ادعای نماینده دولت:انعکاس نور بود!

نویسنده
نازنین کامدار

» اعتراض به حذف رنگ سبز از پرچم ایران

جایگزینی رنگ آبی به جای رنگ سبز پرچم ایران در سه بار پیاپی در نشست هایی که محمود احمدی نژاد در آنها حضور داشته است، سرانجام منجر به واکنش نمایندگان مجلس و سایت اینترنتی کلمه، پایگاه خبری نزدیک به میرحسین موسوی شد و یک مقام مسئول در نهاد ریاست جمهوری را وادار به گفت و گو با ایرنا و ارائه توضیح در اینباره کرد.

پس از آنکه سه بار پیاپی پرچم ایران در حضور احمدی نژاد با رنگی آبی به نمایش در آمد، برخی از اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نسبت به این اقدام  اعتراض کردند و از احمدی نژاد که یکی از وظایف اش نظارت بر حسن اجرای قانون اساسی است خواستند هجدهمین اصل این  قانون در مورد مشخصات پرچم را نقض نکند.

 بنا به گزارش ایلنا،خبرگزاری مستقل کار ایران، داریوش قنبری، سخنگوی فراکسیون اقلیت مجلس از جمله نمایندگانی است که نسبت به این تغییر رنگ واکنش نشان داده هر چند گفته است که یقین ندارد چنین امری رخ داده باشد.

او می گوید: “در این زمینه یقین ندارم که چنین اتفاقی افتاده باشد.اما اگر چنین کاری صحت داشته باشد و رنگ پرچم تغییر کرده باشد، این کار غیرقانونی بوده و قابل پیگیری است”.

قنبری می افزاید: “این اقدام کاملا خلاف قانون اساسی است. چراکه رنگ پرچم ایران در قانون اساسی مشخص شده و اگر قرار بر تغییر رنگ باشد، دولت و رئیس‌جمهور حق چنین کاری را ندارند”.

اما حسن سبحانی نیا، عضو فراکسیون اکثریت مجلس نیز نسبت به این تغییر رنگ واکنش نشان داده و به گزارش سایت آفتاب در اینباره گفته است: “پرچم جمهوری اسلامی همیشه با سه رنگ در ذهن مردم تداعی شده است و رنگ آبی در عین اینکه رنگ خوبی است اما نمی تواند جایگزین رنگ سبز پرچم جمهوری اسلامی ایران باشد. اگر افرادی هستند که پشت صحنه قصدی دارند بدانند که مردم و مسئولان و رسانه ها نسبت به این مسائل حساس هستند”.

او نیز همچون همکار خود در فراکسیون اقلیت، عمدی بودن این اتفاق را بعید دانسته اما با این حال از احمدی نژاد خواسته است دراینباره “تذکرات لازم” را بدهد.

اماسخنان محتاطانه  نمایندگان مجلس در واکنش به تغییر سه باره رنگ پرچم رسمی کشور، موجب نشد تا نهاد ریاست جمهوری خود را مجبور به ارائه توضیحی در اینباره ببیند،در حالیکه بلافاصله پس از آنکه سایت “کلمه”، پایگاه اینترنتی نزدیک به میر حسین موسوی نسبت به تغییر رنگ پرچم واکنش نشان داد، یک مقام مسئول در ریاست جمهوری با ایرنا، خبرگزاری رسمی دولت، مصاحبه کرد و درباره تغییر رنگ پرچم توضیح داد.

سایت وابسته به میرحسین موسوی که از احمدی نژاد به عنوان “رئیس دولت حاضر” یاد می کند، با ذکر موارد متعدد تغییر رنگ پرچم نوشت: “تغییر رنگ پرچم ایران از سبز به آبی، آنهم  سه بار پشت سر هم در برنامه هایی که اتفاقا رئیس دولت حاضر در آن شرکت داشته این تصور را ایجاد می کند که گویی قصد دولت حذف رنگ سبز از پرچم ایران است.این موضوع در حالی توهین به کشورمان حساب می شود که واکنشی را در بین دولتیان ایجاد نکرد”.

گفتنی است رنگ پرچم ایران نخستین بار در تزئینات و پشت صحنه برنامه تودیع و معارفه مدیرعامل ایرنا ، دومین بار در مراسم دیدار احمدی نژاد با اعضای ستاد برگزاری مراسم دهه فجر و بار سوم در کنفرانس مطبوعاتی اخیر وی در برابر دوربین های رسانه های داخلی و خارجی تغییر کرد و رنگ سبز آن به طور کامل آبی شد.

تا دیروز که ساسان والی زاده،مدیرکل امور رسانه های نهاد ریاست جمهوری درباره تغییر رنگ پرچم توضیح داد.

وی که تاکید کرده  “بین دو نوع حساسیت خیر خواهان و حاشیه سازان تفاوت قائل است”، درباره تغییر رنگ پرچم در کنفرانس خبری می گوید: “اصل بنر موجود است وپرچم بزرگ دیگری نیز با رنگ های روشن در کنار تریبون قرار داشت. ‌ممکن است در بعضی تصاویر به لحاظ انعکاس نور، رنگ های کناری پرچم درامتزاج با پس زمینه دیده شده باشد،‌ ولی در اصل تصویر هر سه رنگ سبز، سفید و قرمز مطابق مبل آنچه باید باشد لحاظ شده و خالی از اشکال است”.

گفتنی است، این مقام دولت، تنها درباره تغییر رنگ پرچم در کنفرانس خبری اخیر محمود احمدی نژاد توضیح داده و در باره  آبی بودن رنگ پرچم در مراسم تودیع و معارفه مدیر عامل ایرنا و نیز دیدار احمدی نژاد با اعضای ستاد برگزاری دهه فجر هیچ توضیحی نداده است.

خبرگزاری ایرنا، خبرگزاری رسمی دولت نیز خبرنگاران رسانه های وابسته به خود را وادار کرد تا در  گفت و گو با این خبرگزاری، هرگونه تغییر رنگ پرچم را تکذیب و جملگی ادعا کنند که “رنگ پرچم ایران در کنفرانس مطبوعاتی رئیس جمهور محترم سبز بود؛ نه آبی”.

این ادعای مقام مسئول دولت و نیز خبرنگاران حامی احمدی نژاد در حالی بیان می شود که بسیاری از خبرگزاری های خارجی ای که در کنفرانس مطبوعاتی محمود احمدی نژاد حضور داشته اند به تغییر رنگ پرچم ایران اذعان کرده و از آن به عنوان یکی از شیوه های مخالفت دولت کنونی با جنبش سبز سخن گفته اند.

گفتنی است، پیش از این نیز رنگ سبز که در هشت ماه گذشته به عنوان نماد مخالفت با نتیجه انتخابات ریاست جمهوری و نیز سرکوب های پس از آن تبدیل شده است، از سوی صدا و سیما و از طریق صدور بخشنامه ای در تبلیغات تلویزیونی ممنوع شده است.

در همین حال شاهدان عینی ای که در تظاهرات روزهای عاشورا و 22 بهمن حضور داشته اند از برخورد بسیار خشن نیروی پلیس و بازداشت افرادی خبرداده اند که لباس سبز و یا شال سبز بر تن داشته اند. این شاهدان از خرد کردن شیشه خودروهایی که نماد های سبز حمل می کردند نیز سخن گفته اند.