آرش سیگارچی
در حالیکه هنوز تایید بخش دیگری از رد صلاحیت شدگان هنوز پایان نیافته، اردوگاه جناح راست، موسوم به ”اصولگرایان” همچنان درگیر اختلاف است. با اینکه سران “جبهه متحد اصولگرایان” بر عدم اختلاف بین خود اصرار دارند، دیروز از یکسو “ائتلاف فراگیر اصولگرایان” نشست مستقل خود را در تهران برگزار کرد و از سوی دیگر، وابستگان رنگارنگ جناح راست، برای نمایش تفاهم، از احتمال معرفی “38 کاندیدا در تهران” به جای 30 نفر خبر دادند.
صبح روز چهارشنبه “ائتلاف فراگیر اصولگرایان” اولین نشست خود را در شرایطی برگزار کرد که با جدی شدن اختلاف میان وابستگان جناح راست، تعدادی از نمایندگان این جناح در مجلس پیشنهاد دادند “فهرست نهایی جبهه متحد اصولگرایان در تهران از بیش از 30نامزد حمایت کند”.
در همین ارتباط سایت “عصر ایران” در خبری با عنوان “ فهرست 38 نفره تهران برای عبور از لیست موازی اصولگرایان” به نقل از برخی از وابستگان این جناح خبرداد که: “برای خاتمه دادن به جنجالهای درونی این طیف برای تهیه فهرست انتخاباتی در تهران پیشنهاد دادهاند که فهرست جبهه متحد اصولگرایی، به جای 30نفر شامل 38 نفر باشد تا تمامی نامزدهای این طیف در فهرست قرار گیرند.“
این پیشنهاد در شرایطی بیان شده است که در حوزه انتخابیه “تهران و ری و شمیرانات و اسلامشهر” تنها 30 نماینده انتخاب می شود و هر شهروند تهرانی تنها می تواند به 30 نفر رای دهد. اما بنابه گفته منابع راست، “اگر لیست اعلام شده به 38 نفر افزایش یابد، آنگاه عدهای از نمایندگان اصولگرای تهران در مجلس هفتم نیز که از فهرست جبهه متحد جا ماندهاند میتوانند به این فهرست اضافه شوند”.
پیشنهاد ارائه فهرست 38 نفره با تعدادی از مسئولان طیف “رایحه خوش خدمت” ـ حامیان دولت احمدی نژاد ـ نیز در میان گذاشته شده و مورد حمایت این جریان نیز قرار گرفته است.
تاکنون وابستگان جناح در قدرت در جمهوری اسلامی همواره سعی کرده اند هرگونه اختلاف بین خود را تکذیب کنند. نبی حبیبی، دبیر کل حزب موتلفه در همین ارتباط به خبرگزاری فارس گفته بود: “اصولگرایان اختلاف سلیقه دارند اما متحدند”. به گفته حبیبی همچنین “قرار بر این است که هر کس در لیست سینفره جبهه متحد اصولگرایان در تهران حضور داشته باشد، بماند و در صورت عدم حضور در این لیست، انصراف کتبی خود را اعلام کند.” اما شواهد نشان می دهد که هیچ یک از اعضای این “جبهه متحد” حاضر به استعفا نشده و به همین علت بحث معرفی 38 کاندیدا به جای 30 کاندیدا برای تهران مطرح شده است.
همچنین به روایت سایت “عصر ایران” اختلاف میان راستگرایان، از سنتی گرفته تا افراطی، به حدیست که تا کنون حداقل سه طیف عمده از آنان رسما اعلام کردهاند که “با ارائه لیستی مستقل وارد عرصه انتخابات” میشوند. این اقدام جناح موسوم به “اصولگرا” در صورت تحقق در نوع خود “بینظیر” خواهد بود. پیش از این ارائه فهرستهایی که تعداد نامزدهای مورد حمایت آن از تعداد نمایندگان حوزه انتخابیه کمتر باشد دیده شده، اما “ارائه فهرستی که نامزدهای پیشنهادی آن از تعداد نمایندگان مورد نیاز بیشتر باشد” تنها ماحصل “اتحادی اصولگرایانه” است.
ائتلاف فراگیر با لیست جدید
صبح روز چهارشنبه اولین نشست “ائتلاف فراگیر اصولگرایان” با حضور حسین مظفر دبیر شورای ائتلاف، محمد خوشچهره مسوول کمیته اقتصادی این ائتلاف، میرمحمدی مسوول کمیته اجتماعی، نفیسه فیاضبخش مسوول کمیته بانوان و علی دورانی دبیر اجرایی این ائتلاف در حالی برگزار شد که به عقیده برخی از سخنرانان این “ائتلاف، سابقه ای بیشتر از جبهه متحد اصولگرایان دارد.“
در این نشست، خوشچهره خاطر نشان کرد: “ائتلاف فراگیر اصولگرایان سعی میکند لیست فراگیرتری ارایه کند”، تا به این ترتیب نشان دهد که از نحوه تنظیم لیست همفکرانش در جبهه اصولگرایان متحد “راضی” نیست.
حسین مظفر دبیر شورای این ائتلاف نیز خبر داد که “15 تن از کاندیداهای این ائتلاف در تهران مشخص شدهاند” وی با بیان اینکه در این لیست “برخی نمایندگان کنونی مجلس و همچنین نمایندگان احزاب و گروهها حضور دارند”، گفت: “لیست ما اشتراکاتی نیز با لیست جبهه متحد اصولگرایان دارد.“
با اینکه مظفر از بردن نام کاندیداها خودداری کرد اما سایت عصر ایران اسامی 16 کاندیدای نهایی شده این ائتلاف را به شرح زیر اعلام کرد: “حمیدرضا کاتوزیان، حسین مظفر، سید علی ریاض، امیررضا خادم، نفیسه فیاض بخش، سعید ابوطالب، محمد خوش چهره، رضا طلایی نیک، سید محمد میرمحمدی، عادل آذر، الهام امین زاده، مرضیه وحیددستجردی، محمد ناصحی.”
همچنین “میر محمدی” در جلسه دیروز در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید “آیا ارایه لیست از جانب شما به معنای ایجاد یک جریان انشعابی از سوی اصولگرایان نخواهد بود و رای این جریان شکسته نخواهد شد؟”، اظهار داشت: “برای ما اصل، اصولگرایی است که اصلاحطلبی را نیز در درونش دارد. ما باید بدانیم چه کسانی با سهمخواهی و باندبازی اصولگرایی را در یک دایره تنگ محدود میکنند. بحث انشعاب نیست. مهم برای ما این است که به معیارهای اردوگاه اصولگرایان و مواردی مثل کارآمدی پایبند باشیم.”
علی دورانی نیز در بخشی از سخنانش با بیان اینکه این ائتلاف منشعب از جبهه متحد اصولگرایان نیست، گفت:“ما با آنها ستاد مشترک و یا جلسات مشترک نداشتیم. آنها تصمیم گرفتند بر روی سه ضلع تاکید کنند و معنای این امر این نیست که کسانی که میخواهند جدا از آنها کار کنند، چون فعالیت رسانهایشان را دیرتر از آنها آغاز کردهاند، منشعب شده از آنها هستند.“
غایبان جلسه اصولگرایان متحد
اما از سوی دیگر، اصولگرایان عضو “ائتلاف 6+5” که به “جبهه متحد اصولگرایان” معروفند، نخستین نشست انتخاباتی خود را پس از ارایه نام 30 کاندیدای شهر تهران برگزار کردند که بدون حواشی هم نبود. در این جلسه برخی از چهره ها حضور نیافتند تا به این ترتیب لایه های اختلاف بیشتر حس شود. سایت عصر ایران در این مورد خبرداد: “غایب اصلی این نشست که به منظور هماهنگی بیشتر برای فعالیت های آینده برگزار شده بود، غلامعلی حدادعادل رییس مجلس شورای اسلامی بود که به عنوان سرلیست این فهرست مطرح است.”
سایت تابناک هم از غیبت احمد توکلی خبرداد. براساس نوشته این سایت “اعتراض هایی نیز در داخل این فهرست 30 نفره نسبت به روند موجود وجود داشته است که گفته می شود این روزها جدی تر شده است. ”
گفته می شود تاکنون از مجموع لیست 30 نفره تهران “سید رضا تقوی” و “وحید دستجردی” از حضور در انتخابات انصراف داده اند. گمان می رود تعداد افرادی که انصراف خواهند داد افزایش نیز یابد.
جلسه فوق العاده در منزل رضایی
همزمان سایت تابناک که به محسن رضایی نزدیک است خبرداد که “اعضای ائتلاف فراگیر اصولگرایان که این روزها نسبت به فهرست جبهه متحد اصولگرایان معترض بوده و آن را فاقد جامعیت می دانند و اقدام به تهیه فهرستی مستقل کرده اند، شب گذشته در منزل محسن رضایی نشستی را برگزار کردند.”
در این نشست علی لاریجانی و محمد باقر قالیباف و جمع زیادی از نمایندگان مجلس هفتم به ویژه نمایندگان کنونی تهران در مجلس شورای اسلامی حضور داشته اند.
در مورد این جلسه یک نماینده مجلس گفت: “در این نشست درباره فهرست ائتلاف فراگیر اصولگرایان بحث و تبادل نظر صورت گرفت.”
این نماینده مجلس حضور سه شخصیت قالیباف، رضایی و لاریجانی و برگزاری این نشست در منزل محسن رضایی را نشان حمایت آنها از سازوکار ائتلاف فراگیر اصولگرایان دانست. وی تصریح کرد: “ائتلاف فراگیر اصولگرایان اقدام به تهیه فهرست کرده است و فهرست آنان مورد تایید قالیباف، رضایی و لاریجانی نیز خواهد بود.”
با اینکه احتمالا “ ائتلاف فراگیر اصولگرایان” لیست جداگانه ای خواهد داد اما دیروز فارس به نقل از قالیباف نوشت: ”لیست جداگانهای برای انتخابات نمیدهم ولی لیست موجود جبهه اصولگرایان را هم قابل قبول نمیدانم.”
محمد باقر قالیباف در مراسم افتتاحیه نخستین کنفرانس بینالمللی شهر الکترونیک که در سالن همایشهای برج میلاد برگزار شد، در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر اینکه اخیراً با آقای لاریجانی و رضایی نشستی در خصوص مجلس هشتم داشتهاید و قرار شده که لیست جداگانهای بدهید؟ گفت:“بارها گفتهام به عنوان یک شهروند در شهر تهران نسبت به لیست جبهه اصولگرایان اعتراض دارم. من فکر میکنم افرادی بسیار قابلتر، کارآمدتر و اثرگذارتر هم در این شهر کاندیدا شدهاند.”
وی افزود: “ای کاش دوستانی که در ۵+۶ چنین تصمیمی گرفتند، سهم خواهی و تقسیمبندی نمیکردند و اجازه میدانند از تمام فرصتهایی که در شهر و کشور وجود دارد، استفاده شود.”
قالیباف افزود: “بنده به دنبال دادن یک لیست مستقل نیستم، ولی لیست موجود را هم قابل قبول نمیدانم.هنوز زمان وجود دارد و امیدوارم دوستان در لیست تجدید نظر کنند.”
با این حال قالیباف جلسه اخیر با لاریجانی و رضایی را تکذیب نکرد و گفت: “بنده با آقای لاریجانی و آقای محسن رضایی نشستی داشتهام، اولاً ما با هم دوست هستیم، ثانیاً ما در رابطه با مشکلات و دغدغههای شهر و کشور با هم صحبت میکنیم و حتماً یکی از موضوعات بحث ما مجلس هشتم است.”