در زمانی که مذاکرات اتمی در وین برگزار می شد، مواضع رییس جمهور روحانی در داخل کشورش بسیار ضعیف به نظر می رسید. ضعف او زمانی بیشتر عیان شد که رهبر انقلاب علی خامنه ای به این تصور رسید که در طول مذاکرات غربی ها را وادار به عقب نشینی کرده است.
تهران به شدت به لغو تحریم هایی که به شکلی روزافزون بر اقتصاد بیمار این کشور سنگینی می کند، نیاز دارد. ولی فراتر از اختلافات و منازعات داخلی، پیشامدهایی که اخیراً برای رییس جمهور روی داد، نشان از نگرانی شدید حکومت دارد.
روز سه شنبه ۱۸ نوامبر، مجلس آیت الله ها با انتصاب دانش آشتیانی به سمت وزیر علوم مخالفت کرد. از اوت ۲۰۱۳، این چهارمین باری است که انتصاب فردی انتخاب شده توسط حسن روحانی برای این منصب ازسوی مجلس آیت الله ها رد شد. هر بار نامزد مورد نظر رییس جمهور به دلیل همدردی با اعتراضات ۲۰۰۹ که برای تندروهای حکومت یک دلمشغولی واقعی محسوب می شود، مورد مؤاخذه قرار گرفت.
حسن روحانی به منظور ترغیب نمایندگان مجلس به رأی دادن به نفع دانش آشتیانی در یک سخنرانی ۳۰ دقیقه ای یادآوری کرد که وی یکی از اعضای سپاه پاسداران بوده و در زمان جنگ ایران و عراق تلاش های بسیاری در به خدمت گرفتن دانشگاه ها به نفع نیروهای مسلح انجام داده است.
دلیل اینکه اعضای مجلس آیت الله ها علیه افراد پیشنهاد شده ازسوی روحانی رأی می دهند این است که به گفته آنها، این افراد به اندازه کافی در کنترل دانشگاه ها قاطع و مصمم نیستند. طی سال های اخیر، منصب وزارت علوم به یکی از حساس ترین منصب ها در دولت ایران تبدیل شده، چرا که حکومت آیت الله ها همواره بیم آن داشته که شاید موج جدیدی از اعتراضات ضدحکومتی از دانشگاه ها برخیزد.
حسین نقوی، نماینده ورامین، در سخنرانی خود گفت: “ما از خطوط قرمزی که توسط مقام معظم رهبری مشخص شده عبور نمی کنیم. حتی اگر ۲۰ نامزد دیگر نیز شبیه به ۴ نامزد قبلی برای این منصب پیشنهاد شود، مجلس به آنها رأی نخواهد داد.”
رأی مجلس آیت الله ها نشان داده که درحال حاضر رابطه میان جناح های مختلف در نزد حاکمیت آیت الله ها به شدت با جناح حسن روحانی در تضاد است. اکنون او برخلاف صحنه خارجی، به شخصیتی ضعیف در عرصه داخلی تبدیل شده است.
منبع: هافینگتون پست، ۲۴ نوامبر http://www.lavie.fr/actualite/monde/israel-se-prepare-t-il-a-une-guerre-contre-l-iran-28-08-2012-30161_5.phphttp://www.slate.fr/story/47317/toxicomanie-came-drogue-iran-teheran