پنجمین سالگرد جان باختن مصطفی کریم بیگی در حالی در شرایطی کاملا امنیتی بر سر مزار او در روستای جوقین از توابع شهریار برگزار شد که بیش از ۶ فعال مدنی که قصد داشتند در این مراسم شرکت کنند بازداشت شدند.
نرگس محمدی، نسرین ستوده، رضا خندان، حسین رفیعی، محمد ملکی و رویین عطوفت روز جمعه در مسیر شهریار بازداشت و اجازه حضور در مراسم را نیافتند. آنها ساعاتی بعد آزاد شدند و نرگس محمدی، فعال مدنی در مصاحبه با “روز” بازداشت خود و دیگر فعالان مرنی را غیرقانونی خوانده و خواستار پاسخگویی دولت و وزارت اطلاعات در این زمینه شد. او توضیح داد: ما ساعت ۱۰و نیم صبح به اتفاق دکتر ملکی، آقای رویین عطوفت و آقای رفیعی از منزل ما حرکت کردیم به سمت شهریار که در مراسم پنجمین سالگرد مصطفی کریم بیگی از شهدای جنبش سبز شرکت کنیم از همان دم در ما را تعقیب می کردند تا جایی که ما در مسیر گم شدیم و سر از رباط کریم درآوردیم و همچنان دنبال ما بودند. بعد هم که اینقدر بد جلوی ما پیچیدند که ماشین ما منحرف شد سمت جدول و نزدیک بود تصادف کنیم. انگار که یک عده قاچاقچی را می خواهند بازداشت کنند. ما را پیاده کردند و بدون هیچ توضیح و حکمی که از کدام ارگان هستند در شرایط کاملا امنیتی و با خشونت، یکی از ماموران گردن مرا گرفت و ما را بردند توی ماشین و بعد به ساختمانی ناشناس بردند. دقیقا مصداق آدم ربایی بود. هر کدام از ما را توی اتاقی بردند جدا از هم، ساعت ها توی اتاق بودیم نه توضیحی می دادند نه حرفی می زدند که من اعتراض کردم و در نهایت یک برگه ای به ما نشان دادند که آرم و سربرگ وزارت اطلاعات را داشت و مهر دادستانی. برگه غیررسمی که دست خط هم بود و تایپ شده نبود. ۴ نفر اسم آورده بودند من، نسرین ستوده، دکتر ملکی و دکتر رفیعی که برای اینکه امنیت ملی به خطر نیفتد ما ۱۲ ساعت بازداشت و از حضور ما در مراسم جلوگیری شود.
نرگس محمدی می افزاید: توی ساختمان دو تن از بازجویان که سن شان نسبت به بقیه بالاتر هم بود چنان الفاظ رکیکی به کار بردند و توهین کردند که واقعا خجالت آور بود. درگیری لفظی شدیدی با من داشتند و خیلی توهین آمیز الفاظ زشت و کلمات بسیار رکیک همراه با حرکت های بسیار بد انجام دادند که من اعتراض کردم و گفتم شما مرد هستید و من یک زن هستم و حق ندارید چنین الفاظی به کار ببرید که مرا تهدید کردند نمی گذاریم آزاد شوی همین جا نگه ات می داریم و.. گفتم هم بازداشت ما غیرقانونی است هم سلب حقوق شهروندی ما، هم جایی ما را آورده اید که اصلا معلوم نیست کجاست هم گونه ای برخورد می کنید که انگار یک عده قاچاقچی را گرفته اید و من به کل ماجرا اعتراض دارم. بعد هم که کیف مرا به هم ریختند و دنبال متن سخنرانی می گشتند در حالی که من متنی نداشتم و اصلا برای حرف زدن و سخنرانی نیازی به متن ندارم. یک مطلب کوتاهی برای مولوی عبدالحمید نوشته بودم و توی کیف ام بود برداشتند و مدام می گفتند متن را پیدا کردیم و …
نرگس محمدی این رفتار را متوجه دولت می داند و می گوید: با توجه به اینکه سربرگ وزارت اطلاعات بود مساله را متوجه دولت می دانم و خواستار پاسخگویی دولت هستم. این یک کار کاملا غیرقانونی بود نه جرمی متوجه ما بود نه اتهامی. اینکه براساس حدس و گمان اینگونه حقوق شهروندان را تضییع کنند کاملا غیرقانونی است و اگر تبدیل به رویه شود واقعا خطرناک است. چون سربرگ وزارت اطلاعات بود دولت و وزارت اطلاعات باید پاسخ دهند که چطور اجازه می دهند چنین رفتار خلاف قانونی به این صورت شکل بگیرد؟
شهناز اکملی، مادر مصطفی کریم بیگی هم در مصاحبه با “روز” می گوید: من هر سال می روم سر خاک مصطفی و آنجا مراسم می گیرم. امسال هم صبح راه افتادم و از خانه که بیرون آمدم دیدم ماموران توی کوچه هستند. توی مسیر ماموران بودند و سر مزار هم همین طور. بعد هم که یکسری مهممانان مرا توی راه بازداشت کردند و مرا شرمنده مهمامانم کردند از نرگس محمدی تا نسرین ستوده و آقای خندان و دکتر ملکی و دکترعطوفت و دکتر رفیعی و.. واقعا شرمنده آنها شدم.
او دلیل این رفتارها را چنین توضیح میدهد: می ترسند از هرگونه تجمعی می ترسند از سخنرانی کردن می ترسند از زنده بودن مصطفی می ترسند او را کشتند اما خود خوب می دانند او زنده است از قبر مصطفی می ترسند از صدایی که از قبر مصطفی بیرون می آید می ترسند. از همه ما عکس و فیلم می گرفتند اما می راننر که من هیچ ترسی ازشان ندارم. حرفم را می زنم و آنجا هم گفتم که 5 سال گذشته از داغی که توی سینه من گذاشتید و من معرفی آمران و عاملان کشتن بچه ام را می خواهم باید جواب دهند که چرا کشتند، چرا شبانه دفن کردند، چرا سنگ قبر بچه ام را شکستند، چرا نمی گذارند مراسم بگیرم. تا وقتی به سوالات من جواب ندهند من با صدای بلند می پرسم و باز می پرسم.
مصطفی کریم بیگی، جوان ۲۶ ساله ای بود که در روز عاشورای ۸۸ و در جریان اعتراضات مردمی به انتخابات خرداد همان سال هدف گلوله قرار گرفته و جان باخت. شکایت خانواده او برای معرفی عاملان و آمران جان باختن فرزندشان تاکنون هیچ نتیجه ای نداشته همچنان که شکایات خانواده های سایر جانباحتگان اعتراضات به اعلام نام محمود احمدی نژاد به عنوان برنده انتخابات ۸۸ همچنان مسکوت مانده یا بدون معرفی قاتلان مختومه شده است.
در روز ۶ دی ماه ۸۸ که مصادف با روز عاشورا بود سیدعلی موسوی (خواهرزاده میرحسین موسوی)، مصطفی کریم بیگی، امیرارشد تاجمیر، شهرام فرج زاده، شبنم سهرابی، شاهرخ رحمانی، مهدی فرهادی راد، جهانبخت پازوکی و محمدعلی راسخی بر اثر اصابت گلوله یا زیر ماشین های نیروی انتظامی جان باختند.