یاس نو باز هم توقیف شد

نویسنده

» همزمان با تلاش رییس جمهور برای تبلیغات تلویزیونی غیرقانونی

سه روز مانده به برگزاری دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و با قوت گرفتن شانس پیروزی میرحسین موسوی کاندیدای اصلاح طلبان در انتخابات، سعید مرتضوی دادستان تهران روز سه شنبه یک بار دیگر روزنامه یاس نو را توقیف کرد.

 

عصر دیروز تعدادی مامور لباس شخصی با حضور در دفتر این روزنامه حامی موسوی، ضمن ارائه حکم قضایی، دستور مرتضوی در مورد توقیف یاس نو و تخلیه ساختمان آن را به مسئولین روزنامه ابلاغ کردند. این مامورین که تعدادشان در داخل ساختمان 4 نفر بود، آنگاه کارکنان روزنامه را برای تخلیه ساختمان تحت فشار قرار دادند و پس از خروج کارکنان، ساختمان یاس نو را پلمب کردند.

توقیف یاس نو در حالی  انجام شد که روز گذشته خبرگزاری ایسنا به نقل از جواد شمقدری مشاور هنری احمدی نژاد خبر داد که صدا و سیما می خواهد خارج از زمان بندی های قانونی تعیین شده برای کاندیداها، بار دیگر به محمود احمدی‌نژاد فرصت بدهد تا چهارشنبه 20 خردادماه در ساعات پایانی تبلیغات انتخاباتی  به‌ صورت زنده در تلویزیون برای خود تبلیغ و به “اتهامات” رقبا پاسخ بدهد.

 

جبهه مشارکت، همچنان بی روزنامه

با توقیف مجدد یاس نو، جبهه مشارکت، بزرگ ترین حزب حامی میرحسین موسوی، در پایان چهار سال دولت احمدی نژاد همچنان بدون روزنامه ماند. آخرین روزنامه آن”اقبال” شامگاه 30 خرداد 84 تنها کمتر از 72 ساعت قبل از دور دوم از انتخابات ریاست جمهوری سال 84 توقیف شد. این در حالی است که پیش از آن، یاس نو نیز در 30 بهمن سال 82 و درست یک روز قبل از انتخابات مجلس هفتم به حکم مرتضوی توقیف شده بود.

کریم ارغنده پور عضو شورای سردبیری روزنامه یاس نو به خبرگزاری ایلنا گفت: “این اقدام به دستور دادستان تهران صورت گرفته که طی آن ازانتشار روزنامه از فردا چهار شنبه بیستم خرداد ماه ممانعت به عمل آمد.”

دادستان تهران، سعید مرتضوی، سه هفته قبل نیز پس از آنکه دادگاه اجازه انتشار مجدد روزنامه یاس نو را صادر کرد، به عنوان دادستان تهران نامه ای در اعتراض به حکم دادگاه نوشت و  مدعی شد که حکم دادگاه به وی ابلاغ نشده است. معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد به استناد همین نامه اقدام به توقیف این روزنامه پس از انتشار شماره اول دوره جدید آن کرد.

صالح نیکبخت وکیل روزنامه یاس نو در مصاحبه با خبرگزاری ایسنا یادآور شد توقیف یاس نو در شرایطی صورت گرفته که “حکم صادره از سوی شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران مبنی بر انتشار آن در 22 فروردین سال جاری ابلاغ و اجرا شده بود”.

روزنامه “یاس نو” روز 26 اردیبهشت امسال تنها پس از انتشار یک شماره از دوره جدید پس از 5 سال و 3 ماه توقیف باردیگر از ادامه انتشار باز مانده بود. آن زمان، علت توقیف روزنامه یاس نو، درخواست اعاده دادرسی و تجدید نظر خواهی در پرونده این روزنامه اصلاح طلب نو توسط سعید مرتضوی دادستان عمومی و انقلاب تهران” اعلام شد.

این در حالی بود که صالح نیکبخت وکیل این روزنامه در تنها شماره انتشار یافته از دوره جدید روزنامه یاس نو، تاکید کرده بود که پس از برگزاری دادگاه و صدور حکم برای مدیر مسئول روزنامه یاس نو چون هیچ گونه مجازات و محرومیت دیگری  از سوی دادگاه تعیین نشده، بنابر ماده 44 اصلاحیه قانون مطبوعات انتشار مجدد آن بلامانع است.

ماده 44 اصلاحیه قانون مطبوعات تاکید کرده است: “هرگاه حکم دادگاه مبنی بربرائت یامحکومیتی باشدکه مستلزم سلب حقوق اجتماعی نباشد،ازنشریه درصورتی که قبلاتوقیف شده باشد بی درنگ رفع توقیف خواهدشد وانتشارمجدد آن بلامانع می باشد.”

اما از ابتدای سال جاری با وجود آنکه شعبه 76  دادگاه کیفری استان تهران که محل رسیدگی به پرونده توقیف قبلی یاس نو است دو بار اجازه انتشار این روزنامه را صادر کرده، در هر دو مورد این حکم از سوی دادستان تهران نقض شده است.

 

اعتراض موسوی به توقیف یاس نو

در واکنش به توقیف یاس نو، میرحسین موسوی دیشب در برنامه زنده تلویزیونی خود به انتقاد از برخورد با این روزنامه پرداخت و گفت: “بنده هیچ دوستی و آشنایی با کسانی که این روزنامه را اداره می کنند ندارم، ولی در آستانه انتخابات و درحالی که دو سه روزنامه هست که در انتخابات می‌تواند از کاندیدایی حمایت کند، بستن آن در شب انتخابات واقعا مورد اعتراض بنده است”.

موسوی سه هفته پیش و پس از توقیف روزنامه یاس نو نیز در واکنش به جلوگیری شبانه از انتشار این روزنامه اظهار داشت: “تعطیلی روزنامه‌ها در آستانه انتخابات واقعا پرمعناست و می‌تواند توجیهی برای این باشد که چرا باید در صحنه باشیم.”

مدیر مسئول روزنامه یاس نو روز 27 اردیبهشت پس از توقیف مجدد یاس نو در نامه ای به محمود احمدی نژاد

با تاکید بر وجه انتقادی این روزنامه نسبت به شرایط فعلی کشور و دولت نهم و رویکرد حمایتی آن در مورد میرحسین موسوی نوشت که دولت وی “منتقد و رقیب سیاسی را برنمی‌تابد و گویا تصمیم گرفته است با ایجاد محدودیت‌های فزاینده برای رقبای انتخاباتی روند تکرار دوران ریاست جمهوری خود را تسهیل کند.”

 

جمع آوری نسخه افشاگرانه اعتماد ملی

روز گذشته، همچنین نیروهای لباس شخصی حامی محموداحمدی نژاد، با مراجعه به مراکز توزیع مطبوعات نسخه های روزنامه اعتمادملی را جمع آوری نمودند و این در حالی بود که همزمان،  فعالیت سایت این روزنامه دچار توقف شد.

این اتفاق پس از آن روی داد که این روزنامه در صفحه اول خود به شرح ماجرای جنجالی دستور احمدی نژاد برای انجام یک پرداخت غیرقانونی ۷۰۰ میلیون دلاری و نیز  حمایت از قاچاق نفت از استان اردبیل در زمان استانداری خود پرداخت. دو موضوعی که پیش از این مهدی کروبی اعلام کرده بود برای توضیح فساد دولت احمدی نژاد در روزنامه آن را منتشر خواهد کرد.