بازسازی جشن های 2500 ساله به شیوه احمدی نژاد

نویسنده
نازنین کامدار

» مکتب ایرانی، گفتمان رسمی دولت

انتشار اخباری درباره جشن دولتی نوروز که قرار است در تهران و تخت جمشید و با حضور سران چند کشور و به میزبانی محمود احمدی نژاد برگزار شود، خشم محافظه کاران مخالف دولت و منتقدان سیاس های دوگانه دولت و اسفندیار رحیم مشایی ارا برانگیخت.

بنا به گزارش  رسانه های حکومتی، محمود احمدی نژاد قرار است در یک جشن دولتی که با حضور سران چند کشور از جمله تاجیکستان و افغانستان ببرگزار می شود به تخت جمشید سفر کند و  در آنجا درباره “نوروز جهانی” سخن بگوید.

صالحی مرام که ایرنا، خبرگزاری رسمی دولت او را قائم مقام شورای اطلاع رسانی دولت معرفی کرده، دراینباره گفته است: “سران و مقام های ارشد کشورهایی که همراهی آنها با ابتکار ایران موجب شد اول فروردین ماه به عنوان روز جهانی نوروز به ثبت برسد در این جشن حضور خواهند داشت”.

او از حضور مقامات  آذربایجان، افغانستان، تاجیکستان، ترکیه، ترکمنستان، قزاقستان و قرقیزستان سخن گفته است.

وی افزوده است:” تاکنون شماری از اعضای کابینه و دولتمردان در آستانه برگزاری جشن جهانی نوروز 1390 به برخی کشورهایی که این آیین کهن را پاس می دارند سفر کرده اند و دعوت نامه های رییس جمهوری اسلامی ایران را به همتایان وی برای سفر به تهران و حضور در این جشن تقدیم کرده اند که با استقبال این کشورها همراه بوده است”.

اعلام برگزاری جشن دولتی نوروز در تهران و تخت جمشید که محل دوم آن هنوز از سوی مقامات دولتی تایید رسمی نشده، موجب شده تا موج جدیدی از انتقاد در میان  راستگریان در مورد عملکرد محمود احمدی نژاد و رئیس دفترش که خودرا مبدع “مکتب ایرانی” می داند، به راه افتد.

در این میان، محمد رضا باهنر، چهره محافظه کاری که تا کنون مواضع متناقضی در برابر دولت احمدی نژاد اتخاذ کرده است، در یک همایش حکومتی که خبرگزاری مهر گزارش آن را منتشر کرده،  درباره “فتنه جدید” که اشاره به تحرکات مشایی برای انتخابات ریاست جمهوری است، سخن گفت.

باهنر می گوید: “فتنه آینده که در حال اوج گیری است فتنه ای است که می خواهد از درون اصولگرایی درآید و بگوید اصولگرا است اما حوزه های علمیه و شریعت را قبول ندارد. این فتنه عظیم در حال شکل گیری است، بیان مکتب ایرانی و تفکر لیبرال در مسائل فرهنگی در همین راستا است”.

این فعال راستگرا که طی هفته های اخیر حملات تندی به هاشمی رفسنجانی کرده بود، می افزاید: “تمام سعی خود را انجام خواهیم داد که اصولگرایان زیر چتر جامعتین به وحدت برسند”.

علاوه بر وی، سایت جهان نیوز که به نیروهای بسیج نزدیک است، گزارش اصلی خود را به تشابه جشن دولتی نوروز و جشن های 2500 ساله اختصاص داده  و نوشته است: “آنچه که این روزها با حمایت اصلی چهره جنجالی دولت و سایر همقطارانش تحت عنوان «جشن های جهانی نوروز» قصد آغاز شدن دارد، شباهت های غیر قابل انکار و البته جالبی با جشن های ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی و در ادامه با شرایط وقت کشور در هنگام برگزاری این جشن ها دارد.در اینجا ذکر یک نکته ضروریست و آن اینکه تنها بهانه طاغوتیان برای پر رنگ کردن مفهوم ایرانیت در راستای بلندپروازی هایشان «کوروش و تخت جمشید» بود و گویا تنها بهانه امروزیان نیز برای توجه دادن افکار به مفهوم ایرانیت و جدا کردن آن از اسلامیت، «نوروز» است و البته غیر از نوروز هم بهانه دیگری در دستشان نیست”.

جهان افزوده است:” نگاهی به شباهت های عجیب و غیر قابل انکار جشن های ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی در دوران طاغوت و جشن هایی که بخشی از دولت به بهانه نوروز پشتیبان آنهاست، یک سئوال را به ذهن متبادر می کند:این جشن ها با چه انگیزه ای برگزار می شود…!؟ به نظر می رسد تا هنگامیکه در مملکت ما هنوز نقاط فراموش شده و محروم وجود دارد و تا زمانی که انگشت های ظریف کودکان برای امرار معاش قطع می شود و یا مادری در یک منطقه محروم به دلیل نبود امکانات در هنگام زایمان فرزندش جان می سپارد، برگزاری جشن های پر زرق و برق و خرج کردن از کیسه ملت برای مفاهیمی که نه برای آن انقلاب کردیم و نه برای آن شهید دادیم و فقط جزئی از هویت ماست، بی معنا باشد”.

علی مطهری، نماینده منتقد دولت و طراح سئوال از احمدی نژاد نیز در نطق پیش از دستور خود در جلسه هفته گشته مجلس گفته بود:” همه می‌دانیم که نوروز یک انتخاب خوب از سوی ایرانیان بوده است، به این معنی که بهترین ایام سال را از نظر اعتدال طبیعت برای گردش، تفریح و دید و بازدید انتخاب کرده‌اند اما اگر بگوییم نوروز یکی از شعائر الهی است و سخن از منشور نوروز به میان آوریم و از 12 رییس‌جمهور از جمله پادشاه اردن ـ که مردمش علیه او تظاهرات می‌کنند ـ برای برگزاری مراسمی ویژه در تخت جمشید دعوت به عمل آوریم، مراسمی که هزینه هنگفت آن با سادگی و تجمل‌ناپذیری نوروز در تضاد است.

او افزوده است: “اینجانب هشدار می‌دهم که خطر تز مکتب ایران به جای مکتب اسلام به دلیل ضعف بینش اسلامی دنبال می‌شود و خطری است که کیان انقلاب اسلامی را تهدید می‌کند”.

در برابر این انتقاد ها اما محمود احمدی نژاد روز گذشته در یک همایش دولتی گفت: “اینکه بر روی ایران تأکید می‌کنیم، یک نوع ناسیونالیسم خودخواهی نیست بلکه یک مسئولیت و مأموریت برآمده از یک تاریخ مقاومت، ایستادگی است”.
به گزارش فارس، وی افزوده است: “ما ملتی هستیم که در تاریخ‌مان حتی در یک مقطع کوتاه تجاوز و تحقیر سایر ملت‌ها ثبت نشده ‌و حتی در اوج اقتدار که همه عالم از اقیانوس اطلس تا شرق دور و از شمال تا جنوب تحت یک حاکمیت بوده، در منشور کوروش ظلم، برده‌داری، تحقیر انسان‌ها و چپاول حقوق ملت‌ها ممنوع شده است”.

او چهارشنبه گذشته نیز در یک همایش دولتی دیگر درباره تخت جمشید سخن گفته و تاکید کرده بود:” چندی پیش در سفری که به شیراز داشتم بار دیگر به تخت جمشید سر زدم و باید بگویم که این اثر تاریخی از نظر مهندسی یک نقطه‌ افتخار برای بشریت امروز است”.

انتقادها به افزایش گفتار ناسیونالیستی و همزمان سخن گفتن از “مهدویت” از سوی احمدی نژاد، اگر چه در میان راستگرایان موجب اختلاف شده، در میان  گروه های سیاسی مخالف دولت به نوعی “پوپولیسم اسلامی” تعبیر می شود.