدون وردی نژاد، به وی اطلاع داده است.
وردی نژاد تا سال 72 در پست های اطلاعاتی و امنیتی مشغول فعالیت بوده و یکی از چهره های محوری پرونده “مک فارلین” به شمار می رود که همزمان با مسئولیت علی لاریجانی، توسط او به ریاست خبرگزاری جمهوری اسلامی و روزنامه “ایران” منصوب شد که مسئولیت وی در زمان مصطفی میرسلیم و عطاالله مهاجرانی نیز ادامه یافت. وی به تازگی با راه اندازی یک سایت شخصی اینترنتی به انتشار سوابق و دیدگاه های خود پرداخته است.
جاسبی : هنوز برای کاندیداتوری تصمیم نگرفته ام
دکتر عبدالله جاسبی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: هنوز برای کاندیداتوری تصمیم گیری نکرده ام.
جاسبی به ایسنا گفت: “هنوز در این باره فکر نکرده ام، بنابر این در آینده نظرم را اعلام می کنم.”
اظهارات یک عضو مجمع روحانیون مبارز درباره انتخابات
”محمدباقر ذاکری” عضو شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز برگزاری انتخابات رقابتی را از ملزومات حضور حداکثری مردم در انتخابات آینده ریاست جمهوری دانست. وی در خصوص سخنان اخیر رهبری مبنی بر حضور حداکثری مردم در انتخابات ریاست جمهوری، افزود: “ باید برای جریان ها و گروه هایی که همواره در درون نظام حضور داشته، شرایطی فراهم شود که بتوانند با تمام قدرت و برنامه های مشخص با یکدیگر رقابت کنند.“
ذاکری گفت: فضای رقابتی باعث می شود، هرکسی گزینه مورد نظر خود را از میان نامزدها پیدا کند و با انگیزه برای رای دادن به پای صندوق ها برود، همانگونه که در دوم خرداد 76 اتفاق افتاد.
عضو شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز با بیان اینکه قبل از سال 76 چند دوره انتخابات ریاست جمهوری بدون رقابت در کشور برگزار شده بود، افزود : در انتخابات دوم خرداد 76 یک انتخابات کاملا رقابتی بوقوع پیوست، زیرا از قبل مشخص نبود چه کسی رئیس جمهور می شود. وی ادعا کرد قبل از سال 76 دو بار مقام معظم رهبری، دو بار آقای هاشمی رفسنجانی و یک بار هم آقای رجایی نامزد ریاست جمهوری بودند که نتایج تمامی این انتخابات از پیش مشخص بود، اما در دوم خرداد 76 این اتفاق نیفتاد. شرایط کاملا رقابتی بود و هرکس برای تامین نظر خود پای صندوق آمد.
ذاکری اظهار داشت: ما باید یک فضای کاملا رقابتی درست کنیم تا مردم باردیگر حماسه بیافرینند. وی منظور خود را از خلق حماسه تشریح نکرد. وی در پاسخ به این پرسش که آیا اکنون شرایط برای حضور حداکثری مردم فراهم است، ادعا کرد متاسفانه در زمان حاضر شرایط برای انتخابات رقابتی مهیا نیست.