پنج سال پس از اعتراضها به نتایج انتخابات ریاستجمهوری سال ۸۸ اسدالله بادامچیان، گفته است که “رای بالای احمدینژاد” در این انتخابات ضرورت “سیاست داخلی و خارجی نظام” بود.
بادامچیان که از اعضای شورای مرکزی حزب موتلفه است در گفتوگویی با وبسایت نامه نیوز ـ - نزدیک به اصولگرایان -ـ اضافه کرده: “معلوم بود که آقای احمدینژاد رای میآورد”.
این نماینده سابق مجلس توضیح بیشتری درباره اینکه چرا “رای بالای احمدینژاد” در این انتخابات از ضرورتهای “سیاست داخلی و خارجی نظام” بوده، نداده است.
پس از اعلام نتایج انتخابات ریاستجمهوری سال ۸۸ دو نامزد این انتخابات، میرحسین موسوی و مهدی کروبی با اعتراض به نتایج اعلام شده، آن را نتیجهی دخالت نیروهای نظامی و مهندسی آرا در انتخابات توصیف کرده بودند.
بادامچیان در این گفتوگو همچنین به انتقاد از مهدی کروبی و میرحسین موسوی پرداخته است. وی گفته “از اول هم نسبت به میرحسین نظر مشکوکیت داشتم” و مهدی کروبی هم “با ما کار کرده و زندگی کرده “. با این حال به گفتهی بادامچیان هر دوی این افراد “مجرم” هستند.
به ادعای بادامچیان موسوی و کروبی در حد ریاستجمهوری نبودند و جمهوریاسلامی “محبت” کرده که “صلاحیت آنها را برای ریاستجمهوری تایید کرده” زیرا “آقای کروبی که رجل سیاسی نیست. آقای موسوی هم رجل مذهبی نیست”.
وی مهدی کروبی را فردی “ساده” توصیف کرده که رسیدن وی به ریاست مجلس هم “مصلحتی” بودهمچون میرحسین موسوی که “نخست وزیری تحمیلی”بود.
این گفتوگوی بادامچیان چند روز پس از انتشار متن سخنرانی آیتالله خامنهای رهبر جمهوری اسلامی در سال ۶۷ منتشر شده. آیتالله خامنهای در آن سخنرانی ضمن انتقاداز میرحسین موسوی گفته بود که مسوولیتی در دولت نداشته و موسوی و هیات وزیران از وی فرمان نمیبردند.
بادامچیان البته انتقاد از احمدینژاد را نیز فراموش نکرده: “اگر از احمدینژاد جدا شده بودیم او در دور دوم رای نمی آورد”. به گفته بادامچیان “در دوره اول آقای احمدینژاد با مشورت با اصولگرایان کار میکرد”اما در دوره دوم ریاستجمهوری “خودش بود و دارودستهاش. در نتیجه آسیب دید”.
طی سالهای گذشته برخی اصولگرایان به شکلهای گوناگون گفتهاند که انتخاب محمود احمدینژاد در انتخابات ریاستجموری سال هشتاد و هشت نظر نظام و رهبر جمهوریاسلامی بوده.
علی مطهری، نماینده مجلس پیش از این در مصاحبهای گفته بود که “نقطه آغاز فتنه ۸۸” از نظر وی “سواستفاده از سخنان رهبری” و “القای اینکه نظر ایشان به احمدینژاد است”.
با این حال ایتالله خامنهای در دوران ریاستجمهوری محمود احمدینژاد بارها و به شکلهای مختلف از او حمایت کرد و او را از بقیه به خود«نزدیک تر»معرفی کرد؛ حمایتهایی که از هیچیک از روسای جمهور پس از رهبری آیتالله خامنهای شاهد آن نبودهاند.
در جریان سفر رهبر ایران به شهر قم در سال ۸۹ و دیدارهای وی با مراجعتقلید و روحانیان وی به حمایت از دولت احمدنژاد پرداخته و گفته بود: “احمدینژاد که به خارج میرودنگران نیستم”. وی همچنین اضافه کرده بود که “این دولت [دولت احمدینژاد] با همه دولتها فرق دارد”.
چند ماه پیش نیز محمد نوریزاد، نویسنده و کارگردان اقدام به انتشار دو فیلم از سخنرانی محمدعلی جعفری فرمانده سپاه و علی سعیدی نماینده ولیفقیه در سپاه پاسداران کرده بود.
آن زمان گفته شد که این فیلمها مربوط به جلسهای است که یک هفته پس از خطبههای نماز جمعه آیتالله خامنهای، رهبر جمهوریاسلامی، در ۲۹ خرداد سال ۸۸ در سپاه برگزار شده.
محمدعلی جعفری در این سخنرانی گفته بود که در انتخابات ریاستجمهوری سال ۸۸ “شیب نگران کنندهای” به وجود آمده بود که میتوانست باعث شود انتخابات به مرحله دوم کشیده شود و در مرحله دوم هم مشخص نبود که چه اتفاقی بیفتد.
به گفته فرمانده سپاه پاسداران: “از اینجا مقداری تحلیلها سخت شد و شرایط را پیچیده کرد که هنوز هم خیلی از مسوولین، خیلی از خواص، و حتی برخی از علما نسبت به اتفاقی که افتاده ابهام و اعتراض دارند”.
علی سعیدی نیز در فیلمی که از وی منتشر شداز نهادهایی چون مجمع تشخیص مصلحت نظام، مرکز تحقیقات استراتژیک و حتی برخی از نهادهای وابسته به رهبر جمهوریاسلامی و برخی از تشکل های سیاسی همچون مجمع روحانیون مبارز، به عنوان اپوزیسیون دولت محمود احمدینژاد نام میبرد و اضافه میکند که در این شرایط اپوزیسیون دولت احمدینژاد بودن به معنای مخالفت با دولتی است که “آرمانها”ی آیتالله خمینی و آیتالله خامنهای را “محقق کرده است”.
چند سال پیش نیز یک سایت حامی محمود احمدینژاد نوشته بود که رهبر جمهوریاسلامی نیز بر این اعتقاد بوده که انتخابات ریاستجمهوری به مرحله دوم کشیده خواهد شد. سایت نکات پرس آن زمان به نقل از محمود احمدینژاد نوشته بود که “محضر رهبری عزیز رسیدم و به ایشان گفتم آقا انشاالله رای ما بیشتر است، انقلاب برنده است و ما پیروز انتخابات هستیم. آقا فرمودند: چطور این حرف را میزنید؟ گفتم چون در متن مردم هستم. گفتند: این حرف قابل قبول نیست، من هم در متن مردم هستم”.