این بلک
ایران دیروز نیز به ارسال پیام های ستیزه جویانه درباره برنامه هسته ای خود ادامه داد و تهدید کرد درصورت حمله، به ناوگان دریایی آمریکا می تازد و اسرائیل را «به آتش می کشد.»
بااینحال، محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران خطر جنگ را به عنوان یک «شوخی احمقانه» رد کرد و درعین حال تصور دست برداشتن از غنی سازی اورانیوم را مردود اعلام کرد. این خواسته کلیدی جامعه جهانی است که در اجلاس گروه 8 ژاپن نیز تکرار شده است.
در این میان، محکم ترین اظهارات از زبان علی شیرازی، نماینده آیت الله خامنه ای، جاری شده است. خامنه ای حرف آخر را درباره مهمترین مسائل می زند.
شیرازی روحانی که نمایندگی خامنه ای درنیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب را برعهده دارد، گفت: «اولین شلیک آمریکا به ایران، منافع حیاتی آن کشور در دنیا را به کام آتش خواهد کشید.»
به گزارش خبرگزاری فارس، او گفت: « تلآویو و ناوگان آمریکا در خلیج فارس اولین اهدافی خواهند بود که با پاسخ کوبنده ایران به آتش کشیده خواهند شد.»
تحلیلگران می گویند هرچند ایران گاه گاهی نسبت به پاسخ کوبنده دربرابر هر تعرضی هشدار داده است، اما این هشدارهای خاص غیرمعمول هستند. اظهارات یاد شده یادآور تهدیداتی هستند که صدام حسین در آستانه جنگ خلیج فارس روانه اسرائیل کرده بود.
ضمناً این آخرین مورد از مجموعه تبادل الفاظ بر سر برنامه هسته ای ایران است که این اواخر به امری روزمره تبدیل شده و شامل ارسال علائمی ازسوی اسرائیل و آمریکا مبنی بر تحمل نکردن یک ایران هسته ای نیز می شود. واشنگتن و متحدانش ایران را به توسعه مخفیانه تسلحات هسته ای متهم کرده اند. تهران هم می گوید هیچ هدف نظامی نداشته و فقط در پی تولید انرژی با کارکرد صلح آمیز است.
سخنان شیرازی در پی آغاز مانور موشکی و نیز رزمایش یگان های دریایی سپاه- با عنوان پیامبر اعظم 3- با هدف «ارتقاء قابلیت های عملیاتی» این نیروها ایراد شده است. سپاه پاسداران صاحب پیشرفته ترین موشک های بالستیک ایران ازجمله شهاب 3 است که برد آن تا محدوده ای است که می تواند اسرائیل و آمریکا را در تیررس قرار دهد.
احمدی نژاد در کنفرنس خبری در مالزی نسبت به رویکرد جدید رئیس جمهور بعدی آمریکا برای جبران «استیلای تحکیم آمیز» جورج بوش ابراز امیدواری کرد. او گفت: «من به شما اطمینان می دهم هیچ جنگی در آینده درکار نخواهد بود.» پیش بینی زوال «رژیم» اسرائیل بدون نیاز به اقدام دخالت ایران بوده است. او ایده جنگ را به عنوان «یک شوخی ابلهانه» رد کرد.
ضمناً احمدی نژاد خطاب به گروه 8 گفت سیاست هایشان آن ها را «در سراشیبی پرتگاه قرار می دهد» و بر عدم پذیرش تعلیق غنی سازی اورانیوم تأکید نمود. غنی سازی می تواند در تولید سوخت نیروگاه هسته ای و یا درصورت افزایش خلوص برای تولید کلاهک هسته ای به کار رود.
با وجود این اظهارات، خاویؤ سولانا به طور فعالی گزینه دیپلماسی را پی گرفته است و بنا دارد تا پیش از پایان ماه جاری با مذاکره کننده ارشد ایرانی ها- سعید جلیلی- به گفتگو بنشیند. این مطلب را نیکلاس سارکوزی رئیس جمهور فرانسه در اجلاس جی 8 به خبرنگاران گفت.
سولانا ماه گذشته بسته تعدیل شده شامل مشوق های اقتصادی، دانش فنی و سیاسی را به نمایندگی از پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل بعلاوه آلمان به ایران تسلیم نمود.
اصولاً این بسته دربرگیرنده پیشنهاد کمک به تکنولوژی هسته ای صلح آمیز است که درباره آن، جوسازی گسترده ای در رسانه های ایران صورت گرفته و ظاهراً به مناظرات داخلی فراوانی میان رهبران ایران منجر شده است. سولانا پاسخ آخرهفته ایران را به عنوان یک «نامه پیچیده و مشکل توصیف نمود که می بایست تحت آنالیز کامل قرار بگیرد.»
مقامات فرانسوی گفتند پاسخ ایران به تعلیق غنی سازی یا معامله دوجانبه «تعلیق دربرابر تعلیق» نپرداخته است که می توانست به توقف تحریم ها علیه ایران منجر شود. یکی از دیپلمات ها گفت: «هیچ پذیرشی (درباره این موضوع) یا هرچیز مشابه آن وجود نداشته است.»
منبع: گاردین- 9 ژوئیه