هادی غفاری گفت: “چندی پیش از بی بی سی به من تلفن زدند تا با من مصاحبه کنند. بعد شروع به بد و بیراه گفتن به رهبری کرد. و من هم به او گفتم تو از کی تا حالا به دموکراسی در ایران علاقمند شدی؟”
نمایش در یک پرده
صدای تلفن در صحنه می پیچد، هادی غفاری با پیژامه راه راه بسرعت خودش را به تلفن می رساند و گوشی را برمی دارد. نور صحنه روی هادی غفاری متمرکز است و صدای خبرنگاری که از بی بی سی حرف می زند، و صدای هادی غفاری در سالن پخش می شود.
هادی غفاری: الو، سلام علیکم
صدای خبرنگار بی بی سی: سلام، منزل آقای غفاری؟
غفاری: نخیر، منزل دستشوئی یه، باهاش چی کار داری؟ من شوهرشم.
بی بی سی: جناب آقای هادی غفاری! با خودتون می خواستم مصاحبه کنم. از دفتر بی بی سی لندن مزاحم تون می شم.
غفاری: بفرما. من در حال حاضر در حال تدوین مانیفست حکومت اسلامی در مقابل مانیفست جمهوریخواهی اکبر گنجی بی بته هستم. سئوالت چیه؟
بی بی سی: اتفاقا در همین مورد می خواستم سئوال کنم، اینکه آقای گنجی مانیفست جمهوریخواهی را در سال 1381 نوشت، چطور شما پس از یازده سال تصمیم به پاسخگوئی گرفتید؟ آیا این فاصله بخاطر مشکلاتی است که برای شما پیش آمد و آیا در حال حاضر محدودیت هایی برای شما وجود دارد؟
غفاری: من هیچ محدودیتی ندارم، خیلی هم راحتم، اینکه شما می گوئید در کشور دیکتاتوری وجود دارد، بخاطر مشکل خود شماست، شما حق ندارید در مورد رهبر نظام به این شکل حرف بزنید. خدا را شکر رهبری نظام پاسخگو هستند و اصلا وصله دیکتاتوری به رهبر نمی چسبه و من هم تا ده سال دیگه این مانیفست رو منتشر می کنم.
بی بی سی: اصلا من درباره دیکتاتوری حرف نزدم، من می خواهم سئوال کنم که آیا فشار به دولت از سوی نهادهای غیرمسئول موجب کند شدن فعالیت دولت کنونی نمی شود؟
غفاری: اتفاقا رهبر نظام کاملا مسئولانه برخورد می کند، رهبر دولت رو زیر فشار نگذاشته و این نظر شما که رهبری نظام مقدس جمهوری اسلامی پول بالا کشیده، حرف افرادی است که اصلا رهبری را نمی شناسند. شما می خواهید آب به آسیاب دشمن بریزید.
بی بی سی: ما اصلا درباره رهبر نظام حرفی نزدیم، اصولا بحث ما موانعی است که از سوی گروههای فشار علیه دولت ایجاد می شود، نظر شما درباره گروههای فشار و باندهای فساد مالی چیست؟
غفاری: هیچ فشاری وجود ندارد، رهبری نظام اصلا نقشی در گروههای فشاری که وجود ندارند هم ندارد و اصولا انتصاب فساد مالی به رهبری یک اتهام از طرف رسانه های بیگانه بخصوص بی بی سی یک اتهام کثیف است.
بی بی سی: جناب غفاری! ما اصلا درباره رهبری یک کلمه هم حرف نزدیم، فقط می خواستیم نظر شما را در مورد باندهای جنایت که چند ترور انجام دادند تا فضای ناامنی ایجاد کنند، به عنوان گروههای فشار بدانیم، آیا این جنایات شخصی است یا سازماندهی شده؟
غفاری: هیچ جنایتی از طرف رهبری نظام صورت نگرفته، شما در لندن نشستی و می خواهی چهره نظام را سیاه کنی، یکی با یکی دشمنی دارد، این چه ربطی به رهبری دارد؟ جواب بده؟
بی بی سی: جناب غفاری! ما درباره رهبری حرف نزدیم، ما می خواهیم بدانیم که از نظر شما آیا این جنایات علیه برخی مقامات دولتی از سوی منابع قدرتی است که منافع شان مورد تهدید قرار گرفته یا صرفا دلیل خانوادگی دارد؟
غفاری: اصلا رهبر نظام منافعی ندارد که مورد تهدید قرار بگیرد. کدام منافع؟ حالا اگر شیخ علی تهرانی شوهر خواهر معظم رهبر معظم نظام است، چه ربطی به ایشان دارد؟ اصلا طرح مسائل خانوادگی رهبری یک هجمه سازماندهی شده برای بی اعتبار کردن نظام و حاکمیت است.
بی بی سی: آقای غفاری! مثل اینکه سوء تفاهم شده، ما اصلا هیچ سئوالی درباره رهبری نداریم، فقط می خواهیم بدانیم این برخورد مداحان یا روحانیونی مثل حجت الاسلام مهدوی که گفته اند “خدا نکند جامعه ایران به سمت دیوثی برود” آیا حاکی از مشکلات اجتماعی مثل مفاسد اخلاقی است؟
غفاری: اولا دیوث خودتی و جد و آبادت با همون ملکه الیزابت که بهت پول می ده، برای چی به رهبر نظام فحش می دی مرتیکه؟ جامعه ایران رهبرش را دوست دارد و به طرفش می رود. به تو چه؟ نشستی بیرون گود زر می زنی؟
بی بی سی: جناب غفاری! به نظرم شما متوجه منظور من نشدید، من در مورد…..
غفاری: نفهم جد و آبادته، اگر رهبر انقلاب نفهم بودند، اینطور تمام جهان رو روی انگشت شون نمی چرخوندند، شما حق توهین به رهبر نظام رو ندارید؟
بی بی سی: ما فقط می خواستیم درباره شایعاتی که در مورد برداشت پول از حساب های دولتی توسط دولت سابق بود سئوال کنیم. آیا شما در این مورد پاسخی دارید؟
غفاری: رهبری هرگز از اموال دولتی برداشتی نداشته، اگر داشت هم به شما مربوط نبود. دزد هم خودتی و هفت جد و آبادت.
بی بی سی: آقای غفاری! ما برای شما احترام زیادی قائل هستیم، اصلا منظورم این حرفهایی که شما گفتید نبود….
غفاری: بیخود برای من احترام قائلید، کسی که به رهبری نظام می گه خائن و دزد و فاسد و دیکتاتور و عامل عقب موندگی کشور و کسی که بخاطر توهماتش مملکت رو داره نابود می کنه، اصلا غلط می کنه به من احترام می گذاره. می خوام صد سال سیاه به من احترام نگذاری. روشن شد؟
بی بی سی: بله، ولی ما هیچ کدوم از این حرف ها رو نزدیم….
غفاری: آخرین بارت باشه به رهبر عزیز نظام فحش دادی، دیگه اینجا زنگ نزنی ها؟
بی بی سی: چشم. ( خبرنگار گوشی را می گذارد)
هادی غفاری گوشی را می گذارد، نفس عمیقی می کشد، نگاهی به عکس خامنه ای روی دیوار خانه اش می کند و یکی از انگشت هایش را به او نشان می دهد و با صدای بلند می گوید: بیااااااه، خوشت اومد؟ جیگرت خنک شد؟. بازم ما را نادیده بگیر. چرا این همه سفر استانی می کنی یکیش نمی آیی ارومیه آخه… چی بگم والله؟
نتیجه گیری اخلاقی: برای شنیدن حرفی که دوست داریم بشنویم، لازم نیست حتما آن حرف زده شده باشد.