همزمان با گسترش انتقادات نسبت به جانبداری انتخاباتی رسانه ملی به نفع دولت احمدینژاد که در دو روز اخیر هم با پخش مکرررپرتاژ آگهی پروژههای وزارت راه و ترابری و وزارت نفت به عنوان “خدمات دولت نهم” ادامه یافته، یک سایت محافظهکار خواستار استعفای ضرغامی شد و یک سایت اصلاحطلب نیز فاش کرد که مجریان چند برنامه انتخاباتی صداوسیما، عضو ستاد احمدینژاد هستند.
از سوی دیگر بنا به گفته رئیس دفتر ضرغامی، رئیس صدا و سیمای جمهوری اسلامی، سیاستهای انتخاباتی این رسانه از سوی ستاد انتخابات (وزارت کشور دولت احمدینژاد) تعیین می شود و تا این ستاد اعلام نکند، تبلیغات صدا و سیما به نفع رئیس دولت ادامه خواهد یافت.
اما این تنها چشمه جدید از رویکردهای انتخاباتی صداوسیما نبود که روز گذشته فاش شد؛ چرا که علاوه بر این، سایتهای منتسب به نامزدهای رقیب احمدینژاد هم از نفوذ گسترده حامیان دولت در سازمان صداوسیما و به ویژه معاونت سیاسی این سازمان و واحد مرکزی خبر پرده برداشتند.
حامیان احمدی نژاد در صدا و سیما
سایت محافظهکار “آینده” که به نزدیکان محسن رضایی، منتسب است، گزارش داد معاونت سیاسی این سازمان که از پخش خبر نامه رهبر در خصوص سازمان حج در اکثر بخشهای خبری سیما جلوگیری کرد، با پخش قسمتی از فیلم تجمع اعتراضی فعالان اصلاحطلب در برابر صداوسیما نیز مخالف بوده؛ اما در نهایت این فیلم به دستور مستقیم ضرغامی از بخش خبری “بیست و سی” شبکه دو سیما پخش شده است.
در گزارش این سایت که همزمان با نامه انتقادی سردارمحسن رضایی به رئیس سازمان صدا و سیما منتشر شده، از ضرغامی خواسته شده در صورت ناتوانی از مقاومت در برابر “محفل خودسر معاونت سیاسی” از سمت خود استعفا دهد.
محسن رضایی در نامه خود به ضرغامی، خواستار مناظره تلویزیونی با احمدینژاد و موسوی شده و از بیتحرکی رادیو و تلویزیون کشور در زمینه انتخابات، انتقاد کرده است.
نویسنده رجانیوز، مجری انتخاباتی سیما
در این حال سایت اصلاحطلب “هم میهن” نیز خبر داد که یک محفل سیاسی به مرکزیت معاونت سیاسی صدا وسیما با تسلط بر بخش های سیاسی، ابزار و امکانات رسانه ملی را در اختیار پیشبرد برنامه ها و منافع گروه خود گرفته؛ تا جایی که این فرآیند حتی در چارت داخلی صدا وسیما نیز ایجاد مشکل کرده و باعث اعتراض بسیاری از برنامهسازان، مدیران و مسئولان شبکههای مختلف رادیو و تلویزیون نسبت به اعمال نفوذ این محفل سیاسی شده است.
این سایت همچنین فاش کرد که مجریان بعضی از برنامههای انتخاباتی تلویزیون، عضو ستاد احمدینژاد هستند و قصد دارند از این ابزار برای تبلیغ به نفع احمدینژاد در روزهای آینده بهرهبرداری کنند.
این سایت اصلاحطلب در ادامه فردی به نام “وحید یامینپور” را معرفی کرده که هم عضو سایت “رجانیوز” و هم مجری برنامه “ایران 88” در تلویزیون است و با دعوت از چهرههای حامی احمدینژاد همچون رسایی، کوثری، میرتاجالدینی و مقدمفر در حال تبلیغ به نفع رئیس فعلی دولت است.
فرار به جلو
جالب اینجاست که سایت ارگان حامیان دولت “رجانیوز” با وجود حضور نویسنده اش به عنوان مجری در برنامههای انتخاباتی رسانه ملی، همچنان صدا و سیما را به حمایت از میرحسین موسوی متهم و حضور سعید ابوطالب، نماینده اصولگرای پیشین مجلس، در برنامههای رسانه ملی را به عنوان نمونهای از گرایش صدا و سیما به رقیب احمدینژاد، در خبرهای خود تکرار میکند.
رجانیوز دیروز از غلبه “اشتیاق مدیران میرحسینی صداوسیما بر انفعال مدیران مستقل این سازمان” خبر داد و ادعا کرد: “برخی مدیران ارشد سازمان صداوسیما که پیوندهای قدیمی با میرحسین موسوی دارند، سایر مجموعه را به انفعال کشانده و به جبران آنچه که آن را کمتحرکی برای تبیین موسوی میخوانند، عملاً در حال پررنگ کردن غیرعادی وی در این رسانه هستند.“
خبرگزاری دولتی ایرنا نیز به انتقادات اصلاحطلبان از رویه حمایتآمیز صداوسیما نسبت به احمدینژاد، واکنش نشان داد و ضمن متهم کردن خاتمی و موسوی به فشار سیاسی بر رسانه ملی، نوشت: “در حالی که مردم، به علت پرکاری دولت نهم، روزانه اخبار زیادی را از خدمات و فعالیتهای آن میشنوند، مخالفان سیاسی دولت خواستار عدم انعکاس اخبار و فعالیتهای دولت نهم در رسانه ملی هستند.“
خبرگزاری دولتی برنا نیز با مرور تیترهای روزنامه “جام جم” متعلق به صدا و سیما، گردانندگان این روزنامه را به درج تیترهای منفی برای ایجاد بدبینی و سرد کردن فضا متهم کرد. این گزارش که در سایت های حامی دولت نیز تکرار شد، به تیتر یک جام جم دیروز اشاره کرده که به ناکامی طرح مسکن مهر تعلق یافته است.
ادامه انتقادات از رسانه ملی
همصدا با جوانان اصلاحطلب، تعدادی از نمایندگان فراکسیون اقلیت مجلس نیز دیروز در گفتوگو با سایت فراکسیون اقلیت (پارلمان نیوز) از رویه جناحی حاکم بر صدا و سیما انتقاد کردند.
پیمان فروزش، نماینده زاهدان گفت: “در دورههای گذشته روسای جمهوری که بر مسند قدرت بودند، برای رعایت عدالت و شرایط برابر بسیاری از برنامههای خود را در آستانه انتخابات به حالت تعلیق در میآوردند تا فقط برنامه آنها از صدا و سیما پخش نشود اما دولت نهم اینگونه نیست.“
مجید نصیرپور نیز تصریح کرد: “صداوسیما با ساخت برنامههای بلند و طولانی از دولت احمدینژاد نمیتواند عملکرد چهار ساله این دولت را از ذهن مردم پاک کند.”
وی در عین حال از رئیس صداوسیما خواست “به جریانات و گروهای مختلف سیاسی درون کشور نگاه عادلانهای داشته باشد و جانبدارانه رفتار نکند.“
سایت “جمهوریت” نیز در گزارشی با معرفی صدا و سیما به عنوان “ستاد انتخاباتی احمدینژاد”، آن را متهم کرد که: “در حمایت از محمود احمدینژاد تا آنجا پیش رفته است که حتی زندگینامه پیامبران در چند هزار سال پیش را هم به نفع محمود احمدینژاد تغییر می دهد و با صرف حداقل ۲۰ میلیارد تومان داستان احمدینژاد را به نام یوزارسیف به روی آنتن می برد.“
این سایت همچنین صدا و سیما را متهم به عدم پوشش اخباری که نشانگر تبلیغات انتخاباتی احمدینژاد به هزینه بیت المال است کرد؛ اخباری که: “نشان از مبهم بودن سرنوشت ۳۰۰ میلیارد دلار پول نفت دارد، نشان از توزیع غیرقانونی میلیاردها تومان وجه نقد در شب انتخابات میان مردم دارد، نشان میدهد برخی با کیسههای پر از اسکناس به نواحی مختلف کشور سفر میکنند و مردم را به صف میکنند و به نام دولت عدالتخواه مبالغ هنگفت و بیحساب و کتاب اهدا می کنند. همان اخبار و تصاویری که نشان می دهد پیش از سفر محمود احمدینژاد، شهرهای مختلف به تصرف بیلبوردهای تبلیغاتی بسیار گرانقیمت درآمده است، ایستگاههای توزیع شربت، شیرینی، ناهار، صبحانه و شام راه افتاده است و ظاهراً تمام این کارهای پرهزینه هم از سوی ستادهای خودجوش حامیان دولت عدالتخواهی که به حفظ بیتالمال حساس است، صورت میگیرد.“