همه فیلم های لیلا دختر سینمای ایران

نویسنده
فاطمه زمردیان

» نگاه/ فیلموگرافی لیلا حاتمی

لیلا حاتمی تاکنون در ۲۷ فیلم سینمایی و دو سریال تلویزیونی ایفای نقش کرده است. او تاکنون جوایز متعدد داخلی و خارجی را برای نقش‌هایی که در آن بازی کرده٬ دریافت کرده است.

در میان کارگردانان٬ حاتمی با بازی در ۴ فیلم داریوش مهرجویی ٬ بیشترین همکاری را با او داشته.  او همچنین در دو فیلم از علی مصفا، فریدون جیرانی، علیرضا رئیسیان و علی حاتمی بازی کرده. بازی‌ها او اما تنها محدود به کار با کارگردانان صاحب‌نام نیست٬ بلکه در فیلم‌های اول برخی از فیلم‌سازان نیز حضور داشته است.

در زیر فیلموگرافی لیلا حاتمی را می‌خوانید.

در دنیای تو ساعت چند است؟ (صفی یزدانیان، ۱۳۹۲)

این فیلم اولین ساخته بلند صفی یزدانیان در مقام کارگردان محسوب می‌شود. داستان فیلم درباره زنی به نام گلی است که بعد از بیست سال زندگی در فرانسه یک‌باره تصمیم می‌گیرد به ایران و به زادگاهش رشت سفر کند. علاوه بر لیلا حاتمی٬ علی مصفا و جمعی از بازیگران بومی در این فیلم ایفای نقش می‌کنند.

 

سر به مهر (هادی مقدم دوست، ۱۳۹۱)

سر به مُهر فیلمی است درباره دختری تنها که از شرایط زندگی خسته است و با کمک‌های یکی از دوستان خود٬ از شرایط بد رها می‌شود. مشکل اما این است که او جسارت معرفی این دوست را به دیگران ندارد. علاوه بر لیلا حاتمی٬ آرش مجیدی و خاطره اسدی دیگر بازیگران این فیلم هستند.

 

نارنجی پوش (داریوش مهرجویی، ۱۳۹۰)

این فیلم داریوش مهرجویی٬ که با انتقادهای فراوانی هم مواجه شد٬ داستان حامد آبان عکاس حرفه‌ای مجلات و روزنامه‌ها است که با خواندن یک کتاب تحت تأثیر محیط زیست و مبارزه با آشغال‌زایی قرار می‌گیرد.

حامد بهداد٬‌ طناز طباطبایی٬ فردوس کاویانی٬ همایون ارشادی٬ اردشیر رستمی٬ امید روحانی٬ علی عابدینی و میترا حجار در کنار لیلا حاتمی در این فیلم به ایفای نقش پرداختند.

 

پله آخر (علی مصفا، ۱۳۸۹)

به کارگردانی همسر لیلا حاتمی٬ علی مصفا. فیلم درباره لیلی (لیلا حاتمی) ستاره سینماست که به تازگی شوهرش را از دست داده‌است. او سر صحنه فیلمبرداری ناگهان مقابل دوربین خنده اش می‌گیرد و از کار باز می‌ماند. هیچ کس نمی‌تواند دلیل خنده‌هایش را حدس بزند. علی مصفا و علی‌رضا آقاخانی از بازیگران این فیلم هستند.

 

آشنایی با لیلا (عادل یراقی، ۱۳۸۹)

فیلم آشنایی با لیلا ساختۀ عادل یراقی در بازار فیلم کن نمایش داده شد. برای فیلم نام انگلیسی Meeting Leila انتخاب شده و پخش‌کنندۀ آن هم دریم‌لب فیلمز است. فیلمنامۀ این فیلم نوشتۀ عباس کیارستمی و عادل یراقی است. بازیگران اصلی فیلم هم لیلا حاتمی، عادل یراقی و بهاره رهنما هستند.

 

جدایی نادر از سیمین (اصغر فرهادی، ۱۳۸۹)

برنده اسکار بهترین فیلم خارجی. داستان فیلم درباره زوجی است که زن قصد خروج از کشور و زندگی در غرب را به همراه فرزندش دارد٬ اما شوهر وی راضی به این کار نیست. دلیل او برای این مساله نیز مساله‌ی نگهداری از پدر پیر و سال‌خورده‌ای است که آلزایمر هم دارد.

پیمان معادی٬ شهاب حسینی و مریلا زارعی از دیگر بازیگران این ساخته‌ی اصغر فرهادی هستند.

 

سعادت آباد (مازیار میری، ۱۳۸۹)

این فیلم مازیار میری درباره زنی به نام یاسی است که در زندگی مشترک با محسن دچار تردیدهایی شده، تصمیم می‌گیرد برای او جشنی بگیرد و خاطراتی را یادآوری کند. او برای بهتر برگزار کردن مهمانی همه چیز را از قبل پیش‌بینی می‌کند، غافل از این که شرایط به خواسته‌ی او پیش نمی‌رود. فیلم در سکانسی به خیانت در زناشویی می پردازد.

مهناز افشار٬ امیر آقایی٬ حامد بهداد٬ هنگامه قاضیانی٬ حسین یاری و مینا ساداتی در کنار لیلا حاتمی بازیگران این فیلم هستند.

 

آسمان محبوب (داریوش مهرجویی، ۱۳۸۸)

آسمان محبوب داستان زندگی دکتر جوانی به نام شایان است که در اوج موفقیت کاری و اجتماعی‌اش درمی‌یابد مبتلا به تومور مغزی شده‌است. او تصمیم به خودکشی می‌گیرد اما در آخرین لحظه اتفاقی رخ می‌دهد که باعث می‌شود سر از روستایی دورافتاده درآورد و وقایع غیرمترقبه‌ای برایش رقم بخورد.

در آسمان محبوب علی مصفا، لیلا حاتمی، فریده سپاه‌منصور، مانی حقیقی، همایون ارشادی قربان نجفی، سید امیر سیدی، محمد باقر صفانور، مبینا کریمی و حسین مشتاقی بازی می‌کنند.

 

چیزهایی هست که نمی‌دانی (فردین صاحب‌الزمانی، ۱۳۸۸)

داستان این فیلم در مورد راننده آژانسی به نام علی است که فیلم در مورد زندگی وی به صورت چند اپیزود ساخته شده است.

چیزهایی هست که نمیدانی فیلمی به کارگردانی فردین صاحب‌الزمانی و تهیه کنندگی منیژه حکمت است. علی مصفا، لیلا حاتمی، مهتاب کرامتی بازیگران فیلم هستند.

 

پرسه در مه (بهرام توکلی، ۱۳۸۸)

داستان این فیلم درباره امین٬ آهنگ‌ساز و نوازنده‌ی پیانو است که پس از ازدواج با رویا بازیگر تئاتر، با مشکلات زیادی روبه‌رو می‌شود که زندگی آنان را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد تا جایی که کارش را رها می‌کند، همسرش را از دست می‌دهد و دچار وضعیت نامتعادلی می‌شود.

علاوه بر حاتمی٬ شهاب حسینی٬ مسعود رایگان و احمد ساعتچیان هم در این فیلم ایفای نقش کرده‌اند.

 

چهل سالگی (علی‌رضا رئیسیان، ۱۳۸۷)

این ساخته علی‌رضا رئیسیان درباره مردی به نام فرهاد است که در آستانه‌ی چهل سالگی قرار دارد. او با همسرش - نگار- و دخترش زندگی می‌کند. روزی به او خبر می‌رسد که کورش کیان که زمانی قصد ازدواج با نگار را داشته، به ایران برمی‌گردد.

محمدرضا فروتن و عزت‌الله انتظامی از جمله بازیگران این فیلم هستند.

 

بی‌پولی (حمید نعمت‌الله، ۱۳۸۷)

داستان فیلم درباره زوجی جوان است که درگیر یک دوره بیکاری و بی‌پولی می‌شوند و سعی در حل مشکلات دارند، اما تلاش آنها اوضاع را پیچیده‌تر می‌کند.

بهرام رادان٬ رضا رشیدپور٬ حبیب رضایی٬ امیر جعفری٬ سیامک انصاری٬ بابک حمیدیان و افشین سنگ‌چاپ از جمله بازیگران این فیلم هستند.

 

شیرین (عباس کیارستمی، ۱۳۸۶)

این فیلم تصویرگر نگاه ۱۱۳ بازیگر زن، بدون هیچ سخنی به دوربین فیلمبرداری است، در حالی که صداهایی از قرائت منظومهٔ خسرو و شیرین نظامی گنجوی به گوش می‌رسد. همهٔ بازیگران فیلم به‌جز ژولیت بینوش، ایرانی و همگی از هنرپیشگان حرفه‌ای سینما هستند.

 

هر شب تنهایی (رسول صدرعاملی، ۱۳۸۶)

داستان این فیلم رسول صدرعاملی درباره عطیه نویسنده و مجری یک برنامه خانوادگی رادیوست. او هر روز به پرسش‌های شنوندگان این برنامه پاسخ می دهد و به آنها درباره اینکه چگونه با همسرشان رفتار کنند تا زندگی زناشویی بهتری داشته باشند، اندرزهای می دهد. عطیه که در سفری به شهر مشهد آمده است، درگیر برخی دشواری‌ها در زندگی زناشویی خود و همسرش است و گرهی در زندگی دارد که راهکاری برایش نمی یابد.

حامد بهداد از جمله بازیگران این فیلم است.

 

شاعر زباله‌ها (محمد احمدی، ۱۳۸۴)

یک رفتگر از طریق جمع آوری زباله‌ها از در خانه‌ها، پی به اسرار درون منازل می‌برد و به این ترتیب درگیر ماجراهای عاطفی و اجتماعی می‌شود.

نویسنده این فیلم محسن مخملباف است و تهیه‌کنندگی آن نیز توسط خانه فیلم مخملباف انجام شده. محمد اسکندری٬ فرزین محدث٬ صابر ابر و احمد مهران فر از جمله بازیگرانی هستند که در این فیلم ایفای نقش کرده‌اند.

 

حکم (مسعود کیمیایی، ۱۳۸۳)

این فیلم مسعود کیمیایی٬ داستان گروهی از افراد ذی‌نفوذ و به نوعی مافیایی در ایران را روایت می‌کند. افرادی که با پول دست به هر کاری می‌زنند و در هر تجارتی٬ حضور دارند.

عزت الله انتظامی٬ بهرام رادان٬ خسرو شکیبایی٬ پولاد کیمیایی٬ مریلا زارعی٬ لادن طباطبایی٬ سعید پیردوست و جلال پیشوائیان از جمله بازیگران این فیلم هستند.

 

سالاد فصل (فریدون جیرانی، ۱۳۸۳)

سالاد فصل نوشته مشترک فریدون جیرانی و خسرو شکیبایی است. داستان فیلم درباره دختری به نام لیلا است. لیلا طی اتفاق‌هایی با حمید دوستدار آشنا می‌شود و این آشنایی مسیر جدیدی را پیش روی او قرار می‌دهد، غافل از این که عادل مشرقی دل بسته‌ی اوست.

مهناز افشار٬ خسرو شکیبایی و محمدرضا شریفی‌نیا از جمله بازیگران این فیلم هستند.

 

سیمای زنی در دوردست (علی مصفا، ۱۳۸۲)

فیلمی است به کارگردانی علی مصفا. با بازی همایون ارشادی، لیلا حاتمی و حضور افتخاری زری خوشکام. داستان درباره مرد پا به سن گذاشته‌ای است که از همسر و پسرش جدا شده و تنها زندگی می‌کند. در شبی که قرار است آن دو از خارج برسند صدای زنی روی پیغام گیر تلفن خانه ی مهندس توجه او را جلب می کند. زن می گوید که شماره را تصادفی گرفته و می خواسته پیش از خودکشی به کسی خبر بدهد.

 

ارتفاع پست (ابراهیم حاتمی‌کیا، ۱۳۸۰)

فیلم درباره مردی به نام قاسم است که ادعا می‌کند برای خانواده و دوستانش در یک شرکت صنعتی در بندرعباس کار پیدا کرده، آنها را سوار هواپیما می‌کند. اما تنها نرگس است که از قصد قاسم خبر دارد. قاسم هواپیما را می‌دزدد. ابراهیم حاتمی‌کیا این فیلم را براساس داستانی واقعی ساخته است.

حمید فرخ‌نژاد٬ محمدعلی اینانلو٬ رضا شفیعی‌جم٬ امیر آقایی و گوهر خیراندیش از جمله بازیگران این فیلم هستند.

 

ایستگاه متروک (علی‌رضا رئیسیان، ۸۰-۱۳۷۹)

داستان فیلم درباره زوجی به نام مهتاب و محمود که سال ها از ازدواجشان می گذرد و هنوز صاحب فرزند نشده اند. آنها سفری را به قصد زیارت به سوی مشهد آغاز می کنند. محمود هنگام رانندگی راه اصلی را گم می کند و برای پرهیز از برخورد با یک آهو از مسیر منحرف می شود و اتومبیلش خراب می شود. او در جست و جوی تعمیرکار به روستایی در بیابان می رسد که ساکنان آن کودکان و زن ها هستند.

علاوه بر لیلا حاتمی٬ نظام منوچهری٬ مهران رجبی و محمود پاک نیت نیز در این فیلم ایفای نقش کرده‌اند.

 

مربای شیرین (مرضیه برومند، ۱۳۷۹)

داستان این فیلم طنز درباره نوجوانی به نام جلال است که هر چه سعی می کند نمی تواند در شیشه مربا را باز کند. هیچ کس قادر به باز کردن آن نیست و سرانجام مشخص می شود تمام شیشه های کارخانه مرباسازی همین شکل را دارند.

مانی نوری٬ گوهر خیراندیش٬ رضا فیض‌نوروزی٬ لیلی رشیدی٬ محمدرضا شریفی‌نیا٬ سیامک انصاری٬ رامین ناصر‌نصیر از جمله بازیگران این فیلم هستند.

 

آب و آتش (فریدون جیرانی، ۱۳۷۹)

علی مشرقی، نویسنده، پس از جر و بحثی شدید با همسرش مهرانگیز، شبانه از خانه خارج می شود و با اتومبیلش بی هدف در خیابان ها پرسه می زند و اتفاقی با زنی خیابانی به نام مریم شکوهی آشنا می شود و برای حمایت از مردانی که به دنبالش هستند. او را همراهی می کند.

در کنار لیلا حاتمی٬ بازیگرانی نظیر پرویز پرستویی٬ آتیلا پسیانی٬ بهناز جعفری٬ فریماه فرجامی و

محمود بنفشه خواه نیز در این فیلم حضور دارند.

 

میکس (داریوش مهرجویی، ۱۳۷۸)

فیلمی به کارگردانی داریوش مهرجویی که در مورد مشکلات فیلم سازی و سینمای ایران است. چند روز بیشتر به شروع جشنواره نمانده و فیلمی که خسرو ساخته در مرحله صداگذاری دچار مشکل شده، فرسودگی دستگاه های فنی، قطع و وصل مدام برق، آماده نبودن موسیقی متن و خستگی عوامل فنی که به طور شبانه روزی مشغول به کار هستند باعث ایجاد فضایی پرتنش و عصبی کننده شده است.

خسرو شکیبایی٬ علی مصفا٬ محمدرضا شریفی‌نیا٬ فردوس کاویانی٬ گوهر خیراندیش٬ نگار فروزنده و بیتا فرهی از جمله بازیگران این فیلم هستند.

 

شیدا (کمال تبریزی، ۱۳۷۷)

داستان این فیلم کمال تبریزی درباره مردی به نام فرهاد است که در جنگ مجروح شده و موقتاً بینایی‌اش را از دست داده، به بیمارستانی صحرایی منتقل شده که در آن پرستاری به نام شیدا از مشاهده‌ی مقاومت فرهاد در تحمل درد شگفت‌زده می‌شود و به تدریج می‌فهمد که می تواند با تلاوت قرآن، التیام‌بخش او باشد.

در کنار لیلا حاتمی٬ پارسا پیروزفر٬ بهزاد فراهانی٬ محمد‌رضا شریفی نیا٬ نادیا دلدارگلچین٬ کمند امیرسلیمانی٬ جمشید اسماعیل خانی٬ گوهر خیراندیش و اکرم محمدی نیز در این فیلم حضور داشتند.

 

لیلا (داریوش مهرجویی، ۱۳۷۵)

لیلا و رضا زوجی هستند که بعد از مدتی زندگی متوجه می‌شوند که لیلا نمی‌تواند فرزندی به دنیا بیاورد. آنها درمان‌های متعدد و آزمایش‌های گوناگونی را دنبال می‌کنند اما همه بدون نتیجه می‌ماند. مادر رضا٬ لیلا را تحت فشارهای شدید قرار می‌دهد و از او می‌خواهد که اجازه دهد برای رضا همسری بگیرند تا فرزندی برای او بیاورد و سپس همسر دوم رضا از زندگی آنها خارج شود.

علی مصفا٬ جمیله شیخی٬ محمدرضا شریفی‌نیا و شقایق فراهانی از جمله بازیگران این فیلم داریوش مهرجویی در کنار لیلا حاتمی هستند.

 

دلشدگان (علی حاتمی، ۱۳۷۰)

این فیلم علی حاتمی با الهام از داستانی واقعی ساخته شده. گروهی از نوازندگان سازهای ایرانی به منظور پر کردن صفحه از ردیف‌های موسیقی ایرانی به تفلیس سفر می‌کنند. در این سفر هر کس خاطرات گذشته‌ی خود را به نوعی مرور یا بازگو می‌کند. سرانجام خواننده‌ی گروه دل‌باخته ی شاهزاده‌ی نابینای تُرک می‌شود و در غربت جان می سپارد.

امین تارخ٬ اکبر عبدی٬ جلال مقدم٬ فرامرز صدیقی٬ سعید پورصمیمی٬ حمید جبلی٬ محمدعلی کشاورز

فتحعلی اویسی٬ جمشید هاشم‌پور٬ رقیه چهره‌آزادو شهلا ریاحی از جمله بازیگران این فیلم هستند.

 

کمال‌الملک (علی حاتمی، ۱۳۶۳)

این فیلم به زندگی نقاش برجسته ایرانی، کمال‌الملک می‌پردازد. نقش اصلی فیلم را جمشید مشایخی بازی کرده‌است و عزت‌الله انتظامی نقش ناصرالدین شاه را برعهده دارد و مظفر الدین شاه با بازی علی نصیریان نقش‌آفرینی شده‌است. همچنین محمد علی کشاورز نقش اتابک را بر عهده دارد. این فیلم٬ اولین حضور سینمایی لیلا حاتمی هم بود.

 

پریدخت (سامان مقدم، ۱۳۸۶)

این سریال به زندگی دختری به نام پریدخت که دختر حاج میرزا یکی از سرشناسان مؤمن شهر است، می‌پردازد. زندگی پریدخت در سه مقطع تاریخی نشان داده می‌شود: سال ۱۳۱۴ که اولین مقطع زندگی اوست. بعد پریدخت را در سال ۱۳۲۰ می‌بینیم، زمانی که رضاشاه تبعید می‌شود و محمدرضا جای او را می‌گیرد و بعد زندگی پریدخت را ۱۴ سال بعد یعنی دوران بعد از کودتای ۲۸ مرداد در سال ۱۳۳۴ پی می‌گیریم

 

کیف انگلیسی (سیدضیاالدین‌دری، ۱۳۷۸)

داستان کیف انگلیسی در دوران موسوم به دهه طلایی آزادی اتفاق می‌افتد. و داستان شخصیت سیاست‌مدار - روشنفکری را در این دوران به تصویر می‌کشد.

علی مصفا٬ فرهاد اصلانی٬ سیروس گرجستانی٬ محمدرضا شریفی‌نیا٬ قطب‌الدین صادقی و … از جمله بازیگران این مجموعه تلویزیونی بودند.