در حالی که رهبر جمهوریاسلامی با صدور فتوایی حضور در انتخابات مجلس نهم را “واجب” دانسته، همزمان با تحریم انتخابات توسط سبزها و اصلاحطلبان، گروهی از حامیان محمود احمدینژاد نیز اعلام کردند که در اعتراض به رد صلاحیت افراد نزدیک به رئیس دولت،به جمع تحریمیهای انتخابات خواهند پیوست.
کلید اول را یک روحانی وبلاگنویس زده که اعلام کرده حاضر به شرکت در انتخابات مجلس نهم نیست. احمد نجمی، مدیر ارتباطات دفتر توسعه وبلاگ دینی و بازرس انجمن قلم حوزه علمیه قم، که پیش از این بحث دستمزد هفت هزار تومانی سربازان جنگ نرم را مطرح کرده بود، در جدیدترین اظهارنظر خود اعلام کرده است که در انتخابات مجلس نهم شرکت نخواهد کرد.
احمد نجمی، مدیر ارتباطات دفتر توسعه وبلاگ دینی و بازرس انجمن قلم حوزه علمیه قم روز شنبه (ششم اسفند) در صفحه “فرندفید” خود نوشت که در این دوره از انتخابات شرکت نخواهد کرد. وی با تاکید بر اینکه “گفتن این موضوع خیلی سخت بود ولی به هرحال باید تصمیم را اعلام کنم حتی اگر برای من خیلی سنگین تموم بشه”، اضافه کرده است: “وقتی من به عنوان یه شهروند ایرانی از کمترین حق برخوردار نیستم، بنابراین در انتخابات شرکت نخواهم کرد”.
به فاصله چند روز پس از سخنان نجمی، سایت تریبون مستضعفین، سخنان وی را “شوخی با انتخابات” دانسته و نوشته وی در خارج از ایران زندگی میکند و بحث تحریم انتخابات از سوی وی تنها یک شوخی بوده است. پس از آن خود نجمی نیز نوشته که تنها قصد “شوخی” داشته و اگر قادر بود، در این انتخابات شرکت میکرد.
اما شوخی یا جدی،احمد نجمی تنها فردی نبود که اعلام کرد در انتخابات آتی مجلس شرکت نخواهد کرد.
حسام الدین مطهری٬ موسس و سردبیر سایت کتاب عشا نیز انتخابات ۱۲ اسفند ماه را تحریم کرده و نوشته است: “به احتمالِ قریب به یقین، در انتخاباتِ مجلس نهم شرکت نخواهم کرد. دستِ کم، آخرین تصمیمی که بعد از کلی کلنجار رفتن با خودم گرفتهام، همین است. امروز رای دادن را بستری برایِ تکرارِ اشتباهها و تضعیفِ انقلاب اسلامی میدانم”.
وی همچنین اضافه کرده است: “سیستمِ سیاسی، سالها به بهانه تو دهنی زدن به دشمن درِ بالاخانه ملت را تخته کرده است. نتیجه اینکه بسیاری از ما بارها رایی دادهایم بدونِ آنکه واقعاً به نتیجه رایِ خود دلخوش باشیم. رای دادهایم و فکر نکردهایم که نظرِ ما چه اثری رویِ حکاممان میگذارد”.
وی اضافه کرده: “مردم را شرطی کردهاند که اگر رای ندهید، نظام در جهان تضعیف میشود. کاری کردهاند که دشمن هم رویِ این موضوع مانور میدهد. دیگر دوره این ادبیات گذشته است. وقتش شده به مردم اجازه بدهیم عاقلانه درباره انتخابات تصمیم بگیرند”.
یک وبلاگنویس حامی احمدینژاد نیز اعلام کرده است که در انتخابات مجلس نهم، تنها نام محمود احمدینژاد را بر روی برگه رای خواهدنوشت: “در انتخابات شرکت کنم که حالش را چه کسانی ببرند و جایگاه چه کسانی در موقعیتهایشان تحکیم شود و استمرار یابد؟ تا به کی باید مصلحت اندیشی، رکن رکین کشورداری در جمهوری اسلامی باشد و من با رای دادنم این رویه را تایید کنم؟”
فرهاد جعفری، نویسنده کتاب کافه پیانو و از حامیان محمود احمدینژاد هم این اقدامات را باعث “انسجام و اتحاد ملی” ایرانیان دانسته است.
حامیان احمدینژاد پیش از این اعلام کرده بودند که در اعتراض به ردصلاحیت بیش از 600 تن از حامیان وی در انتخابات، این دوره از انتخابات را تحریم خواهند کرد.
یکی از وبلاگنویسان حامی احمدینژاد در این زمینه نوشته است: “چرا باید در رای گیری شرکت کنم که نتایج آن به گونهای از پیش تعیین شده مشخص است. چرا باید به بهانه حضور دشمن شکن در انتخاباتی شرکت کنم که قبل از هر چیز کسانی که دشمن خود من و فرهنگ من هستند و بیشتر از دشمن خارجی بر زندگی من تاثیر دارند دلشاد شوند”.
وبلاگ “ندایی از درون” نیز نوشته نرخ مشارکت در این دوره از انتخابات به قدری پائین است که “مقامهای جمهوری اسلامی به یاد رای ۱۵ میلیون نفری افتادهاند که پیشتر آنها را بیبند و بار خطاب میکردند”.
یکی دیگر از حامیان احمدینژاد نوشته است که انتخابات مجلس نهم “اراده ملی و حرکت به سوی اهداف مطلوب را تامین نخواهد کرد”.
سخنان حامیان رئیس دولتی که خود به دنبال انتخاباتی مخدوش بر سرکار آمد، در حالی بیان میشود که روز گذشته فتوایی از رهبر جمهوری اسلامی منتشر شد که در آن، شرکت در انتخابات “واجب شرعی” توصیف شده است.
این فتوا در برنامه “زمزم احکام” رادیو معارف که بنا به گفته گردانندگان آن میخواهد “با استفاده از کارشناسان حوزوی به سئوالات مخاطبان خود پیرامون انتخابات پاسخ دهد”،مطرح شد.در این برنامه به نقل از رهبر جمهوری اسلامی گفته شده: “به نظر حضرت آقا برای کسانی که شرایط را دارند و امکان شرکت در انتخابات برای آنها وجود دارد واجب است”.
فتوای رهبر جمهوری اسلامی در شرایطی مطرح شده که بسیاری از اصولگرایان از فضای سرد انتخاباتی و در مقابل نظامیان نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی، از حضور “پرشور” مردم در انتخابات سخن گفتهاند.