محبوبه نیکنهاد
همزمان با انتشار خبر وجود چندین “همدست” برای عباس پالیزدار که “هزاران صفحه” از پروندههای هیات تحقیق و تفحص از قوه قضاییه را در استانهای مختلف کشور مخفی کردهاند، یک گروه دانشجویی حامی احمدینژاد خواستار آن شد که وی در یک دادگاه صالح به صورت علنی از خود دفاع کند.
در ادامه تحولات مربوط به پرونده افشاگریهای عباس پالیزدار علیه سران جناح محافظهکار و در حالی که طیفی از دانشجویان حامی احمدینژاد موسوم به جنبش عدالتخواه دانشجویی خواستار برگزاری علنی دادگاه درباره اظهارات پالیزدار شدهاند، سخنگوی قوه قضاییه اعلام کرد که علاوه بر این عضو هیئت تحقیق و تفحص مجلس، حکم بازداشت 11 تن دیگر از جمله تعدادی از مقامات دولتی صادر شده و 6 تن از آنها نیز تا دیروز بازداشت شدهاند.
صدور قرار بازداشت برای برخی افراد “دارای مقام دولتی” که به “همدستی” با پالیزدار متهم هستند، در حالی صورت میگیرد که مسئولان دولت نهم به صراحت از این فرد و افشاگریهای وی اعلام برائت کردهاند. در این راستا نه تنها غلامحسین الهام سخنگوی دولت، افشاگریهای پالیزدار علیه سران جناح محافظهکار را “مشکوک” و باعث “لوث شدن مبارزه احمدینژاد با فسادهای واقعی” توصیف کرد، بلکه زریبافان و بذرپاش دو مقام نزدیک به احمدی نژاد نیز انتساب پالیزدار به رایحه خوش خدمت را نفی کردند. این در حالی بود که رسانهها به یک فهرست انتخاباتی در انتخابات شوراها با عنوان “ستادهای مردمی حامیان احمدی نژاد” اشاره دارند که نام عباس پالیزدار نیز جزء اولین پیشنهادهای این فهرست است.
اتهام: افشاگری؛ نه تخلفات اقتصادی و نه امنیتی
جمشیدی، سخنگوی قوه قضاییه، اتهام پالیزدار را “توهین و اهانت علیه مسئولان و پخش شایعه و نشر اکاذیب و سوء استفاده” ذکر کرده است، در حالی که پیش از این رسانههای اصولگرا درباره اتهام به موارد دیگری از جمله ”تشویش اذهان عمومی” و “اخلال در امنیت ملی” اشاره کرده بودند.
با این حال سخنگوی قوه قضاییه نیز در ادامه اظهارات روز قبل نیازی، رئیس سازمان بازرسی کل کشور، اذعان کرد که برخلاف تکذیبیه مجلس، پالیزدار با هیات تحقیق و تفحص ارتباط داشته و “از سوی یکی از نمایندگان خانم مجلس به بازرسی کل کشور به عنوان دبیر هیئت تحقیق و تفحص و به عنوان دکتر معرفی شده است.“
به گفته جمشیدی، “در تحقیقات اولیه مشخص شد که وی با تعدادی دیگر از همدستان خود با نفوذ در برخی از ارگان ها با پوشش تحقیق و تفحص از قوه قضائیه، اسناد طبقه بندی شده و ارزیابی نشده و گزارش های مردمی بی نام و نشان را از سیستم های دولتی خارج کرده و چند هزار اوراق این چنینی را در استانهای مختلف مخفی کرده است.“
ادعای بزرگ سخنگوی قوه قضاییه، که بسیار شبیه ادعای چند هفته پیش وزارت اطلاعات درباره وجود یک شبکه گسترده خرابکاری است، حاکی از این است که پالیزدار و کسانی که این مقام قضایی از آنها به عنوان “همدست” وی یاد میکند و در “استانهای مختلف” پراکندهاند و “در برخی ارگانها” هم “نفوذ” دارند، از این پس باز هم به قدر کافی اتهام و مدرک برای افشاگری دارند و در صورت صحت این ادعا، لاجرم باید منتظر واکنش همدستان وی به بازداشت دیگر اعضای این گروه بود!
جالب اینجاست که همزمان با این ادعا، گروهی از دانشجویان حامی احمدینژاد نیز خواستار علنی شدن دادگاه رسیدگی به اتهامات و ادعاهای پالیزدار شدهاند؛ دادگاهی که ممکن است در آن “چند هزار اوراق این چنینی” مورد اشاره سخنگوی دولت نیز مطرح شود.
دانشجویان عدالتخواه: به ادعاهای پالیزدار رسیدگی کنید
بیانیه “جنبش عدالتخواه دانشجویی” که دیروز منتشر شد، حاوی انتقادات شدیدی به رسانههای اصولگرا و نوع برخورد آنها با افشاگریهای پالیزدار بود. دانشجویان حامی احمدی نژاد در این بیانیه تصریح کردند که: “… نوع برخورد با عباس پالیزدار نیز غلط و خلاف عدالت است. اینکه عده ای تلاش کنند به سرعت ایشان و یا هر کس دیگری که فریاد عدالت سر داده (ولو به روش غلط) را متهم به فساد اقتصادی (و در موارد مشابه اخلاقی) نمایند هیچ توجیه شرعی و قانونی ندارد. به ویژه زمانی این مسئله خطرناکتر است که این اتهامات با واسطه برخی مسئولان کشور به رسانهها ارائه و بعدا صحت آن با تردید مواجه می شود.“
این گروه دانشجویی ـ بسیجی همچنین با تاکید بر اینکه “ایشان جرمی مرتکب شده است که بواسطه آن باید در دادگاه صالح و به صورت علنی از خود دفاع نماید”، افزودهاند: “سئوال این است که آبروی پالیزدار نباید به اندازه آبروی متهمینی که ایشان نام برده محترم باشد؟”
نویسندگان این بیانیه همچنین با اشاره به تلاش رسانههای اصولگرا برای به فراموشی سپردن محتوای افشاگریهای پالیزدار، پرسیدهاند: “مسئله اصلی که در این غوغای سیاسی در حال فراموشی است محتوای سخنان پالیزدار است. بالاخره این سئوال در افکار عمومی مطرح است که تکلیف حرفهای ایشان چه میشود؟ این مطالب در جامعه پخش شده است و قوه قضائیه باید تکلیف این پروندهها را شفاف کند. با جنجال و برخورد با پالیزدار نمیتوان حرفهای ایشان را از اذهان عمومی پاک کرد.“
گفتنی است پیش از این هم یک خبرگزاری وابسته به دولت احمدینژاد از رسانههای اصولگرا به خاطر متهم کردن پالیزدار به فساد اقتصادی و نپرداختن به ادعاهای او درباره مفاسد اقتصادی دیگران، به شدت انتقاد کرده و نوشته بود: “سوال اساسی و مهم این است که چرا به جای حمله به شخصیت فردی پالیزدار، هیچ کس اتهامات مطرح شده از جانب وی را تکذیب نمی کند؟! چرا به جای ما قال (چه چیزی گفته) به منقال (چه کسی گفته) میپردازید؟”
تکذیب روابط، بازداشت، تایید روابط
عباس پالیزدار که در حال حاضر در زندان بهسر میبرد، چندی پیش دهها مقام سیاسی نظام از جمله 9 روحانی بلندپایه را به فساد اقتصادی متهم کرد. هرچند در ابتدا مرکز پژوهشهای مجلس، حامیان دولت و اعضای هیات تحقیق و تفحص مجلس از قوه قضاییه هرگونه ارتباط با پالیزدار را تکذیب میکردند، اما پس از بازداشت او مقامات مختلف از جمله رئیس سازمان بازرسی کل کشور اذعان کردند که پالیزدار با نمایندگان مجلس و هیئت تحقیق و تفحص همکاری داشته، از سوی آنها به سازمان بازرسی کل کشور معرفی شده و در تحقیقات اولیه هیات مذکور از پروندههای قوه قضاییه نیز نقش قابل توجهی داشته است.
رسانههای اصولگرا همزمان با بازداشت او تلاش کردند با انتشار برخی اسناد و ادعاها، خود پالیزدار را نیز به فساد اقتصادی متهم کنند. اما چندی بعد برخی رسانههای دیگر به یک “تشابه اسمی” در این باره اشاره کردند و خبر دادند که: “این پالیزدار، آن پالیزدار نیست!” با این حال اکثر رسانههای اصولگرا همچنان پالیزدار افشاگر را به تخلفات اقتصادی متهم میکنند.
این رسانهها ادعا کرده بودند که یکی از علل بازداشت پالیزدار، تخلفات اقتصادی او بوده است، اما اکنون اظهارات سخنگوی دستگاه قضایی نشان میدهد که هیچ اتهام اقتصادی به وی وارد نیست و او تنها به خاطر شکایت افرادی که علیه آنها به افشاگری پرداخته، بازداشت شده است. تناقض سخنان این مقام قضایی با ادعاهای مکرر رسانههای اصولگرا، همان سؤالی را مطرح می کند که دانشجویان و خبرگزاری حامی احمدینژاد هم پرسیدهاند:
”اگر انتشار پروندهها قبل از صدور حکم غلط است، چرا درباره ایشان این اتفاق افتاد؟”
”آیا با همه مفسدان اقتصادی اینگونه رفتار میشود که تا جایی سر از محل امن خود بر نیاورند، قانون با آنها کاری ندارد؟!“