روسیه هفتمین محموله از هشت محموله سوخت مورد نیاز ایران برای تاسیات اتمی بوشهر را روز شنبه وارد ایران کرد.
سازمان تولید و توسعه انرژی اتمی ایران اعلام کرد: “روز شنبه، هفتمین قسمت از سوخت مورد نیاز تاسیسات اتمی بوشهر، از روسیه وارد ایران شد”.
سوخت وارد شده از روسیه 77 تن وزن دارد که 94 درصد سفارش 82 تنی است که ایران به روسیه داده بود.
روسیه از روز 17 دسامبر وارد کردن سوخت هسته ای به ایران را آغاز کرده است که طبق توافق طرفین، قرار است آخرین قسمت از این محموله، تا اول ماه فوریه وارد شود.
منوچهر متکی، وزیر امور خارجه ایران، ماه گذشته اعلام کرده بود که رآکتور بوشهر تا اواسط سال 2008، به ظرفیت پنجاه درصدی خود می رسد.
با این حال، سازندگان روس معتقدند که تاسیسات هزار مگاواتی تا آخر سال 2008، به بهره برداری نمی رسد.
روسیه بعد از حمل اولین قسمت سوخت به ایران گفت که دیگر ایران نیازی به اصرار بر غنی سازی اورانیوم ندارد. تهران برسر حق غنی سازی اورانیوم ایستاده است و درخواست های سازمان ملل را مبنی بر تعلیق غنی سازی اورانیوم، نادیده گرفته و دوبار از سوی شورای امنیت سازمان ملل، تحریم شده است. قدرت های بزرگ جهان بمنظور تنبیه کردن ایران به دلیل نادیده گرفتن درخواست ها، پیش نویس تحریم های جدید را تصویب کرده اند.
پیش نویس جدید که مورد موافقت پنج عضو دائم شورای امنیت، انگلیس، آمریکا، روسیه، چین، فرانسه، بعلاوه آلمان قرار گرفته است شامل ممنوعیت سفر افرادی است که در برنامه های اتمی و ساخت موشک ایران، شرکت دارند.
در این پیش نویس از همه کشور ها درخواست شده است که به دلیل وجود داشتن دلایل عینی مبنی بر قاچاق و حمل مواد ممنوع شده در پیش نویس، محموله های تجاری را برای اطمینان از عدم صدور کالاهای ممنوعه به ایران کنترل کنند.
جلسه 15 عضو شورای امنیت که قرار بود روز جمعه برای بحث و گفتگو درباره مفاد این پیش نویس برگزار شود، به دلیل فشرده بودن برنامه های شورا، به روز دوشنبه موکول شد.
سومین دیپلمات ارشد آمریکا، روز پنجشنبه در اورشلیم گفت که قطعنامه جدید “تنبیهی” است و بر اساس دو قطعنامه گذشته تنظیم شده است و از خیلی جهات به آن دو شبیه است.
بر اساس اطلاعاتی که خود دولت آمریکا بدست آورده و منتشر کرده است، راضی کردن روسیه و چین به اینکه لازم است درمورد ایران، قطعنامه ای تنبیهی صادر شود، دشوار است. در اطلاعات منتشر شده که توسط 16 آژانس جاسوسی آمریکایی بدست آمده است، گفته شده بود که ایران از سال 2003، برنامه ساخت سلاح اتمی را قطع کرده است. این اطلاعات منتشر شده باعث شد تا هشدار های بوش در مورد تهدیدی به نام ایران، جدیت خود را از دست بدهد.
ایران اصرار دارد که برنامه های اتمی اش صلح آمیز است و هدف آن تولید برق است. همچنین معتقد است که بعنوان یکی از امضا کنندگان قرارداد منع تولید سلاح اتمی، حق دارد اورانیوم را غنی سازی کند.
به همین جهت ایران روز شنبه از شورای امنیت سازمان خواست که هنگام بررسی قطعنامه که به نظر شدید تر از دو قطعنامه گذشته می رسد، آن را مهار کند. منوچهر متکی، وزیر امور خارجه ایران، گفت که ایران نمی تواند درک کند که چرا پیش نویس قطعنامه، قبل از گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی، که قرار است ماه مارس ارائه بشود، به شورای امنیت رفته است.
منبع: میدل ایست آنلاین 26 ژانویه