محمد مایلی کهن دو هفته پس از گزینش پر حرف و حدیثش به عنوان جانشین علی دایی و سرمربی تیم ملی فوتبال ایران، به طور عجیب تری ـ به قول مسوولان فوتبال ـ از مقام خود استعفا داد و یا به گفته خود مایلی کهن برکنار شد تا در اوج هرج و مرج در مدیریت ورزش ناگهان افشین قطبی، دوباره سرمربی تیم ملی شود.
در حالی که جامعه فوتبال گیج ماجرای آمدن و رفتن مایلی کهن بود و رییس فدراسیون فوتبال از گزینش یک مربی داخلی خبرداده بود، دیروز خبرگزاری دولتی جمهوری اسلامی درخبری کوتاه اعلام کرد که افشین قطبی ، سرمربی پیشین پرسپولیس جایگزین او شده است.
در پی شکست دو بر یک تیم ملی فوتبال ایران از عربستان سعودی در روز هشتم فروردین در ورزشگاه آزادی تهران و ناامیدی از راهیابی به جام جهانی 2010 به عنوان یکی از پنج نماینده فوتبال ایران، علی دایی همانگونه که با دستوری از سوی محمود احمدی نژادآمده بود، به دستور او برکنار و با همین ترتیب محمد مایلی کهن جانشین دایی شد.
حدود چهارده ماه پیش نام مربیان داخلی و خارجی بسیاری مطرح شد؛ سرانجام نخست حکم سرمربیگری افشین قطبی، سرمربی ایرانی -آمریکایی پیشین پرسپولیس برای تیم ملی صادر اما با یک دستور حکومتی ـ در فاصله شروع مسابقه فوتبال پرسپولیس با برق تا پایان آن در شیراز ـ لغو و علی دایی سرمربی تیم ملی شد. با اخراج دایی نیز این جریان تکرار شد، اما این بار در پی لغو حکم سرمربیگری قطبی، محمد مایلی کهن جانشین علی دایی شد.
مایلی کهن بارها در رسانه های داخلی از علاقه بسیار به محمود احمدی نژاد گفته و اینکه در انتخابات ریاست جمهوری اسلامی به او رای داده است. از این رو گزینش او در فضای خودی ها و غیرخودی ها طبیعی می نمود.
سرمربی ناموفق تیم ملی ایران در راه جام جهانی 1998 فرانسه، در حالی سرمربی تیم ملی شد که در تیم سایپا هم جانشین دایی شده بود.تا اینکه روز پنجشنبه هفته گذشته در حساسترین مسابقه لیگ برتر، تیم های سایپا و استقلال ردو در روی هم قرار گرفتند که برای استقلال پیروزی در آن نزدیک شدن به قهرمانی بود. اما مسابقه یک بر یک به پایان رسید و هواداران پرشمار استقلال دشنامهای تندی نثار محمد مایلی کهن کردند.
واکنش مایلی کهن به آنان و سرمربی تیم استقلال، امیر قلعه نویی، بازتاب گسترده ای در رسانه ها داشت و واکنش باشگاه استقلال طی بیانیه ای در پاسخ به سرمربی تیم ملی چنان خشم محمد مایلی کهن را به دنبال داشت که در بیانیه ای متقابل، قلعه نویی ـ ملقب به ژنرال در میان هواخواهان استقلال - را گروهبان قندعلی و شعبان بی مخ نامید و هوا خواهان را “نوچه ها”ی دورادور “گنده باقالی”هایی که شامل امیررضا آشتیانی، مدیر عامل استقلال- از نزدیکان احمدی نژاد -می شد.
فشار فدراسیون فوتبال برای پس گرفتن این اطلاعیه و پافشاری مایلی کهن در دفاع از آن، سرانجام به استعفای سرمربی تیم ملی انجامید. این استعفا بی درنگ از سوی علی کفاشیان تکذیب شد و خبر آن در میان پرخواننده ترین های خبرگزاری دولتی جمهوری اسلامی قرار گرفت.
یک روز بعد بیانیه دوم مایلی کهن انتشار یافت که این بار تیغ انتقادات به جای سران و هواداران استقلال ظاهرا متوجه خود او در ستایش و تمجید از همه کاستی های روز فوتبال ایران بود!
… و دیری نپایید که علی کفاشیان در مقام رییس فدراسیون این بار با موافقت فدراسیون با استعفای سرمربی پانزده روزه فوتبال، تکذیب روز قبل خود در خبرگزاریها، از جمله خبرگزاری جمهوری اسلامی راتکذیب کرد!و حالا باز حکم به نام قطبی صادر شده است؛آیا قطبی برای بار سوم قربانی دستور از بالا می شود؟