در زمان ثبت نام برای انتخابات ایران مشخص شد که ۴۰۰ ایرانی مایلند جانشین محمود احمدی نژاد شوند. زهرا نیز نامزد مجازی این انتخابات است. او یکی از معدود زنانی است که در این انتخابات ثبت نام کرده.
حکومت به طور رسمی نامزدی زنان را در انتخابات ممنوع نکرده، ولی این مسأله در بطن تمامی متون رسمی جمهوری اسلامی آمده که: در جمهوری اسلامی هیچ رییس جمهور زنی انتخاب نخواهد شد.
روز شنبه آخرین مهلت ثبت نام کاندیداها بود. وزارت کشور در تاریخ های ۲۲ و ۲۳ مه اعلام خواهد کرد که کدام نامزدها از میان این ۴۰۰ نامزد، در انتخابات ۱۴ ژوئن شرکت خواهند داشت. در این تاریخ جانشین محمود احمدی نژاد، که خود نمی تواند برای بار سوم در انتخابات شرکت کند، مشخص خواهد شد.
درحال حاضر فشار بر او بیش از حد است. شورای نگهبان در نظر دارد احمدی نژاد را به دلیل تخلف انتخاباتی به مراجع قضایی معرفی کند. دلیل: احمدی نژاد روز شنبه یار نزدیک خود اسفندیار رحیم مشایی را در جریان ثبت نام در وزارت کشور همراهی کرد.
براساس قوانین انتخاباتی ایران، نمیاندگان دولت نمی توانند به طور خاص برای یک نامزد تبلیغ کنند. همچنین استفاده از بودجه دولت برای پشتیانی از یک نامزد ممنوع است.
نامزدهای شناخته شده
در آخرین دقایق، رییس جمهور سابق علی اکبر هاشمی رفسنجانی، ۷۸ ساله، نامزدی خود را اعلام کرد. و گویی که ضرباتی سهمگین به کمپین انتخاباتی وارد شد، زیرا او که یکی از ثروتمندترین اشخاص در ایران است، می تواند نقشه های آیت الله علی خامنه ای را نقش بر آب کند.
تاکنون انتخاب صرفاً میان محافظه کاران بود، ولی اکنون ورق ها از نو بُر خورده اند.
رفسنجانی که خود و خانواده اش به دلیل تجارت پسته به ثروت هنگفتی دست یافته اند، بین سال های ۱۹۸۹ و ۱۹۹۷ رییس جمهور ایران بود. او می تواند آرای اردوگاه اصلاح طلبان را که از سال ۲۰۰۹ به حاشیه رانده شده، همسو سازد.
کمی قبل از رفسنجانی، سعید جلیلی مذاکره کننده هسته ای ایران، ۴۷ ساله، نامزدی خود را تسلیم کرد. او به عنوان یک محافظه کار تندرو و نزدیک به آیت الله خامنه ای شناخته می شود.
دیگر نامزد شناخته شده، اسفندیار رحیم مشایی، ۵۲ ساله، نزدیک ترین فرد به محمود احمدی نژاد و مطمئن ترین گزینه اوست. این دو جدا از دوستی، رابطه خویشاوندی نیز با یکدیگر دارند. این درحالی است که محافظه کاران به دلیل اظهارات و رفتارهای او به شدت از وی نفرت به دل گرفته اند.
منبع: بیلت، ۱۳ می