مخالفین دیدار گروهی هنرمند- روحانی رامی توان به دو گروه عمده تقسیم کرد. د رداخل کشور اقتدار گرایان بشدت به دیدار حمله کردند و حتی خواستار قتل شاعرانی شدند که مورد پسند نظام نیستند.
جواد کریمیقدوسی٬ عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس به خبرگزاری فارس گفت: “برخی رفتارهای رئیسجمهور همانند اظهار نظر وی در جمع هنرمندان رفتارهایی کاملا افراطی است و امیدواریم که این رفتارها ادامه پیدا نکند و بهتر بود آقای روحانی به جای پرداختن به مباحث حاشیهای لوایحی را در حوزه مسائل اقتصادی به مجلس تقدیم میکرد”.
محمدرضا نقدی، رییس سازمان بسیج مستضعفین، در این زمینه گفت: “هنر ادامه دادن راه کشتهشدگان در راه اسلام و فریاد زدن فریادهای آنان است… تصور من این است که رییس جمهور کسانی را که ضد ارزشی هستند، بی هنر میداند. آقای روحانی حتما کسی که خارج از پایههای فرهنگ مذهبی و ملی و بدون احترام به ارزشهای اسلامی کاری را انجام دهد، بیهنر دانستهاند که چنین قضاوتی کردهاست”.
حسن رحیمپور ازغدی٬ از اعضای منصوب آیتالله خامنهای در شورای عالی انقلاب فرهنگی٬ در واکنش به سخنان مطرح شده در این جلسه چنین موضعگیری کرد: “من معنی این جمله را نمی فهمم که هنر ارزشی و ضدارزشی وجود ندارد! یعنی سینمایی که مروج شرک و خرافه است با سینمایی که مروج توحید و عبادت مساوی است؟ بعضی ها اصلا به این چیزها فکر نمی کنند، به دنبال چیزی هستند که برایش کف بزنند، اینها دغدغه حقیقت ندارند، دغدغه ریاست دارند. اما انبیا دغدغه حق و باطل داشتند. می گویند هنر به ارزشی و ضدارزشی تقسیم نمی شود و هنرمند ارزشی و غیرارزشی هم نداریم. یا این حرف بی معنا است و یا شرک و توحید با هم مساوی هستند. یکی کردن اینها کاسبی است پیامبر هم بعد از فتح مکه همه را بخشید به جز شاعرانی که شعر مبتذل و توهین آمیز حتی در مورد بدن و چهره زنانی که به اسلام پیوسته بودند می سرودند. پیامبر در مورد اینها گفت هر جا که هستند آنها را به قتل برسانید ولو اینکه به پرده کعبه آویخته باشند”.
روزنامه کیهان - که مدیرمسئول آن توسط رهبر جمهوریاسلامی تعیین میشود - نیز از برخی هنرمندان با صفتهایی چون “علف هرز، بیدرد، و هنرمندنما” یاد کرد و نوشت: “انتظار نمیرود رویکرد سکولاریستی به هنر از سوی ایشان توجیه شود”.
روزنامه جوان، وابسته به دفتر سیاسی سپاه پاسداران٬ نیز در این زمینه نوشت: “ساخت فیلمهای زیرزمینی و دور زدن وزارت ارشاد و نشان دادن تصویری خشن، سیاه و ناامیدانه از کشور چه تعریفی جز اقدام علیه امنیت دارد؟”
از سوی دیگر محمدکاظم انبارلویی، در سرمقاله روزنامه رسالت چنین نوشت: “وقتی یک عده از به اصطلاح هنرمندان طی سه دهه گذشته در عرصه کتاب، مطبوعات و سینما با مذهب رسمی کشور و نظام و قانون اساسی اعلام جنگ کردهاند وظیفه رییس جمهور چیست؟”
حسامالدین آشنا٬ از مشاوران روحانی،درباره سخنان روحانی در جمع هنرمندان٬ گفته است: “دولت بر این واقعیت آگاه است که نمیتوان بدون داشتن حمایت هنرمندان، از هر سلیقه و گرایش سیاسی که هستند، برنامه های فرهنگی دولت را اجرا کرد. سالها بر بلندی دیوار بیاعتمادی میان هنرمندان و دولت افزوده شده است. این دیدار بسیار لازم بود تا فرایند کاستن از ارتفاع این دیوار آغاز شود. تأکید میکنم که یک دیدار به معنای پایان بیاعتمادی نیست، بلکه بسته به عملکرد دو طرف، میتوان به سوی ایجاد اعتماد حرکت کرد. این دیدار از این جهت نیز اهمیت داشت”.
امامان جمعه منصوب آیتالله خامنهای نیز از روحانی انتقاد کردند. سیدیوسف طباطبایینژاد٬ امام جمعه اصفهان٬ درباره سخنان روحانی چنین موضعگیری کرد: “ممکن است رییسجمهورهای دوران مختلف کشور صحبتهایی بکنند، اما تصمیمات و صحبتهایی که بر جامعه اثرگذار خواهد بود، صحبتهای رهبری هستند. هم اکنون رییس جمهور ما یک فرد روحانی است، اما برخی مواقع صحبتهایی میکند که به دور از تدبیر است. این یعنی چی که رییس جمهور میگوید هنرمندان آزادانه هر کاری بکنند و مردم خودشان خوب و بد را انتخاب کنند؟! رییس جمهور باید این حرفهای بیتدبیر را از خود دور و اندکی بر روی سخنانش تدبیر کند. مگر میشود هنرمند هر کاری دوست داشت انجام دهد؟ مگر جامعه با اینکه هرکس هرکاری کند اداره میشود؟ باید هنر در مسیر درست به مردم ارائه شود، چراکه هرکسی هنر را خواهد دید از یک بچه تا فردی که دینش کامل نیست و آنگاه این افراد دچار گناه خواهند شد. آزادی قلم که همینطوری نمیشود، آزادی دارای حد و حدودی است و اصلا تعبیر چنین صحبتهایی صلاح نیست”.