در حالی که حامیان آیتالله خامنهای در روزهای گذشته به شدت محمود احمدینژاد و همراهان وی - از جمله اسفندیار رحیممشایی - را مورد حمله قرار دادهاند، برخی سایتهای خبری اعلام کردهاند که محمدرضا رحیمی - معاون اول احمدینژاد - در دادگاهی که به شکایت های متعدد از وی به اتهام فساد مالی رسیدگی می کرد محکوم شده است.
خبر محکومیت رحیمی در حالی منتشر می شود که پیش از این اخباری درباره بازداشت برخی از نزدیکان اسفندیار رحیم مشایی و همچنین متهم کردن وی به فساد مالی و اخلاقی نیزمنتشر شده بود.
اکنون گفته می شود که رحیمی در دادگاه به پنج سال حبس تعزیری، انفصال دائم از خدمات دولتی و رد مال نامشروع حاصل از معاملات محکوم شده است.
خبر محکومیت رحینی تاکنون توسط منابع خبری مستقل مورد تایید قرار نگرفته است. اما به نظر میسد که این حکم مربوط به پروندهای باشد که به پرونده حلقه فاطمی مشهور شدهبود.
پرونده حلقه فاطمی
احمد توکلی، الیاس نادران و علیرضا زاکانی سه نمایندهای هستند که پیش از این محمدرضا رحیمی، معاون اول احمدینژاد را متهم به فساد مالی کرده بودند.
در آن زمان، الیاس نادران اعلام کرده بود: “آقای رحیمی رییس حلقه فساد در خیابان فاطمی است که نسبت به جمعآوری منابع از محل منابع فاسد و توزیع آن تصمیمگیری میکرده استو اکنون تقریبا همه اعضای این شبکه فاسد اقتصادی در خیابان فاطمی دستگیر شدهاند، الا معاون اول فعلی رییس جمهور.”
وی درباره حلقه خیابان فاطمی گفته بود: “شبکه فساد اقتصادی خیابان فاطمی متشکل از افرادی به اسامی جابر ابدالی، الیاس محمودی، مسعودی و برخی افراد بوده که همه این افراددستگیر شدهاند. در مورد این که گفته میشود رحیمی در توزیع پولها نقش نداشته و چکها را جابر ابدالی امضا میکرده است هم باید گفت حساب و چکها از جابر ابدالی است اما خطموجود در چکها مربوط به فرد دیگری است و مشخص کردن اینکه خط متعلق به چه کسی است کار سختی نیست و مهمتر از توزیع پول منشا فاسدی است که پولها از آن تامین شده ورحیمی باید نسبت به آن به مردم و دستگاه قضایی پاسخ دهد.”
پس از انتصاب رحیمی به عنوان معاون اول احمدینژاد، سایت جهاننیوز - وابسته به علیرضا زاکانی - نیز نوشته بود: “رد پای یکی از مسئولان در باند فساد بیمهای کرج دیدهمیشود، یک چهره جنجالی و مسئول که دارای اتهامات متعدد فساد مالی و سیاسی و در حال حاضر دارای مسئولیت است، متهم به همکاری و شراکت با یک باند فساد مالی در بیمهشهرستان کرج است.”
سایت الف نیز از قول احمد توکلی اعلام کرده بود: “جناب محمد رضا رحیمی، لابد اطلاع دارید آقایان جابر عبدالی، حمزهنویس و مسعودی در چه شرایطی هستند. من به عنوان نمایندهمردم شریف ایران انتظار دارم توضیح بفرمایید که چکهای چند میلیارد تومانی و چند صد میلیون تومانی که به حساب شما واریز شدهاست از چه حسابهایی و مربوط به چه افرادیاست؟”
برخی از رسانههای خبری اعلام کرده بودند که بحث عدم تعقیب محمدرضا رحیمی در این پرونده با دستور مستقیم رهبر جمهوریاسلامی پس از برگزاری جلسهای با احمدینژاد صادر شده است.
حذف سنگر به سنگر
پیش از این سایت الف - نزدیک به احمد توکلی - گزارشی را منتشر کرده بود که براساس آن اسفندیار رحیممشایی و حمید بقایی از سهامداران شرکتی با نام سمگا هستند که به ادعایاین سایت با سرمایه اولیه ۲۰ میلیارد تومان تاسیس شده و مدیرعامل آن مهدی جهانگیری، معاون سابق رحیممشایی در سازمان میراث فرهنگی بوده است.
این سایت همچنین اعلام کرده بود که علاوه بر مشایی و بقایی، مرتضی تمدن استاندار تهران نیز از نزدیکان این شرکت است.
از جمله رانتهای ویژه این شرکت واگذاری مجانی بیش از یک میلیون مترمربع زمین در لویزان با مصوبه هیات دولت و همچنین واگذاری ۳۱ هزار مترمربع زمین در اطراف فرودگاهامام خمینی بوده است که هزینه کارشناسی آنها ۳ میلیارد تومان بوده است.
روابط عمومی میراث فرهنگی در نامه ای که در حقیقت یک مقاله دفاعیه و متهم کننده و از سر خشم و کلافگی بود به ظاهر اتهامات درباره شرکت سمگا را رد کرد ولی در عمل نشان داد که اخبار منتشر شده درست بوده و این همان اعمالی است که احمدی نژاد در تمام پنج سال گذشته به دولتمردان گذشته از جمله هاشمی رفسنجانی منتسب کرده است.
در این نامه که دو سایت نزدیک به رحیم مشایی آن را منتشر کردند و تنها واکنش رییس دفتر و یاران وی در هفته گذشته در مقابل حملات تند منقدان بوده است خطاب به احمد توکلی آمده 1” بحث تحقیق و تفحص از مرکز پژوهشهای مجلس به کجا رسید؟ چه چیزی پیش آمد که نمایندگان مجلس را نگران کرد و رأی به تحقیق از مجموعه تحت مدیریت جنابعالی را دادند؟
آقای توکلی! ناسلامتی، شما وکیل مردم هستید. آیا در مرکز پژوهشهای مجلس و برای سایر نمایندگان مجلس و موکلان تهرانی خود نیز بدون سند، مدرک، تحقیق و بررسی اطلاعات جمع کرده و قانون وضع میکنید؟ وقتی رئیس مرکز پژوهشها اساس کار خود را بر عدم پژوهش و تحقیق و استناد به دروغ بگذارد، چه اعتباری به تمامی پژوهشهای این مرکز در طول مدیریت شماست؟ اگر اینگونه است، که شما بودجه بیتالمال را طی سالهای گذشته به کل تلف کردهاید. اگر اینگونه است، که همکاران خود در مجلس شورای اسلامی را نیز با ارایه اطلاعات غلط تحت عنوان نتایج بررسیهای مرکز پژوهشهای مجلس منحرف و مسبب اتخاذ تصمیمهای نادرست برای کشور شدهاید.
2- آیا با وجود دارا بودن چهرهای سیاسی و شناخته شده در ایران که در مقطعی نیز حتی رقیب انتخاباتی آقای هاشمی رفسنجانی بودید، میتوانید درباره چرایی و چگونگی انتخاب خارج از کشور، آن هم “انگلیس»” که در جهان به استعمار پیر شهره است، برای تحصیلات عالیه خود توضیحی ارائه کنید؟!
از سوی دیر خبرگزاری فارس به نقل از سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس اعلام کرده بود که احمدینژاد دستور داده است که به رابطه میان یک زن، که فارس وی را ”رانتخوار”نامیده است، با دفتر وی رسیدگی شود. گفته میشود این زن در نقاط مختلف کشور مجوز تاسیس نهادهای گردشگری را گرفته و فرماندارن شهرهای مختلف را نیز تهدید میکند که درصورت عدم صدور مجوز از طریق نهاد ریاستجمهوری با آنها برخورد خواهد کرد.
پیش از این رضا گلپور نیز در نامهای که خطاب به رحیممشایی منتشر کرده بود، وی را به فساد اخلاقی و رابطه نامشروع متهم کرده بود.
در همین حال پس از بازداشت عباس امیریفر، از نزدیکان مشایی در نهاد ریاستجمهوری و عباس غفاری، که از وی با عنوان جنگیر کابینه یاد میشود، برخی اخبارحکایت ازبازداشت جنگیر دوم در دولت دارد. این خبر نیز هنوز توسط مقامات رسمی مورد تایید قرار نگرفته است.
در روزهای گذشته اعلام شده بود که ۲۵ تن از افراد نزدیک به اسفندیار رحیممشایی بازداشت شدهآند. از جمله این افراد میتوان به همسر دکتر حسین فاطمی و همچنین زنی که درمراسم تحویل منشور کوروش کبیر این منشور را حمل میکرده است.
پیش از این سایت هفت صبح نیز خبر از آن داده است که در روزهای گذشته ”تعدادی از کارکنان سایتهای حامی دولت ناپدید شده یا به جای نامعلومی رفتهاند (برده شدهاند؟)“. این سایتتوضیح بیشتری درباره تعداد بازداشتشدگان و اتهامات آنان نیز نداده و از انتشار اسامی نیز خودداری کرده است. پیش ازاین و همزمان با آغاز درگیریها درباره برکناری وزیراطلاعات، سایت خبری دولتیار اعلام کرده بود که برخی از همکاران این سایت به نهادهای امنیتی احضار شدهاند. این در حالی است که در دو هفته گذشته حدود ۱۰ سایت نزدیک بهاسفندیار رحیممشایی فیلتر شده و یا از دسترس خارج شدهاند.
اخبار بازداشت و محکومیت اطرافیان احمدینژاد در حالی منتشر شده است که وبسایت تماشا - نزدیک به رحیممشایی - محمدرضا باهنر را محکوم کرده است که در پی به حریان انداختنمساله عدم کفایت سیاسی احمدینژاد است. پیش از این و در پی اخارج مصلحی از جلسه کابینه توسط احمدینژاد برخی از نمایندگان مجلس خبر از آن داده بودند که طرح سوال ازاحمدینژاد مجددا در دستور کار نمایندگان قرار خواهد گرفت.
از طرف دیگر گفته میشود روز گذشته برخی نقاط تهران شاهد درگیری میان حامیان احمدینژاد و برخی حامیان آیتالله خامنهای بوده است. از جمله میتوان به درگیری در مصلای تهران- که محل برگزاری نمایشگاه کتاب است - اشاره کرد.