همزمان با هشدارهای اصولگرایان به روحانی پیرامون افرادی که در دولت حضور دارند٬ حسن روحانی در نشست مشترک دولت و مجلس٬ وضعیت ایران را “دشوار” و در مواردی “بحرانی” توصیف کرده است.
آنگونه که خبرگزاریهای رسمی کشور نوشتهاند٬ روحانی در این نشست با اشاره به وضعیت کشور در زمینههای مختلف از مواردی چون محیط زیست٬ سلامت٬ انرژی و … را “بسیار دشوار” و در مواردی “بحرانی” توصیف کرده و گفته است: “در برخی از زمینه ها وضعیت بسیار دشواری داریم. اگر تعبیر کنم که در مرز بحرانیم، شاید اغراق نباشد. بحران به معنای سراسیمگی نیست، بحران به این معنا نیست که ملت ایران یا دولت ایران مستاصل شده باشد. معنای بحران این است که باید از تمام ظرفیت برای حل مشکل در زمان مناسب استفاده کنیم”.
وی شرایط محیط زیست در ایران را “بحرانی”٬ وضعیت سلامت را “بسیار دشوار”٬ در زمینه آب “نزدیک به بحران” توصیف کرده و درباره هر کدام توضیحاتی داده است. به گفته روحانی در بخش آلودگی هوا “در شهرهای بزرگ نظیر تهران، اصفهان، اراک مشهد، تبریز، اهواز و امثال اینها به بحران رسیدهایم”٬ در زمینه مساله برق کشور “وزیر نیرو اعلام کرده که در اوضاع فعلی، سال آینده با قطعی برق مواجه خواهیم بود”٬ در زمینه اب آشامیدنی “اگر قدم های جدی برنداریم و سرمایه گذاری کافی نکنیم ، با بحران مواجه می شویم”٬ در زمینه سلامت “شاید کلمه بحران درست نباشد، اما شرایط بسیار دشوار مردم تا نزدیکی های مرز بحران است”.
روحانی همچنین در مجلس گفت: “در بحث یارانه اهداف را کم کم فراموش کردیم یعنی به جای اینکه شدت انرژی مد نظر باشد و بحث انرژی به عنوان اصل قرار بگیرد، پرداخت پول به مردم اصل شد… جوری عمل شد مثل اینکه این یارانه و این پول نقد باید تا قیامت پرداخت شود؛ به هر حال این یارانه برای یک دورانی است، ۲سال، ۵ سال، ۶ یا ۱۰ سال است؛ ما باید مردممان را قدم به قدم توانمند کنیم که روی پای خودشان بایستند”.
از سوی دیگر و در حالی که بنا به گفته یکی از نمایندگان مجلس٬ حسن روحانی در مجلس گفته بود که قیمت حاملهای انرژی در سال آینده بالا خواهد رفت٬ اعضای دولت گفتهاند که هنوز وضعیت در این زمینه مشخص نیست.
سکینه عمرانی یکی از نمایندگان حاضر در نشست مشترک دولت و مجلس٬ به نقل از روحانی گفته بود که دولت تلاش خواهد کرد افزایش حاملهای انرژی در مواردی که در امر تولید دخالت دارند، “شیب ملایمی” داشته باشد.
با این حال بیژن زنگنه٬ وزیر نفت٬ گفته است که دولت روحانی هنوز میزان افزایش قیمت حاملهای انرژی را قطعی نکرده و درتلاش است که این افزایش قیمتها٬ به قشرهای آسیبپذیر جامعه ضربهای نزند. وی اما اضافه کرده که دولت قصد دارد سال آینده “درآمدهای خود از محل افزایش قیمت انرژی را حدود ۶۰درصد بالا ببرد”.
احمد سجادی، نماینده مجلس٬ در گفتوگویی با ایلنا٬ گفته است که این افزایش قیمت به عهده مجلس است: “افزایش قیمت حاملهای انرژی ازابتدای سال ۹۳ اجرایی میشود اما عدد و رقم آن هنوز مشخص نیست و قانونگذار میزان افزایش را با درک جمیع شرایط به دولت واگذار کرده و قوه مجریه در مورد سقف و شیب قیمتها خود تصمیم گیری خواهد کرد”.
همزمان با سخنان روحانی و نشست مشترک دولت و مجلس٬ محمدرضا باهنر٬ نایبرییس مجلس٬ از حسن روحانی خواست که از “تندرویهای سیاسی” دوری کند و به “ساختارشکنان” اجازه فعالیت ندهد. وی گفته است که حمایت مجلس از دولت٬ به شرط “اعتدال، خردگرایی، عمل فراجناحی و شجاعت در تصمیمگیری” خواهد بود.
باهنر وظیفه مجلس در قابل دولت را نیز چنین شرح داده که پارلمان موظف است “دولت را از اقدامات شتابزده، گرایشات تند سیاسی و میدان دادن به رادیکالهای ساختارشکن و کسانی که مجدداً خوابهای آشفته فتنهگری و هنجارشکنی میبینند برحذر دارد”.