سخنان وزیر علوم، گواه سرکوب دانشگاه است

نویسنده
حسین محمدی

» دفتر تحکیم وحدت:

هم‌زمان با سخنان کامران دانشجو درباره اخراج دانشگاهیانی که در “فتنه ۸۸” فعال بوده‌اند٬ دفتر تحکیم وحدت با صدور بیانیه‌ای این سخنان وزیر علوم را گواهی بر سرکوب دانشگاهیان و دانشجویان در سه سال گذشته دانست.

کامران دانشجو، وزیر علوم٬ پیش‌تر گفته بود که از ورود کسانی که در جریان اعتراضات به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری فعال بوده اند، به دانشگاه جلوگیری خواهد شد.

وی افزوده بود: “کسانی که در فتنه سال ۸۸ فعال بوده و بعد از اتمام حجت رهبر معظم انقلاب در نمازجمعه تیرماه همان سال، همچنان به فتنه گری ادامه دادند، حق ورود به دانشگاه ها را ندارند”.

دفتر تحکیم وحدت با انتشار اطلاعیه‌ای اظهارات وزیر علوم را نشانه اعتراف حاکمیت مبنی بر موانع آشکار و پنهان بر سر راه تحصیل عنوان کرد و نوشت: “آنجا که جمهوری اسلامی در برابر خواسته به حق مردم و دانشجویان، به ضرب گلوله، بازداشت‌های گسترده، شکنجه و احکام ظالمانه، ساختن انواع دروغ‌ها و سناریوهای بی‌مقدار روی می‌آورد، گستاخانه ادعا می‌کند که در اوج قله‌های پیشرفت و رشد علمی قرار دارد؛ اما چنین سخنانی به زیبایی، نیات علم گریزی و جمود فکری سردمداران را به تصویر می‌کشد”.

اطلاعیه دفتر تحکیم وحدت افزود: “سخنان وزیر علوم دولت غیرقانونی دهم، در ادامهٔ‌‌ همان تفکری است که خود را مالک ایران و ایرانی می‌داند و به خود اجازه می‌دهد که برای دانشگاه، نهادی که چون استخوان در گلو و خار در چشم مستبدین و کوته فکران بوده و خواهد بود، این چنین تصمیم بگیرد و تلاش کند تا از ورود جوانان آگاه، چه در لباس استاد و چه در کسوت دانشجو به دانشگاه‌ها جلوگیری کند. به راستی، آیا در چنین فضایی است که حاکمیت جمهوری اسلامی خود را الگوی مردمان جهان می‌پندارد، ادعای مدیریت جهان می‌کند و نظام خود را مقدس می‌پندارد؟”

در پایان این اطلاعیه، دفتر تحکیم وحدت ضمن محکوم کردن سخنان وزیر علوم از عموم دانشجویان و استادان خواست که “ریشه و تفکر حامی این سخنان را دریافته و آن را رسوا نمایند”.

 رهبر جمهوری اسلامی٬ در اولین نماز جمعه پس از انتخابات به معترضان هشدار داده بود که از این پس مسئول عواقب اعتراضات شان خواهند بود.

وزیر علوم پیش از این هم گفته بود استادانی که “التزام به اسلام و ولایت فقیه” ندارند، جایی در دانشگاه های ایران نخواهند داشت”؛ وی خطاب به روسای دانشگاه ها گفته بود: “شما حق ندارید کسی را در دانشگاه ها جذب کنید که در مسیر التزام عملی به ولایت فقیه و قانون اساسی حرکت نمی کند.”

این البته نخستین بار نیست که وزیر علوم سخنانی این‌گونه بر زبان می‌آورد.او چند ماه قبل نیز خبر از آن داده بود که بورسیه دانشجویانی که در اعتراضات پس از انتخابات جنجالی ریاست جمهوری در سال ۱۳۸۸ از نامزدهای معترض حمایت کردند، لغو خواهد شد.

کامران دانشجو مدعی شده بود که دانشجویان منتقد جمهوری‌اسلامی “عده‌ای قلیل” هستند. وی تعداد این افراد را نیز بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ نفر شمرده بود.

این در حالی است که رئیس نهاد نمایندگی ولی‌فقیه در دانشگاه‌ها پیش از این گفته بود: “براساس آمارهای موجود ۷۰ درصد دانشگاهیان در انتخابات ریاست جمهوری به کسی رای داده‌اند که اکنون در راس مدیریت کشور نیست.”

وزیر علوم در اظهاراتی دیگر، وظیفه خود را “شناسایی عوامل فتنه” خوانده و افزوده بود: “من حراستها و روسای دانشگاهها و خود وزارت علوم و مسئولین دانشگاها را مامور کرده‌ام؛ باید این امر را پی‌گیری کنند، زیرا مقام معظم رهبری فرموده‌اند که مسئولین باید به وظایف خود عمل کنند.”

از زمان روی کار آمدن محمود احمدی‌نژاد در سال ۸۴ نحوه برخورد دولت وی با دانشگاهیان بارها مورد اعتراض قرار گرفته است. از جمله این موارد می‌توان به بحث بازنشسته کردن اجباری اساتید اشاره کرد.

در زمان ریاست‌جمهوری احمدی‌نژاد ده‌ها استاد دانشگاه هم‌چون حسین بشیریه٬ هادی سمتی٬ مرتضی مردیها٬ محسن کدیور٬ میرحسین موسوی و … از تدریس در دانشگاه محروم شدند.

پیش از این رهبر جمهوری‌اسلامی نیز در دیدار با عده‌ای از دانشجویان، گرچه “تندروی” در برخوردهای انضباطی را رد کرد، اما تاکید کرد که: “صدالبته دانشگاه هم انضباط و امنیت می‌خواهد. نمی‌شود محیط دانشگاه را رها کرد چرا که آماج بسیاری از توطئه‌های دشمن، دانشگاه است.”