دن پلش
شواهد حاکی است که پرزیدنت بوش قصد دارد جنگ با ایران را هم در فهرست پیروزی هایش در عراق و افغانستان قرار بدهد و بعد از سخنرانی شگفت انگیز و جنگ طلبانه روز جمعه بلر در پلیموت، همه نشانه ها گویای این نکته است که تونی بلر اگر همچنان در موقعتی باشد که بتواند نیرو های ارتش را به میدان بفرستند، مشتاق پیوستن به او است.
تیم راسل خبرنگار شبکه ان بی سی، بعد از ملاقات با رئیس جمهور اعلام کرد:«در طبقات بالای کاخ سفید، یک حس قوی وجود دارد که ایران دارد با سرعت زیاد، تبدیل به معضل بزرگی در کشور و در دنیا می شود». این نکته از آنجا ناشی می شود که بوش نیروهایی به خلیج فارس فرستاده است که ربطی به جنگ با عراق ندارد. این شامل موشک ضد موشک پاتریوت، ناو هواپیمابر و کشتی های حامل موشک هم می شود.
بسیاری از تحلیلگران نظامی، این آرایش نظامی را نشانه ای از جنگ قریب الوقوع با ایران می دانند. موشک های پاتریوت برای سرنگون کردن موشک های ایران است. نیروی دریایی آمریکا، در کنار کشتی های انگلیس، برای پیشدستی کردن دربرابر دخالت ایران در تردد نفتکش ها در تنگه هرمز، تعلیم دیده اند.
رئیس جمهور آمریکا که بیش از حد به توصیه های گروه مطالعاتی عراق، بیکر- همیلتون، در مورد جنگ درعراق گوش داده بود، این بار به امریکن اینترپرایز و نئو کان ها گوش خواهد داد. بخصوص که افتضاح عراق، باعث شده بود که نئوکان ها در حاشیه قرار بگیرند.
مفهوم سیاسی آنچه درون کاخ سفید و خیابان داونینگ می گذرد، برداشت می شود، این است که ما در جنگی به جدیت جنگ حهانی دوم قرار داریم. جان بولتون زمانی که می خواست مشکلات آمریکا در عراق را تشریح کند، آن را با مثال جنگ با ژاپن در پرل هاربور مقایسه می کرد.
دونالد رامسفلد و امریکن اینترپرایز، استراتژی تغییر رژیم در ایران را درنظر داشتند که حمله زمینی را مد نظر نداشت. سلاح های کشتار جمعی عملیات نظامی گسترده ای را طلب می کند و نمی تواند به حمله به تعدادی کارخانه اسلحه سازی محدود شود. این حمله باید شامل محدود کردن ضد حمله و استفاده از بمب هایی باشد که بتواند بیش از 10 هزار نقطه را در اولین روز جنگ، هدف قرار بدهد و نیروی هوایی ویژه ای که بتواند هرچه از این تاسیسات باقی مانده است را نابود کند.
بعد از آن، آمریکا به این امید که آیت الله ها را با قدرتی محلی در ایران تعویض کند، از تغییر رژیم حمایت خواهد کرد. دولت های آمریکا و انگلیس امروز حامی گروه هایی هستند که به دنبال فدرالیسم هستند. این هم یکی دیگر از حقه های نئوکان ها است، اما مسئله اصلی نیست. واداشتن ایران به حل مشکلات داخلی اش باعث می شود تا نتواند در مناطق دیگر فعالیت داشته باشد.
بوش گفته است که شبکه های ایران و سوریه را در عراق نابود خواهد کرد. ممکن است این گفته شامل نیروی نظامی مقتدی صدربشود، اما به نظر می رسد که هدف اصلی سپاه بدر، ساخته ایران، است که لباس پلیس عراق را به تن کرده است. در جنوب، رفتن نیروهای انگلیسی به فرودگاه بصره، بیشتر شبیه به آماده باش برای جلوگیری از ضد حمله شیعه ها است تا تحویل دادن قدرت به دولت عراق.
جان نگروپونته، مدیر سازمان امنیت ملی آمریکا، توضیح داد که تهدید حمله حزب الله به اسرائیل، بزرگترین مانع حمله آمریکا به ایران بود. با وجود اینکه حزب الله از لحاظ سیاسی با مقاومت در برابر اسرائیل به یک پیروزی یزرگ دست پیدا کرد، اما لطمه زیادی خورد.
به نظر می رسد که رژیم ایران، آماده برخورد است، شاید گمان می کند که آمریکا بلوف می زند. ماه آینده، ایران بی اعتنا به تحریم های سازمان ملل، تکمیل چرخه سوخت هسته ای اش را جشن می گیرد. انتظار می رود که بوش و بلر از جهانیان سوال کنند که برای جلوگیری هولوکاست دیگری علیه یهودیان، چه خواهند کرد. بلر در سخنرانی اش در پلیموت به ما گفت که ما نمی توانیم جنگ هایمان را انتخاب کنیم. شاید او بیش از آنچه ما متوجه شدیم، به ما گفته باشد.
منبع: گاردین، 15 دسامبر 2007