روز گذشته در مجلس شورای اسلامی که در حال تصویب طرحی در راستای محدود تر کردن جریان اطلاعات و اخبار بود، مهدی کوچک زاده، نماینده تندرویی که تا کنون بارها به دلیل هتاکی و کتک کاری به سوژه عکاسان تبدیل شده، بار دیگر به جامعه مطبوعاتی ایران توهین کرد و اینبار با به کار بردن الفاظی چون “فاسد” و “هرزه نگار”، حتی خشم سایت های حکومتی را نیز بر انگیخت.
توهین وی به جامعه مطبوعاتی در حالی بود که مجلس به دلیل اظهارات نسنجیده و نیز رفتارهای برخی از نمایندگان در صحن علنی، از جمله “شاخ گذاشتن بر سر یک دیگر و سپس عکس گرفتن”، “خوابیدن”، “خمیازه کشیدن” و “شوخی های بدنی” و غیره، طرحی را به تصویب می رساند که بر اساس آن از این پس عکاسان تنها حق دارند در ساعت اول تشکیل جلسه مجلس در آن حضور داشته باشند و پس از آن باید صحن علنی را ترک کنند. طرحی که کوچک زاده و چند نماینده دیگر که همواره سوژه عکاسان خبری بوده اند، تهیه کرده و در بین خبرنگاران پارلمانی به “طرح خور و خواب” شهرت یافته است.طرحی که در صورت تصویب نهایی، نمایندگان اصولگرای مجلس اسلامی از این پس می توانند در مجلس چرت بزنند و با هم شوخی های رکیک بکنند.
سایت های داخلی و از جمله خبرگزاری ایلنا، ماجرای توهین بی سابقه کوچک زاده به خبرنگاران را چنین گزارش کرده اند: “مهدی کوچکزاده نماینده تهران در جلسه علنی دیروز در توهینی آشکار به خبرنگاران حاضر در مجلس آنان را فاسد و هرزهنگار خواند”.
به نوشته ایلنا، کوچکزاده با تذکر ماده ۱۳۱ آیین نامه داخلی چنین گفته است: “همه کسانی که اینجا هستند درست است که عنوانشان خبرنگار است اما مثل اقشار مختلف که در بین آنها فاسد هم وجود دارد هرزهنگار هم در این قشر داریم و تنها نصف حرفهای ما را مینویسند”.
کوچک زاده در حالی خبرنگاران را “فاسد” و “هرزه نگار” نامیده که سخنان وی با “احسنت- احسنت” عده ای دیگر از مجلسیان همراه بوده و حتی ابوترابی فرد، رئیس جلسه نیز اخطار یا تذکری به وی نداده است.
اما به نوشته خبرگزاری فارس، پس از جلسه علنی دیروز مجلس، یک عضو هیات رئیسه در صدد توجیه هتاکی جدید کوچک زاده بر آمده و در برابر اعتراض خبرنگاران حاضر گفته است که “منظور کوچک زاده خبرنگاران ضد انقلاب” هستند.فارس به نقل از محمد دهقان نوشته است: “منظور نماینده مردم تهران از خبرنگاران هرزهنگار، خبرنگاران بیگانه و مرتبط با رسانههای ضد انقلاب بوده است. بعد از اینکه آقای کوچک زاده تذکر دادند و تربیونشان خاموش شد با صدای بلند گفتند که منظورشان از خبرنگاران هرزه، خبرنگاران بیگانه و مرتبط با رسانههای ضد انقلاب بوده است. با توجه به اینکه منظور آقای کوچک زاده خبرنگاران بیگانه بوده است بهتر است خبرنگاران محترم این موضوع را دنبال نکنند”.این در حالیست که خبرنگاران مجلس، همگی از رسانه های داخلی، از جمله رسانه های حکومتی هستند و برای ورود به مجلس باید از فیلترهای مختلف بگذرند.
مهدی کوچک زاده نماینده تهران و عضو جبهه پایداری، و از حامیان محمود احمدی نژاد طراح اصلی طرح مربوط به محدود کردن عکاسان خبری در صحن علنی مجلس نیز هست.
آنطور که فرارو گزارش داده، بر اساس این طرح، تصویربرداران اعم از فیلم و عکس از جلسات مجلس فقط در یک ساعت شروع جلسه علنی مجازند حضور پیدا کنند و در مواردی دیگر با تشخیص رئیس مجلس امکان حضور آنان قابل افزایش است. کوچک زاده پیش از این هم پیشنهاد داده بود که حضور عکاسان و تصویربرداران خبری تنها در ۱۵ دقیقه اول شروع جلسه امکانپذیر باشد و پس از آن این افراد از جلسه علنی مجلس خارج شوند.
به نوشته فرارو، در کمیسیون آیین نامه داخلی مجلس مدت ۱۵ دقیقه به ۱ ساعت افزایش پیدا کرد. علت اصلی که برای محدودیت حضور عکاسان خبری برای حضور در صحن علنی مجلس مطرح می شود این است که برخی طراحان این طرح از جمله کوچک زاده معتقدند این عکاسان از تمامی لحظات حضور نمایندگان همچون آب خوردن، خوابیدن و یا دیگر اعمال آنان در صحن علنی مجلس عکس می گیرند و آن را در رسانه های خود منتشر می کنند و این موضوع در شان نمایندگان نیست و با محدود کردن آنان در صحن علنی مجلس می توان از این موضوع جلوگیری کرد.
طرح تصویبی دیروز و توهین بی سابقه کوچک زاده، با واکنش سایت ها و رسانه های داخلی مواجه شده است. در همین راستا خبرگزاری مهر، در گزارشی از جلسه علنی دیروز مجلس، آن را “روز بد برای خبرنگاران” دانسته و نوشته است:“کوچک زاده معمولا عصبانی است. گاهی برای علی مطهری اشیا روی میزش را پرتاب می کند و گاهی هم از دست خبرنگاران عصبانی می شود و الفاظ مناسبی به کار نمی برد. مهدی کوچک زاده برای بار اول نامش را در جریان برخوردی که با خبرنگار شرق در مجلس هفتم داشت به زبان ها انداخت. گلاویز شدنش با این خبرنگار و الفاظی که با زبان آورده بود، مقدمه معرفی نماینده ای بود که بعدها قرار بود اصحاب رسانه و جامعه از این تیپ رفتارها از او زیاد ببینند. ماجرای درگیری لفظی او با یکی از خبرنگاران در رستوران مجلس هم یکی از این تیپ رفتارهای کوچک زاده بود. اما حرف های دیروز را می توان بی سابقه دانست. از سوی دیگر انعکاس تصاویری از لحظات به خواب رفتن نمایندگان و مشغول بودن آن ها به کاری غیراز قانونگذاری در جلسات علنی، باعث شده است که ۱۶۲ نماینده مجلس با تصویب کلیات طرح اصلاح موادی از قانون آیین نامه داخلی مجلس و اصلاحات ۱۴ گانه این آیین نامه از جمله محدودیت حضور تصویربرداران و عکاسان برای حضور در صحن علنی مجلس موافقت کنند”.
سایت عصرایران هم با انتقاد از کوچک زاده و طرح وی نوشته است: “یکی از افرادی که به خاطر هیجاناتش در مجلس، همواره سوژه عکاسان پارلمانی بوده، مهدی کوچک زاده است. دعواها، فریاد کشیدن ها و خط و نشان کشیدن های او در مجلس، بارها از صحن، به صفحات رسانه ها رفت و سرانجام این نماینده جنجالی را به تکاپو انداخت تا طرحی دراندازد و شرّ (!) نمایندگان تصویری رسانه ها را از مجلس کم کند! بدین سان، سال قبل، طرحی آماده شد تا به قید «فوریت» در مجلس تصویب شود، گو اینکه مشکل کوچک زاده و نظایر او، فوری ترین مسأله کشور است! با این حال فوریت طرح، رأی نیاورد و به کمیسیون آیین نامه رفت و در کمال شگفتی، در همانجا هم تصویب شد! اینک قرار است طرح مذکور به صحن علنی بیاید و طبق آن، حضور عکاسان پارلمانی در مجلس، محدود شود. طبق طرح کوچک زاده، قرار بود عکاسان فقط در ۱۵ دقیقه اول مجلس، حاضر باشند ولی کمیسیون، این زمان را به یک ساعت افزایش داده است.طراحان، می گویند که عکاسان در طول جلسه مجلس، از نمایندگان در حالت های نامناسبی عکس می گیرند و این، برای پارلمان خوب نیست. در پاسخ به این نمایندگان باید گفت که مجلس، یک جلسه رسمی و کاری است، نه مهمانی خانوادگی که نمایندگان حالت های نامناسب داشته باشند یا مثلاً چرت بزنند و بعد، نگران این باشند که نکند عکس شان را بگیرند!به نمایندگانی که این گونه کوته نظرانه می اندیشند، باید یادآور شد که «آینه گر نقش تو بنمود راست خود شکن آیینه شکستن خطاست». آنها اگر ریگی به کفش ندارند، نباید از حضور عکاس و خبرنگار در مجلس وحشت داشته باشند. کسی که شؤون یک جلسه رسمی را رعایت نمی کند، حتماً می خواهد با پاک کردن صورت مسأله، خود را از اصلاح رفتارش بی نیاز کند! آیا جز این است که برخی نمایندگان به جای آنکه درصدد اصلاح رفتارهای خود در صحن باشند، می خواهند با دور کردن نمایندگان از صحن، مجلس را از «خانه ملت»، به «خانه خود» تبدیل کنند و با دوستان راحت باشند؟رأی مثبت یا منفی مجلسی ها به طرح کوچک زاده و دوستان، بسیار معنی دار خواهد بود”.
گفتنی است در سال های اخیر و پس از بر سرکار آمدن دولت محمود احمدی نژاد، ایران به بزرگترین زندان روزنامه نگاران تبدیل شد و هم اکنون نیز برخی از خبرنگاران در زندان تحت فشار برای انجام اعترافات تلویزیونی قرار دارند. تعداد بیشماری از خبرنگاران مجبور به فرار از کشور شده اند و بیم برخوردهای شدید تر نیز می رود.
چندی پیش یکی از دوستان مهدی کوچک زاده به نام حبیب الله سلحشور هم که متهم به سرقت ادبی شده اهالی سینما را “فاسد” و “هرزه” دانسته بود.
گفتنی ست واکنش های گسترده خبرنگاران به این نماینده هتاک، او را واداشت تا در اقدامی توهین آمیز تر، به جای “عذرخواهی”، متنی را به عنوان “روشنگری” در بین برخی از عوامل رسانه ای وابسته به خبرگزاری فارس بخواند.
به نوشته تابناک، کوچک زاده در پایان جلسه دیروز و در حالی که خبرنگاران نسبت به او اعتراض داشتند، در جمع خبرنگاران خبرگزاری های تندرو و امنیتی حاضر شد و گفت: “بله! برخی خبرنگاران هرزهنگار هستند. اکنون که اینجا هستم نیامدهام عذرخواهی کنم، آمدهام روشنگری کنم! نه شما به من نیاز دارید و نه من به شما! من به عنوان نماینده و شما به عنوان خبرنگار به هم احتیاجی نداریم. دلیلی ندارد که از شما خبرنگاران بدم بیاید، من فارغ از اینکه شما متعلق به کدام رسانه هستید، مشکلی با شما خبرنگاران ندارم”.
او سپس این متن را خوانده است: “یکی از افتخارات جمهوری اسلامی که در اصل ۶۹ قانون اساسی تصریح شده علنی بودن مذاکرات مجلس و پخش آن از رادیو و درج در روزنامه رسمیاست و دیگر از افتخارات نظام مقدس ما ارتقاء و گسترش وسایل ارتباط جمعی و فرهنگ رسانه و خبرنگاری در راستای آزادی بیان است اما قشر جوان و دلسوز کشور مرتبط با این امر یعنی خبرنگاران متعهد که یکتنه در مقابل تهاجم سیل دروغ و افترای رسانههای صهیونیستی ایستادهاند و در این راه مقدس شهدای بزرگی چون رهبر، گودرزی…. را تقدیم پیشگاه حق نمودهاند و صدها پیرو راستین این شهدا در این مجموعه راه را ادامه می دهند مثل بقیه اقشار در معرض نفوذ هرزهنگارانی هستند که با یدک کشیدن عنوان حرفه شریف و صعب خبرنگاری و عکاسی تلاش دارند تا با حاصل خون شهداء که نظام مقدس جمهوری اسلامی و ارکان آن نظیر مجلس شورای اسلامی میباشد مقابله نموده و موجبات وهن آن را فراهم آورند. بحث بر سر این جماعت است که من عنوان هرزهنگار را برای آنان بر خبرنگار ترجیح میدهم. جماعتی که بخشی از آن این روزها توسط دستگاه اطلاعاتی کشور شناسایی و دستگیر شده اند.همه میدانیم در همه اقشار و در همه عالم انسان صالح هست انسان فاسد هم هست. حتی در بین فرهیختگان مثلاً بین خیل عظیم پزشکان نوع دوست و خداترس، هستند از خدا بیخبرانی که به بیمار به عنوان ابزاری برای کسب درآمد و یا حتی اطفاء شهوت نگاه می کنند یا در بین خیل عظیم معلمها و استادان شریف هستند خائنانی که شاگرد و دانشجو و کلاس را محل تخلیه عقدههای روحی و روانی خود میدانند در بین ملبسین به لباس پیامبر هستند دزدان این لباس که امام از آنها به عنوان آخوند درباری یاد کرد. در بین نمایندگان بودند کسانی که برای اختلاس کنندگان توصیهنامه نوشتند.امروز بحث ما بر سر کسانی است که با سوء استفاده از عناوین شریف به مجموعهای که تحت آن نامند خیانت میکنند. برخی هرزهنگاران سواستفادهگر از عنوان خبرنگاری به جای گزارش حقیقت با تقطیع، تحریف و واژگون کردن آن به قلب حقیقت مشغولند و برای خوشایند اربابانشان در بیبیسی و ویاو ای و صدای اسرائیل در صدد وهن ارکان نظام جمهوری اسلامی از جمله مجلس میباشند.هیچ کس با گزارش کار مجلس به مردم مخالف نیست اما آیا تصویر یک یا چند نماینده در یک لحظه خاص و در یک وضعیت خاص گزارش کار مجلس محسوب میشود؟ تا کی باید اجازه داد نفوذیها با استفاده از عناوین مقدس سوء استفاده کنند؟ یادم هست امام رحمتاله علیه روزی درباره هجمه دلالان فحشا که نام سینماگر بر خود گذاشته بودند گفت: ما با سینما مخالف نیستیم با فحشا مخالفیم، ما که میگوئیم با فحشا مخالفیم ما مرتجعیم؟!!!” امروز هم ما میگوئیم با خبرنگاری مخالف نیستیم با هرزهنگاری مخالفیم!طرح الحاق یک تبصره به آئیننامه داخلی را در مجلس هشتم اینجانب با همفکری و تأکید برادر عزیزم آقای دکتر مفتح نماینده سابق رزن تهیه و با امضاء ۱۴۵ نفر به مجلس پیشنهاد کردیم که متأسفانه از آنجا که جمعی از امضاء کنندگان رعایت مصلحت را بر تحکیم حقیقت ترجیح دادند رأی نیاورد و من نیز دیگر پیگیر آن نشدم. این طرح در مجلس نهم با پیشنهاد عدهای دیگر از نمایندگان و بدون اطلاع من به جریان افتاد ولی هرزهنگاران دروغ پرداز قریب به دو هفته است که در خبرگزاریها و سایتهای خود و به خیال خام خود در صددند تا با بردن نام اینجانب در کنار امضاء کنندگان طرح علیه آن جوسازی نمایند که این خود نوعی دیگر از توهین و هرزهنگاری در برابر نمایندگان مجلس است.ختم کلام گیرم که موفق شوید از تصویب این طرح جلوگیری کنید و با دروغ پردازی چند صباحی خورشید حقیقت را پشت ابر سیاه کاریتان پنهان کنید. این پیروزی ظاهری خواهد بود و پیروزی حقیقی با حقیقت است. هرزهنگاران عاجز و حقیر سه دوره مجلس است که با هدایت آقا زادهها و هماهنگی ننگالکاذبینها با هرزه نگاری به دنبال حذف تفکری هستند که من و برخی از همکارانم در عرصه رسمی سیاسی کشور هوادار آنیم، ولی به کوری چشم بدخواهان فحاشیها، اهانتها و تهمتهای آنها تا امروز راه به جایی نبرده است و ما تا آخر ایستادهایم”.