در هفته ای که گذشت، 13 تن اعدام و 31 تن هم به اعدام محکوم شدند. 1700 فعال اجتماعی و 70 نهاد مدنی خواستار آزادی عالیه رفیق دوست شدند. 32 چهره مطرح هندی خواستار آزادی رهبران بهایی در ایران شدند، شماری از فعالین صلح طلب آمریکایی خواستار تضمین امنیت شیرین عبادی شدند. افزون بر اینها، شش دانشجو بازداشت و سه دانشجو هم اخراج شدند.
بیشترین خبرهای این هفته مربوط به “اعدام” بود. صدور و اجرای احکام اعدام برای برخی از زندانیان و البته احتمال صدور این احکام برای برخی دیگر. تنها در کرمانشاه 10 تن به دار آویخته شدند. ایسنا جرم این افراد را”قاچاق مواد مخدر” ذکر کرد. در زاهدان هم دو نفر به نامهای صلاح الدین سیدی و خلیل الله زارعی که به گفته خبرگزاریهای دولتی از اعضای جندالله بوده اند، اعدام شدند. و در ارومیه هم یک زندانی اهل حق به نام مهدی قاسم زاده به اتهام محاربه پس از تحمل چهار سال حبس، به دار آویخته شد. خبرهای مربوط به اعدام بیشتر از اینها هم بود. دادگستری سیستان و بلوچستان از صدور حکم اعدام برای 28 تن از اعضای گروه جندالله خبر داد. این افراد به تلاش برای ایجاد”اخلال در امنیت جامعه” متهم شده اند. علاوه بر اینها، دادگستری استان فارس اعلام کرد که سه تن از عاملان انفجار حسینه سیدالشهدا در شیراز اعدام می شوند.
از اعدام که بگذریم، ادامه بازداشت برخی از زندانیان، و فشار بر فعالین مدنی، اعتراضاتی را در داخل و خارج ایران در پی داشت.
بیش از 1700 فعال اجتماعی و نیز 70 نهاد خواستار آزادی عالیه اقدام دوست ]که به سه سال حبس محکوم شده است [و نیز “توقف برخوردهای غیرقانونی و قهرآمیز با فعالان جنبش زنان و کنشگران کمپین یک میلیون امضا” شدند.
همچنین 32 تن ازحقوق دانان، وکلا و فعالان مدنی هند، با انتشار بیانیه ای خواستار ازادی هفت رهبر بهایی از زندان شدند. این هفت تن به “جاسوسی برای اسراییل” متهم شده اند.
آنطرفتر، شماری از چهره های صلح طلب آمریکایی با انتشار نامه ای از شیرین عبادی حمایت کردند و در بخشی از نامه خودخطاب به مسئولین نوشتند: “ما از شما می خواهیم به تهدیدات علیه شیرین عبادی پایان دهید؛ از اقدامات خشونت آمیز علیه وی جلوگیری کنید و امنیت و سلامت ایشان را تضمین نمایید”.
و می رسیم به بازداشتها و محکومیتهای این هفته؛خبر رسید رکسانا صابری، خبرنگار آمریکایی ایرانی تبار، از یک ماه پیش در تهران و به دلیل خریدن یک بطری شراب بازداشت شده است. همچنین کمیته گزارشگران حقوق بشر خبر داد که نیروهای امنیتی، چهار فعال دانشجویی به نامهای سانازاللهیاری، نسیم روشنایی، مریم شیخ و امیرحسین محمدی فر را بازداشت کرده اند. در شیراز هم امین درستی، دانشجوی سال چهارم مهندسی مکانیک پس از مراجعه به اداره اطلاعات شیراز بازداشت شد. در اردبیل نیز نیروهای امنیتی یک دانشجو به نام محمد صادقی اصل را بازداشت کردند. در همین حال، دادگاه تجدید نظر آذربایجان شرقی، یک فعال آذربایجانی به نام ایرج حسنی را به اتهام اخلال در نظم عمومی به تحمل دو سال حبس تعزیری محکوم کرد. یک فعال بانه ای به نام مطلب شکوهی هم به یک سال حبس محکوم گردید.
و در آخر سه دانشجوی بهایی به نامهای سینا دانا، سماء نورانی و فراز وزیرزاده، به دلایل نامعلوم از ادامه تحصیل در رشته مهنسی پزشکی دانشگاه سهند تبریز محروم شدند.
و به اینها بیفزاییم ماجرای دانشگاه امیرکبیر را که فاجعه ای معادل “18 تیر” نام گرفت و به دستگیری ده ها دانشجو، زندانی شدن تعداد زیادی از آنان و اعتصاب غذای 4 تن از آنان انجامید.