یک تجربه زیسته برخی از زنان، مورد اجحاف قرار گرفتن است. این مقوله نه محدود به یک زمینه و یک بعد از زندگی آنان که در موضوعات مختلفی قابل مشاهده است. هزار و یک ادله واضح و روشن هم وجود دارد که میتواند این مقوله را به اثبات هم برساند. به همین خاطر بسیاری از آنان در یک دور باطل کاستیهای پی در پی روزگار میگذرانند و برخی نیز برای رهایی از این بندهای مرئی و نامرئی دست و پاگیر زخم برمیدارند. به همین خاطر چندان دور از ذهن نیست گروههایی تشکیل شود که برای احقاق حق تضعیف شده زنان تلاش کنند اما واقعا در این مرز و بوم چه حقی از مردان تضییع شده که “کمپین حمایت از مردان” تشکیل شده؟ کدام قانون و ماده و لایحهای بیتوجه به آنان بنیان گذاشته شده که حالا باید برای برطرف کردن نواقص آنها کانونی تشکیل دهند؟ این کانون حمایت از حقوق مردان تلاش قابل قبولی تلقی میشد اگر به واقع به رفع معضلی میپرداخت. مثلا با رفتارهایی مدنی به معضل پرداخت مهریههای سنگین توجه میکردند و در جهت ایجاد جریانی مثبت برای تغییر دیدگاهها نسبت به مهریههای زیاد و مشکلات ناشی از آن قدم برمیداشتند.
اما شوربختانه کانون حمایت از مردان به مقولههایی اعتراض دارد که دور از ذهن است. مثلا اعتراض به قانون مرخصی ۹ ماهه زایمان برای زنان و اینکه چرا در این دوران حقوق و مزایای کامل دریافت میکنند. اگرچه اعتراض به مدت مرخصی پدران محترم ـ ۲ هفته ـ قابل فهم است، ولی مشخص نیست این ضرب و تقسیم فرضی: “حقوق دریافتی ماهی یکمیلیون و ۵۰۰ هزار تومانی ضرب در ۹ ماه که درنهایت به ۱۲میلیون تومان میرسد به ازای کار صفر”، چه حقی از آقایان را پایمال کرده که واکنششان را برانگیخته است. از طرفی در ادامه خبر، تحلیلگر این نکته را اضافه میکند که “در سال ۹۳ یکمیلیون و ۵۰۰ هزار کودک متولد شده که اگر صدهزار نفر از مادران آنها در بخشهای دولتی و شبهدولتی شاغل باشند و اگر فرض بگیریم که روال زاد و ولد در آینده همانند سال ۹۳ باشد، متوجه این مطلب خواهیم شد که قرار است مبلغ بسیار هنگفتی از محل بیتالمال در حدود یکهزار و ۲۰۰میلیارد سالانه به زنانی که زایش میکنند، کمک بلاعوض شود.”
آمار ارایهشده را که در نظر نگیریم و تصور درست بودن دریافتی ماهانه را هم تأیید کنیم، ولی نمیتوان از این گذشت که آیا درک ماهیت مرخصی زایمان مقوله سخت و دور از ذهنی است؟ اینکه زنان از فعالیتها و کار و اشتغال خود برای مدتی یا شاید برای همیشه کنار میروند یا کنار گذاشته میشوند تا از فرزندان شما و البته خودشان نگهداری کنند، امری پیچیده و غیرقابل فهم است؟
همچنان میتوان دراینباره به طرح سوالات بدیهی دیگری نیز ادامه داد ولی باور بفرمایید طرح این دغدغه کانون حمایت از مردان، عاقلانهتر به نظر میرسید تا اینکه بخواهیم درباره حق بزرگ و تضعیفشده “منع پوشش شلوارک” به بحث و تبادلنظر بپردازیم.
منبع: شهروند، ۲۵ شهریور