شماره جدید باران منتشر شد. شماره های 36-37 این فصلنامه که گستره” فرهنگ، ادبیات ، تاریخ و سیاست” را پوشش می دهد،ویژه بهار وتابستان 1392 است که در ماه نخست پائیز به بازار آمده است.
در این شماره در بخش “حاشیهای بر اصل”، مقالهای از سینا سلیم با عنوان نقد دین به عنوان ایدئولوژی سیاسی منتشر شده است.
در بخش مقالات زیر عنوان “مسئولیت فردی، مسئولیت اجتماعی”، مقالاتی از شهلا شفیق (مسئولیت و آزادی، ناساز یا همساز؟)، محمدرضا نیکفر(نقد مسئولیت)، الاهه بقراط (مسئولیت روشنفکر در رابطه بین آزادی و قدرت)، جلال ایجادی (روشنفکران و مسئولیت در جامعه و جهان)، احمد علوی (مسئولیت و تعهد انسان به مثابه یک مسئله فلسفی)، زینت میرهاشمی (روشنفکر متعهد، وجدان بیدار جامعه)، حسن مکارمی (روشنفکران و دستاوردهایشان) و مهرانگیز کار (مسئولیت فردی و اجتماعی در تاریخ مبارزاتی ایران) عرضه شده است.
در بخش “گفتوگو”، سپیده زرینپناه با محسن حسام (داستاننویس) و عباس میلانی (پژوهشگر) گفتوگو کرده است. بریدهای از رمان ژولیا نوشته محسن حسام و بریدهای از کتاب نگاهی به شاه نوشته عباس میلانی نیز در کنار این دو گفتوگو ارائه شده است.
در بخش “نقـد … نظـر… مقـاله”، مقالات “ تناسخ تاریخ و مسخ فرهنگی” (علیمحمد اسکندریجو)، خوانشی از رمان رقص پروانهها نوشته شهرام خلعتبری (بهروز شیدا)، تاملی بر تاریخ بیهقی (نسیم خاکسار)، پدیدهی شیطانسازی در قرون همیشه وسطی (شکوفه تقی)، نگاهی به کتاب کوچهی شامپیونه نوشته محسن حسام (رویا خوشنویس انصاری)، معانی رمزی هفتخوان رستم (شهرنوش پارسیپور)، همپوشانی در داستان “شاه سیاهپوشان” (س.سیفی)، نظام سیاسی، هنر و سانسور (رضا کاظم زاده) و بررسی مجموعه شعر سینیور سروده لیلی گلهداران (پویا عزیزی).
در بخش “زنـدان”، برشی از خاطرات مهرانگیز کار، گردنبند مقدس بازچاپ شده است.
بخش داستـان، شعر، خاطـره، سه داستان از زهرا باقری شاد ( سندرم درد)، انوش صالحی (چرخ فلک) و شکوفه آذر (درخت طوبای آشپزخانه ما) و چند قطعه شعر از نعیمه دوستدار، مرجان کاظمی، سلماز بهگام و شیدا محمدی را در بر گرفته است.
در این شماره از فصلنامه باران، گزارش سفر به کراکوف با مقالاتی چون یک تجربه شخصی (اندژی پیسویچ)، سیر تحول مطالعات و آموزش زبان و ادبیات فارسی (آنا کراسنوولسکا)، امکانات چندرسانهای و آموزش ترجمه شفاهی (کارولینا راکوویتزکا عسکری)، تفاوتهای دستوری زبان فارسی و لهستانی (کاتاژینا وانسالا)، زمان فعل در زبان فارسی و لهستانی (متئوش کلاگیش)، روش تدریس زبان فارسی در سطح مقدماتی (ثریا موسوی و رناتا روسک- کوالسکا) و عمدهترین اشتباهات فارسیآموزان رشته ایرانشناسی (هایده وامبخش سموژینیسکا) منتشر شده است.
بخش انتهایی فصلنامه باران به معرفی کتاب اختصاص دارد با مقالاتی چون چکیده ای از بهار جنبش زنان (منصوره شجاعی) و شهر نو (محبوبه موسوی).