در حالی که اخبار درباره محدودیت های بی سابقه برای نشریات سیاسی و تهدید نشریات اجتماعی به گوش می رسد دولت در قالب هیات نظارت بر مطبوعات نشریه علمی مدرسه را هم توقیف کرد که نشریه ای فلسفی و سنگین بود و در شش شماره به انتشار مباحث علمی پرداخت.
sردبیر فصلنامه “مدرسه” از لغو امتیاز و توقیف این نشریه از سوی هیات نظارت بر مطبوعات خبر داد و در عین حال گفت که این موارد کتبا به آنها اعلام نشده است.
جلال توکلیان در گفتوگو با خبرنگار فقه و حقوق ایسنا اظهار داشت: در تماسی که از هیات نظارت بر مطبوعات با ما داشتند، خبر توقیف نشریه را به ما اعلام کردند و گفتند فصلنامهی مدرسه از سوی هیأت نظارت به اتفاق آرا و به دلیل تبلیغ علیه نظام و ترویج الحاد لغو امتیاز و توقیف شد.
وی با بیان اینکه هنوز توقیف و لغو امتیاز نشریه به صورت مکتوب به آنها ابلاغ نشده، گفت: این تعطیلی و لغو امتیاز و همچنین اتهامی که مطرح شده برای ما بسیار شوکآور بود.
رضا خجستهرحیمی، دبیر تحریریهی این نشریه نیز گفته تاکنون 6 شماره از این نشریه منتشر شده که شماره آخر آن مربوط به تابستان بود و ما در حال صفحهبندی برای شماره پاییز بودیم.
وی توقیف یک نشریه تخصصی را دور از ذهن خواند و گفت که توقع چنین برخوردی با نشریه را نداشتند.
انتشار نشریه ای که بزرگ ترین گناهش میتواند این باشد که دو مقاله از دکتر عبدالکریم سروش و چند فیلسوف دیگر به چاپ رسانده است و این که چگونه میتوان چنین کاری را تبلیغ علیه نظام به حساب آورد همه را شگفت زده کرده و به گفته کارشناسان نشان میدهد که دولت دیگر با کاسته شدن از محبوبیت و مشروعیتش نیازی به پرده پوشی های اولیه در خود نمی بیند و به کارهائی دست میزند که حتی بخش تندرو قوه قضاییه هم از اعمال آن سر بازده است.
هفته گذشته محمود شمس الواعظین سخنگوی جامعه دفاع از آزادی مطبوعات خبر داده بود که اطلاع رسانی کشور زیر شدیدترین فشارهاست که یا باید تسلیم شود و یا تعطیل.
روشی که دولت و وزارت ارشاد صفارهرندی در پیش گرفته عبارت است از تعطیل و توقیف مطبوعات و بعد از شکایت مدیران نشریه و ماه ها دوندگی و از هم پاشیدگی امور تازه وقتی که حکم قوه قضاییه دال بر برائت صادر می شود دیگر امکانی برای انتشار باقی نیست. این شگرد در مورد چند نشریه دیگر هم به کار گرفته شده است.