داستان استعفا یا برکناری سعید مرتضوی، مدیرعامل جدید تامین اجتماعی هنوز پایان نیافته است.مرتضوی دیروز در محل کار خود حاضر نشد، خبر استعفای او منتشر شد و همزمان این خبر که احمدی نژاد این استعفا را نپذیرفته است.آن هم در حالیکه بعد از چند هفته کشمکش در مجلس برای استیضاح وزیر رفاه، غلامعلی حدادعادل شنبه شب اعلام کرده بود مرتضوی درخواست وی برای استعفا را پذیرفته است.
با این حال روز گذشته محمود احمدینژاد برای دفاع از وزیر رفاه در جلسه علنی مجلس حاضر شد، هر چند استیضاح برگزار نشد و احمدینژاد از نیمه راه بازگشت.
نمایندگانی که طرح استیضاح مرتضوی را امضا کرده بودند، پس از سخنان غلامعلی حدادعادل و احمد توکلی، امضاهای خود را پس گرفتند. این دو به نمایندگان مجلس گفته بودند سعید مرتضوی به آنها قول داده از سمت خوداستعفا دهد.
تاکنون بسیاری از نمایندگان تلاش کردهاند سعید مرتضوی را برای استعفا قانع کنند. برخی چون الیاس نادران و محمد دهقان نیز تهدید کرده اند که در جلسه استیضاح به بیان ناگفتههایی از پرونده مرتضوی خواهند پرداخت که با افشای آنها، وی قادر به ادامه کار نخواهد بود.
در همین حال برخی خبرنگاران پارلمانی مجلس گفتهاند که مرتضوی در جلسات خصوصی با نمایندگان مجلس اعلام کرده در جریان پرونده کهریزک وی مقصر نبوده است. گفته میشود او صورتجلسه شورای عالی امنیت ملی را به نمایندگان نشان داده که براساس آن سردار نجات، دستور انتقال بازداشتشدگان روز 18 تیر به کهریزک را داده است. نجات از اعضای شورای عالی امنیت ملی و رییس سابق سپاه ولیامر ـ– تیم حفاظتی رهبر جمهوریاسلامی ـ– است. اما علاالدین بروجردی، رییس کمیسیو ن امنیت ملس مجلس حاضر به تایید یا تکذیب این خبر نشده و تنها گفته است که از این مساله خبر ندارد.
در همین حال ایرنا نوشت که احمدی نژاد “در آستانه ورود به صحن علنی” توسط محمدحسن ابوترابی، نایب رئیس مجلس از خارج شدن طرح استیضاح از دستور کار مجلس مطلع شد. ایرنا اضافه کرده که احمدینژاد با تأکید بر آمادگی خود برای حضور در مجلس و دفاع از وزیر کار، “سه بار تصریح کرد که دولت هیچ تعهدی در این خصوص نداده است”.
به همین علت مصطفی کواکبیان، در تذکری آیین نامه ای به خارج شدن طرح استیضاح وزیر از دستور کار اعتراض کرد و گفت که محمدرضا میرتاج الدینی، معاون پارلمانی رئیس جمهور اعلام کرده که احمدی نژاد استعفای آقای مرتضوی را نپذیرفته و او “همچنان سر کار خود است”.
اما احمد توکلی، در پاسخ به سخنان کواکبیان گفت: “الآن که پیامک سخنان میر تاج الدینی آمد، مرتضوی زنگ زد و به من گفت که من خانه نشسته ام و همانطور که به شما قول دادم، سر کار نمی روم و بر قول خود هستم”.
پیش از این غلامعلی حداد عادل در نامه ای به نمایندگان مجلس اعلام کرده بود که پس از مذاکره با سعید مرتضوی، وی پذیرفته است که از مقام خود استعفا دهد و از این رو نیازی به طرح استیضاح وزیر کار نیست.
به گفته حداد عادل، این دیدار به درخواست سعید مرتضوی صورت گرفته: “نظر مشورتی بنده را درباره این موضوع جویا شدند”. وی اضافه کرده که “با توجه به ضرورت همکاری و همدلی میان مجلس و دولت و با تاکید بر بیانات رهبر انقلاب اسلامی” به مرتضوی پیشنهاد کرده است که از ریاست سازمان تامین اجتماعی استعفا دهد.
وی افزوده: “جناب آقای مرتضوی نیز با قبول مصلحت اندیشی پیشنهاد این جانب را پذیرفتند و آمادگی خود را برای استعفا هم در آن جلسه و هم در تماس مکرر تلفنی بعدی اعلام کردند”.
با این حال، محمد کرمی راد، نماینده مجلس شورای اسلامی به نقل از معاون پارلمانی وزیر کار گفته است که “سعید مرتضوی دیشب وعده استعفا داد اما این استعفا هنوز به دست عبدالرضا شیخ الاسلامی نرسیده است. بنا به گفته معاون پارلمانی وزیر تعاون، کار و امور اجتماعی اگر متن استعفای سعید مرتضوی از ریاست سازمان تامین اجتماعی امروز به دست وزیر برسد شیخ الاسلامی در جلسه ای با رییس جمهوری درباره پذیرش یا عدم پذیرش این استعفا تصمیم گیری می کند”.
پیش از میانجی گری حدادعادل، سعید مرتضوی پذیرفته بود که احمد توکلی، رییس مرکز پژوهش های مجلس، در زمینه ماندن یا رفتن وی حکمیت کند.
توکلی روز یکشنبه با اشاره به اسناد ارائه شده توسط علیرضا زاکانی درباره اتهام ها علیه سعید مرتضوی گفت: “بعد از دقت در بررسی اسنادی که طرف مورد نظر ارائه داد، رای من به کناره گیری آقای مرتضوی اعلام شد و البته من هیچ مصاحبه ای در این رابطه نداشتم تا فرایند مذکور به نتیجه برسد و کناره گیری آقای مرتضوی محقق شود”. به گفته وی، سعید مرتضوی “قول شرف داده است تا به سازمان تامین اجتماعی باز نگردد.”
در همین حال، به گزارش ایرنا، سعید مرتضوی دیدار با احمد توکلی را تکذیب کرده و گفته: “در پنج روز گذشته توکلی با بنده دیداری نداشته است و من هم با وی دیدار نکرده ام”.
وی با بیان اینکه “قویا تکذیب می کنم که بین ما دیداری انجام شده است”، افزوده: “بنده تلاش کردم دروغگویی ها خاتمه یابد ولی ظاهرا با وجود این تلاش ها این هدف محقق نشد”.
از سوی دیگر، کاظم جلالی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به پس گرفتن استیضاح و حکمیت احمد توکلی اعتراض کرد و با بیان اینکه “طرح استیضاح وزیر کار آبروی دسته جمعی مجلس است”، گفت: “تعجب میکنم چرا توکلی که در جاهایی بسیار دقیق عمل میکند به یک قسم مرتضوی قانع شده و استیضاح را پس میگیرد”.