خشم محافظه کاران از دیدارهای کاترین اشتون

نویسنده

» گزارش لوموند

سفر کاترین اشتون، رییس دیپلماسی اتحادیه اروپا، به ایران بین تاریخ های ۸ تا ۱۰ مارس، و به ویژه دیدار او با هفت مدافع حقوق بشر، همچنان خشم محافل محافظه کار در ایران را در پی دارد.

این دیپلمات بریتانیایی روز شنبه ۸ مارس، به مناسبت روز جهانی زن، در سفارت اتریش با نرگس محمدی، نایب رییس کانون مدافعان حقوق بشر، [تأسیس شده توسط شیرین عبادی] و زندانی سیاسی سابق ملاقات کرد.

گوهر عشقی، مادر ستار بهشتی، کارگر و بلاگر منتقد حکومت که در سال ۲۰۱۲ در زندان کشته شد، نیز در این ملاقات حضور داشت. او در زمان ملاقات عکس پسر خود را در بغل داشت. مرگ این کارگر به لطف چند نماینده که خواستار روشن شدن پرونده وی شده بودند، به شکلی گسترده رسانه ای شد. دادگاه قتل او همچنان در جریان است و دادرسی بعدی در تاریخ ۹ آوریل برگزار خواهد شد.

مرضیه افخم، سخنگوی وزارت خارجه ایران، روز دوشنبه ۱۰ مارس درخصوص این ملاقات ابراز تأسف کرد و گفت: “این گونه اقدامات تنها باعث افزایش تردید ملت ما نسبت به نیت خیر غرب خواهد شد و به بهبود روابط میان ایران و اتحادیه اروپا کمکی نخواهد کرد.” او همچنین اعلام کرد که سفارت اتریش یک اخطار رسمی ازسوی دولت دریافت خواهد کرد.

همین موضع گیری ازسوی بخشی از نمایندگان مجلس نزدیک به محافظه کاران نیز اتخاذ گردید. محمدرضا باهنر، نماینده محافظه کار و معاون مجلس، دراین رابطه گفت: “اگرخانم اشتون تصور کرده که ایران هم اوکراین است و قصد مداخله دارد بهتر است از بزرگترهای خود سوال کند تا بداند در اشتباه بوده و نمی تواند کاری از پیش برد.”

مطبوعات محافظه کار نیز این ملاقات را مداخله در امور داخلی نامیدند. روزنامه “جوان”، متعلق به سپاه پاسداران، گزارش اصلی خود را در تاریخ ۱۱ مارس به سفر دیپلمات بریتانیایی و انتقاد وزارت امور خارجه معطوف ساخته. این روزنامه می نویسد: “چرا مسؤولان در برابر مداخلات و خصومت های مقامات غربی موضع قاطعی اتخاذ نمی کنند؟”

این روزنامه عکس این دیدار را منتشر، ولی تصویر مادر ستار بهشتی را سانسور کرده است.

خبر این ملاقات ازسوی روزنامه نگار بی بی سی، لیز دوسه، که به همراه کاترین اشتون به ایران رفته بود، گزارش شد. به گفته حساب توئیتر او، رییس دیپلماسی اتحادیه اروپا خاطرنشان کرد که برای مسأیل مربوط به حقوق بشر اهمیت ویژه ای قائل است.

خانم اشتون در مدت این سفر که از تهران آغاز و به اصفهان ختم شد، با رییس جمهور حسن روحانی، محمد جواد ظریف، رییس دیپلماسی ایران و علی لاریجانی، رییس مجلس نیز دیدار کرد.

او در اقدامی غیرقابل انتظار به دیدن سعید جلیلی، مذاکره کننده فوق محافظ کار اسبق پرونده هسته ای نیز رفت. جلیلی امروز نماینده رهبر اجمهوری اسلامی، علی خامنه ای در شورای عالی امنیت ملی است.

منبع: لوموند، ۱۰ مارس